Автор: belmondo77
Дата: 14-05-20 10:22
Идеята е да направя / рециклирам батерия, по-евтина от оригиналната, и с реални параметри и капацитет. Относно възможния капацитет - Panasonic 18500 клетката, която искам да ползвам е с най-големия - 2040mAh. Каквото и да видя написано на лепенката на батерията над това е абсурд - няма такава клетка освен надписани както UltraFire и т.н. Занимавам се над 15 години с батерии - рециклиране и производство и съм убеден в това.
Гледах DSTE - указали са капацитет 2550mAh, което според мен е надписано леко. А и цена от 12 паунда малко ми е съмнително... В EN-EL15 се ползват клетки Li-ion с размер 18500. Panasonic 18500 е с най-голям капацитет - http://www.batteryspace.com/prod-specs/10461.pdf
Като - Rated: 1900 (при 25 градуса по Целзии), Typical: 2040.
Имам някакъв спомен, че в една EN-EL15, на която беше изгоряла електрониката бяха такива.
Все пак ще последвам съвета Ви и ще поръчам една DSTE, за да я кача на стенда и да я тествам... Благодаря!
Да, защитата е няколко вида - или брояч на цикли или спад на напрежението или комбинация от двете. Има и други типове, но става много за писане... Няколко пъти се получава успешно рециклиране с байпас, когато не е с брояч.
Определено не смятам да се отказвам и да опитам.
|
|