Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Свързване на светкавица Nissin Di700 с Nissin Air1 commander
Автор: mro.marvel   
Дата:   02-06-20 09:31

Привет- имам 2 светкавици на Нисин [shtrak] - едната е Di700A, а другата е старата- Di700...доколкото знам и двете могат да се свържат с Air1, но докато при Di700A това става със задържане на двете копчета и автоматично се намира с Air1, при по-старата версия Di700 такова автоматично намиране няма. Та въпросът ми е как да свържа и тази втора светкавица към предавателя. Пробвах и двете да ги настроя на B група, но то има и накакъв канал, който сложих на 1 на предавателя и не знам как да го настроя да е 1 на светкавицата, ако изобщо това е причината да не се сързват де.

Отговори на това съобщение
 Re: Свързване на светкавица Nissin Di700 с Nissin Air1 commander
Автор: quazimodo   
Дата:   02-06-20 13:39

А сигурен ли си, че Di 700 има вграден приемник? По-скоро виж дали Di 700А не може да командва Di 700. По-елементарното решение е да ползваш команда по фотоклетка за старата светкавица.

Дата:   02-06-20 22:29

Не съм сигурен, като даже на сайта са отбелязани тези с вграден приемник като NAS и Di700 не е от тях...но като погледна официалния сайт с инструкции за Air 1 излиза, че за по-старите апарати като моя D300s или D700,D750,D800,D810,D3,D4 работи дори със по-старата и евтина Di600, а с новите апарати като D850 или D5 не работи, а с Z безогледалните много малко от нещата работят, което едва ли зависи от апарата и според мен си е планирано остаряване, за да се продават новите светкавици, но както и да е [smilie7] ...та човека от когото я купих също спомена, че единствената разлика с Di700A е че свързването не става автоматично [smilie8]
https://www.nissindigital.com/compatibility-chart

Автор: quazimodo   
Дата:   02-06-20 23:22

Мисля, че бъркаш възможността светкавицата да работи поставена върху твоя апарат, с възможността да работи под командата на радиосинхронизатора, когато той е поставен върху апарата и командва парада[smile]

Автор: Giorgio.K   
Дата:   03-06-20 12:32

Di700 не работи със синхронизатора Air1. Можеш да я палиш само оптично или командвана директно чрез Commander Mode на камерата с която е съвместима.

Дата:   03-06-20 17:14

Благодаря за отговорите [beer]
Изглежда наистина в сайта си има секция за светкавиците готови да ползват NAS системата и Di700 не е от тях...за да я свържа ще е нужен Air R receiver, но при този случай може да се свърже всяка светкавица, включително и SB-800.
Бъдете здрави и мерси отново [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »