Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 The Digital Sensor Reflection Effect или Ефектът на отражение на дигиталния сенз
Автор: Grimjaur   
Дата:   12-06-20 15:13

Ефектът на отражение на дигиталния сензор - сблъсках се с това чудо наскоро, след като си купих един особен обектив - Soligor 250mm F4.5 T1 mount.
От начало - докато още се запознавах с играчката, не бях обърнал внимание на този ефект. В последствие, при някои снимки, започна да изпъква. Според едни източници причината е в самите стари обективи, в други - в недоброто покритие на ламелите на блендата.
Ефектът ясно може да се види тук - 2:12мин. При мен започва някъде от F16.
Не съм тествал със сенник, дали ще има ефект, но например, при снимки на звездни обекти и Луна, този ефект го няма, докато през деня е ясно забележим.
https://flic.kr/p/2j1ycLM - това е с притежаваният от мен обектив.
Интересно ми е - някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и успял ли е да реши проблема? На mflenses ми отговориха доста обезкуражаващо :D

Отговори на това съобщение
 Re: The Digital Sensor Reflection Effect или Ефектът на отражение на дигиталния сенз
Автор: Synthy   
Дата:   12-06-20 16:08

Този обектив точно си е калпав по природа. Не очаквай кой знае какви резултати от него. Аз го имам същият и просто си е такъв. С други ръчно фокусни обективи такъв проблем нямам.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »