Автор: my.point.of.view
Дата: 29-05-20 21:30
Здравей, Омбре,
Дневни снимки с:
Minox 35 GT-S - пробвах нощни снимки, ама в България не стават, щото е тъмно, но в Испания става, влизат в обхвата.
Fuji GA645 - този става за всичко - в профила ми тук статуята пред Народния я снимах с него. Всичко сам прави. Автофокусът е феноменален, визьорът е огромен и светъл.
Pentax WR90 :) - този става за дъжд, за снимане на локви, няма страшно, че се мокри.
Нощни снимки с:
Bessa R3M / Nokton 40 / Heliar 50 coll. - за най-гадното време с много мъгла или контражур е идеален
AGFA Record III - тука за по-семпла ситуация, но и той е много хубав. Шашка полицаите. Идват да питат какво снимам и аз казвам - Мъглата снимаме, господа полицаи. А те се смеят и единия казва на другия - ето, казах ли ти, че освен мъглата, нема кво друго да снимат.
Снимам и с по-прости фотоапаратчета от сорта на
Коника 35С
Рико 35 някакво, но предпочитам Кониката, щото Рикото е с приоритетни скорости само. Това е преди да измислят приоритетната бленда.
Любител 2
Polaroid SLR 680
Fuji Instax 25
Pentax V770 - това е една семпла видеокамера, ама маса видеа направих с нея, че и снимки, за майтап.
Смяна Символ
Вилия
Камерата обскура, която ми направи Никола Дюлгяров
Тя е 6х9 см, с три приставки - еквиваленти на 25, 50 и 75 мм
Оня ден снимах с нея из София.
Трябва да я пробвам за нощни снимки.
Големият минус на тая камера обскура се оказа, че любимата ми дължина е 35 мм, такива са ми двата фотоапарата, така че Никола ще получи нова поръчка за нов адаптер, щото кадрирам без визьор с фотоапаратите.
Ама и аз какъв съм подробен...
|
|