Автор: marves
Дата: 13-06-20 09:30
Аз ще подметна един друг евтин, прост и удобен вариант, като идея.
Занимавам се в момента странично с виртуализация, сървъри и подобни тежнотии в бизнеса, та ми щукна, като прочетох заглавието на темата. Мога да дам подробности.
Имам нужда от разяснения.
1. Целта е въпросното Mini PC да бъде преносима машинка, тоест да замести разнасянето на лаптоп от вкъщи до работа и обратно с евентуално нещо по-компактно? Или машинката ще си е настолна, вързана към мониторите, като евентуално ще се премества към друга медия (споменат е проектор)? Общо казано, Mini PC-то изцяло в една мрежа ли ще се ползва в случаите на работа?
2. Има ли наличен PC или вариант за монтиране на такъв, който да е постоянно вързан към мониторите, проекторите и т.н., без необходимост да се пренася на работното място?
С две думи, евтини и лесни варианти са дистанционен достъп (когато е необходимо, за да се спести пренасяне на машини), или синхронизация на файловете между две (или повече) налични работни машинки.
Иначе по подкараната идея за "мощно" мини РС, вариант е и няма да е по-бавно от лаптоп със сходни характеристики (дори ще е по-бързичко, защото разполагат с повече обем за радиатори спрямо лаптопите), но аз лично не виждам логиката да се замени пренасяне на лаптоп с подобно мини РС, а да не говорим и че се лишаваш от батерията на лаптопа, която в много случаи спасява положението.
|
|