Автор: ipolit
Дата: 28-07-20 08:55
И поредният фотографски въпрос от мен...
Може ли някой да ми разясни как работят телефоните с 2 SIM карти - dual SIM/dual standby.
Въпросът ми е породен от следния проблем. Имам 2 телефона с по 2 слота за карти (то не знам останаха ли вече телефони с по 1 слот)
Ясно ми е, че като говоря през едната карта, другата е изключена и респективно ако някой ме търси на нея, получава съобщение, че съм извън обхват.
Глася си ги с пренасочване - ако едната е заета или недостъпна, да прехвърля на другата и това работи.
И тук излиза проблемът ми. Постоянно хора ми казват, че телефонът ми е извън обхват. И на всичкото отгоре не получавам пренасочване на обажданията нито SMS че някой ме е търсил и имам пропуснато обаждане. Седя и умувам и единственото, което ми идва на ум е, че като са пуснати данните на едната карта, другата е блокирана.
Гледах из нета, намерих само една тема за OnePlus 6 с подобно поведение. И не съм сигурен дали става въпрос за нещо такова.
OP6 is Dual Stand By 4G with VOLTE i.e.
1. One can call/ receive from only ONE SIM at a time. But both SIMs can be reached until one SIM gets the call. During a call say to SIM1, SIM2 will be not reachable and visa versa. This is irrespective of VOLTE or non-Volte SIM and is due to phone modem/radio hardware/software in OP6.
2. If 4g data is consumed on SIM1 (non-VOLTE), when called to op6 via SIM2, it will be not reachable.
This is because if data is being used on non-VOLTE SIM, a call will fail due to radio being inactive for other SIM.
2. If 4g data is consumed on SIM1 (VOLTE), when called to op6 via SIM1 it will be reachable and can receive call
This is due to VOLTE i.e. voice call travels threough LTE
Телефоните ми са Samsung A40 и Meizu 15. И двете карти са на А1.
Кажете аз ли бъркам някъде или всички телефони са такива боклуци.
|
|