Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: lilidrum   
Дата:   11-06-20 16:12

Здравейте, понеже дъжеря ми на 15 г. ще посещама кръжок по фотография в училище и не съм специалист по фотоапаратите ме интересуват няколко модела които са и препоръчани от съучениците. Кой от тях е най-добрият защото бюджета ми е до 600-700 лв. Panasonic Lumix fz82, Canon - EOS4000D EF-S 18-55 |||, Nikon D3000. Не съм сигурна дали въпроса е за тази тема, но ще съм ви много благодарна ако някой ми отговори.[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: Synthy   
Дата:   11-06-20 16:32

никон (с обектив задължително) или канона. избери който от двата е по-евтин. панасоника - не.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 2 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: ninikolov   
Дата:   11-06-20 17:18

След като ще посещава кръжок/клуб по фотография, според мен най-добре е да попитате ръководителя за насоки и специфични изисквания. Най-вероятно ще Ви бъде препоръчан задължително фотоапарат със сменяеми обективи (DSLR или безогледален) и твърд обектив 50 мм еквивалент.
От изброените апарати такива са Canon и Никон. Но те са стари модели. Не че няма да свършат работа, но все пак може да погледнете в базара. В момента там има изключително изгодни оферти.
Около тази сума има и чисто нови DSLR апарати от магазина, които са значително по-съвременни като използвана технология.
Успех!


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   11-06-20 17:28

Канонът и Никонът наистина са по-добър избор, ако ще се учи фотография. Концепцията при тях е коренно различна, отколкото при Панасоника. Качеството на изображението е много по-добро, което е обусловено от много по-големия сензор, в сравнение с този на Панасоника.

Все пак, хубаво е да се знае и какво може Панасоника, тъй като на питащата може и трите апарата да и изглеждат горе-долу еднакви, поне на външен вид.
В сравнение с Канона и Никона, ако ще се ползват на първо време с китак, (а и не само) Панасоникът има огромен зуум. Може да се снимат птички, катерички и т. н., обекти, които са на голямо разстояние. За да получиш същото увеличение с Канона и Никона, трябва да им закачиш обектив с големина от порядъка на 800 мм, нещо такова ....[smilie7]

Къде е уловката? Въпреки това огромно увеличение, качеството на изображението при Панасоника страда поради миниатюрния сензор. Могат да се получат прилични кадри, при наличие на хубава дневна светлина, но качеството, не се доближава до това на апаратите с много по-голям сензор.
За снимане при слабо осветление, Паната не е добър избор. Малък сензор + тъмен обектив (в дългия край) = на малко попаднала светлина за генериране на изображение, а фотографията е игра със светлината.

За портрети Панасоникът не става.

Канонът и Никонът са наистина стари модели, хубаво е да се потърси нещо по-ново.Публикацията е редактирана (11-06-20 19:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: quazimodo   
Дата:   11-06-20 18:44

Ако това не е поредната тема-шегичка, то за разумна покупка на ново тяло с китов обектив, бюджетът не стига. От покупка на препоръчаните ви тела няма никакъв смисъл. При посочения бюджет остава само покупка на техника втора ръка, която ще е с доста по-добри показатели, но това обикновено е съпроводено с риск и се прави от хора, които поне малко разбират от фотоапарати. Накратко казано - потърсете човек с познания и заедно с него прегледайте обявите за техника на старо, или отделете около 1000 лева за леко по-стар като модел, но нов апарат с гаранция, от магазините за фотографска техника. Примерен нов комплект - ТОЗИПубликацията е редактирана (11-06-20 18:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: g.i_grozev   
Дата:   11-06-20 21:42

Бих препоръчал Canon 200d или 250d. Доста способни апарати и едни от най-малките като габарити DSLR. А и се представят добре при видео.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: kvakioh   
Дата:   12-06-20 09:28

200 и 250d canon са достатъчно добри, но ще е трудно за 700 лв да се намери с обектив.
Иначе, каквото и да се вземе, с 18-55 обектив и тяло ще е достатъчно.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: quazimodo   
Дата:   12-06-20 10:08

Ако наистина искате да купите чисто нов апарат за тези пари, по-добре е да се вземе Canon EOS 2000D вместо препоръчания от съучениците 4000D. Поне не е толкова орязан за икономия.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: serjy   
Дата:   12-06-20 10:15

в базара има много прилични предложения [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: Konstantinov   
Дата:   12-06-20 16:24

Щом е на 15 години трябва да и се покажат разни възможности и тя да си избере като хареса нещо, защото ако не си харесва апарата няма да снима с него и няма смисъл.Аз бих и показал фф никоните и някоя безогледалка на сони примерно а6000 с 16-50 или по добре 18-55.Според мен тия апарати като качество цена са най-добър избор. Ще и трябва и лаптоп с фотошоп и камера рау.За учебни цели гледам във базара има фф никон д600 и д700 на ниска цена употрабявани и обектив 50мм и стават за курс по фотография.Освен това по тежкия апарата е удобен за начинаещ защото няма да му мърдат ръцете като снима.
Като бях на 6-7 години дядо ми подари източно германски апарат екзакта варекс 2б огладално рефлексен с 2 обектива 50 и 135 мм и много го харесвах и снимах с него 30 години и сега ми се вижда красиво направен тоя апарат,харесваше ми и затова го носех с мен и снимах по 2-3 филма на година.Публикацията е редактирана (12-06-20 16:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: lilidrum   
Дата:   21-06-20 23:22

Благодаря на всички за полезните отговори хареса си Canon eos 700d не разбирам много от фотоапарати дано да е добър.Публикацията е редактирана (21-06-20 23:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: asahi   
Дата:   23-06-20 16:26

Лили (of the West), отдавна всички фотоапарати са добри. Само задапаратните устройства се различават.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »