Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   07-05-20 15:18

Здравейте!

Ще започна от там, че съм новак(изключвам, че 2006та имах Sony Cybershot h1, който използвах доста усилено, като хоби за няколко години ).

Имам бюджет от 800-900лв, но ако знам че ще получа нещо много по-добро за още 100лв+ например, бих ги дала. Въпроса е там, че ще го ползвам отново за хоби, снимайки предимно пейзажи, портретни снимки и т.н.(едва ли ще тръгна да снимам състезания с мотори или да снимам в сложни метеорологични условия – това може да стане в бъдеще [smilie8] ). Може и да го превърна в нещо повече от хоби след време, но предполагам тогава мога просто да си купя нов/и обектив/и и пак ще имам качествени снимки(имайки и уменията, де [smilie5] )

Бях посъветвана да си взема безогледален...така че това е още един въпрос - такъв или DSLR(нямам проблем с размера на камерата). Предполагам, ще кажете да попрочета още информация, а също и че всеки има лично мнение, но на мен точно такова ми трябва - все пак не знам почти нищо, а само с четене не става.

За мен е важно да има бърз автофокус и да става и за нощна фотография/с по-малко светлина, както и по възможност – full frame(четох че е по-добрия вариант, но не знам доколко е възможно с този бюджет).

Sony- то беше доста добър при снимки в движение, които предполагам сега няма да правя много, но все пак си е важно снимките да са фокусирани, а и искам да имам всичко за малко пари [smilie5]

Като новак предполагам китовия обектив ще ми свърши работа, като за начало, но също ме интересува и дали е по-добре да си взема тялото с китовия(за да ми излезе и по-евтино) или да си взема само тяло и да намеря по-добър обектив.

Живея в Англия и предполагам тук ще е по-лесно да намеря по-изгодна сделка.

Мислех и за втора ръка. Не съм много склонна да го направя, но не го изключвам като вариант, защото не знам на какво ще попадна. Въпреки, че има обяви описани като „добро общо състояние, без драскотини, направени снимки – 2684…“ (например), съм мнителна.
Спряла съм се на няколко модела, но предпочитам да не ги посочвам, защото така мога да получа повече информация от вас, без да ви насочвам към конкретен модел, а напротив - вие да го направите.

Ще се радвам и да споделите защо точно определен модел би бил добър избор за мен, а също и съвети, които ще са ми полезни [smile]

Благодаря Ви предварително за отговорите!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: quazimodo   
Дата:   07-05-20 15:55

SONY RX 100/3-4, за каквото стигнат парите. Ако не му пречите, може да снима всичко посочено в изискванията[smilie7]


Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 2 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Избор на камера
Автор: Minski   
Дата:   07-05-20 20:01

Като отчитам вашите предпочитания и бюджета, който сте определили, мисля, че посочените по-долу камери биха ви харесали.
Panasonic LUMIX LX15 e компактен фотоапарат, който може да снима добре при ниска осветеност. Panasonic LUMIX TZ100 е универсален модел, подходящ за пътуване. Може да снима и при ниска осветеност, но не толкова добре както предходния модел. Sony RX100 също отговаря на вашите предпочитания. Цената на DSLR с вариообектив, който е подходящ за снимане при ниска осветеност, надхвърля вашия бюджет. Затова може да изберете DSLR с китов обектив плюс твърд 50 или 35 мм светлосилен обектив. Има много оферти на огледалнорефлексни апарати в споменатата конфигурация. Например Nikon D3500 с китов обектив Nikon AF-P 18-55mm VR в съчетание с твърд обектив Nikon AF-S DX 35mm f/1.8G е подходяща конфигурация. Още по-добър вариант е Nikon D3500 с китов обектив Nikon 18-140mm VR в съчетание със споменатия твърд обектив. За безогледалните фотоапарати нещата стоят почти както при DSLR с тази разлика, че много от моделите имат сензорна стабилизация, което е предимство при снимане при ниска осветеност.Публикацията е редактирана (07-05-20 20:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: wlad   
Дата:   07-05-20 23:09

За мен е важно да има бърз автофокус и да става и за нощна фотография

С това условие безогледалките отиват леко в ъгъла.
Фазовия фокус на джамлъците при всички случаи е по-бърз.
Освен това - снимане на тъмно е мъката на безогледалките. Не знам как е с топ сериите, но средностатистическата безогледалка се разболява от хънтене, ако слънцето не наднича от някой прозорец.
Иначе от огледалните - за портрети и пейзажи - и никон и канон си имат 100-левови китаци и 100-левови нифти-фифти.
Гледай само да не е от тия играчки без фокус аджъстмънт, че портретите да не станат мъка.
Не е лошо обаче да кажеш на кои модели си се спряла, че въпросът е доста общ и надали някой ще прави анализ на всички камери, марки и модели в този ценови диапазон.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   08-05-20 00:44

Благодаря за съвета, quazimodo, ще погледна модела [smile]
Малко са ми странни на вид малките модели с големи обективи, но целта все пак е снимката да е качествена. Щеше да е добре да мога да го пробвам, поне захвата, но не съм уцелила момента с покупката [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   08-05-20 00:49

Minski , благодаря!
Един от изборите ми беше Nikon d3500 с китов или 18-140mm [smile]
Ще прегледам и другите модели, които препоръчвате и ще прочета още [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   08-05-20 00:58

wlad , благодаря!
Моделите, на които съм се спряла са :
Nikon d3500
Nikon d5600
Canon eos m100
Canon eos 2000d
Nikon d7100, който евентуално могат да ми донесат след месец от USA(цената там все пак е по-добра, но не ми се чака толкова време, а и с тази обстановка не знам какво ще стане с пътуванията)

Интересува ме и има ли смисъл да взема вече използван, пък било то и малко, при условие че не разбирам нищо и ако има нещо нередно ще разбера за него прекалено късно...[smilie8]


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Yog   
Дата:   08-05-20 01:06

Изчакай да свалят забраните за пътуване, похарчи парите за да отидеш до някое интересно място, като манастирите Метеора в Гърция или Синая в Румъния и си снимай с телефона [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: wlad   
Дата:   08-05-20 01:12

Доколкото видях, ще се купува от Англия.
Ако е като успокоение - почти цялата ми фототехника в последните 10 години съм купувал от ebay uk и mpb uk.
Никога не са ме лъгали, а и винаги можеш да върнеш продукта, ако не е ок.
Мисля, че по-висок клас тяло втора ръка е много по-добре от entry level нов. Ниската цена си има причина.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   08-05-20 01:54

Yog ,а защо не и да стана инфлуенсър в инста [smilie5]
За това мечтая [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   08-05-20 02:01

wlad , да от Англия ще е. Днес реших, че все пак трябва да разгледам и pre-owned в ebay, mpb-то ми излезна също като опция, ще разгледам и там. Все повече се насочвам към Nikon d7200, втора ръка разбира се [smilie5]
Ако е нов май ще е d3500, но ще продължавам със сравненията и съвети от компетентните. [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Muadib   
Дата:   08-05-20 11:33

Една добра статия за Nikon камери:
https://photographylife.com/nikon-cameras

И курс за обучение:
https://photographylife.com/news/photography-tutorials-free
Публикацията е редактирана (08-05-20 11:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   08-05-20 19:32

Много полезна информация, Muadib! Научих и още неща. Благодаря![smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Crocodile   
Дата:   09-05-20 16:23

Panasonic FZ1000 e за вас ! Удобен апарат със страхотни възможности ..идеалния универсал !
Имам всякакви безогледални апарати но почти навсякъде взимам именно панасоника !

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Konstantinov   
Дата:   10-05-20 14:50

Никон д7200 е много добър избор, ако човек има един апарат.Ако трябва да си оставя един апарат и един два обектива бих си оставил никона д750 с 24-120 и 85 мм.За 7200 обективите са по-леки и малки и става за носене по екскурзии като пътуваш със самолет също. Сайта dpreview дава относително верни оценки на фотоапаратите в смисал какво може да направиш най-добро с апарата.Снимах един ден преди 4 години с д7000 и китовия, дадоха ми да поснимам на едно събитие около два басейна през лятото.Много ми хареса и тогава си взех д750.Жена ми и дъщерите ми харесват снимки с фф канон и си викат фотографи за разни събития ,ама с д750 също ,снимат с него и им харесват снимките.Имах един олимпус кропка с него забраняваха да ги снимам, защото като снимаш със светкавицата на олимпуса и излизат ясно всички дефекти по кожата и като не обработиш хората не се харесват.Публикацията е редактирана (10-05-20 14:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   10-05-20 22:47

Благодаря на всички!
Купих си Nikon D7200, втора ръка. Сега търся обектив на поносима цена. Препоръчаха ми Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD и за момента ще е само този [smilie3]
Но съм сигурна, че ще минат няколко месеца и ще ми се прииска и един за макро, защото преди време, когато имах Sony Cybershot много се увличах по такива [smilie5]
Нооооо, едно по едно [smilie25]


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Crocodile   
Дата:   11-05-20 00:29

Е сега ще почнеш сагата с обективите .....после след макрото ще искаш портретен 80 mm , после някой широк и накрая чантата ще се напълни с неща които ще прашасват в къщи ! Както са моите олимпуси и всичмите им обективи , филти , светкавици , батерии и тн. които скоро ще пусна в базара .
Както си снимах на FZ1000 така и продължавам да снимам на него !
Преди него над 10 години снимах със Sony R1

Хората които си изкарват хляба със снимане знаят какво искат , другата група паралиите пикселоброячи те просто искат да имат всичко най скъпо и да го галят всеки ден без да са направили една хубава снимка в живота си , те дават и най много акъл тук !
Има и любители които се забавляват , пътешестват и снимат с едно апаратче и често и с телефон красотите които виждат !
Художника и с въглен ще нарисува хубав портрет а неграмотника и с камера за 10000 лв няма да направи нищо ....първо се трупат знания и опит с универсален апарат и чак когато усетиш ( ако усетиш ) че си на ръба на възможностите му си купуваш техника със сменяема оптика !Публикацията е редактирана (12-05-20 04:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Yog   
Дата:   11-05-20 02:38

Честито и на фокус. Скоро ще осъзнаеш, че марката и моделът на камерата не са толкова важни. Ако цялото занимание ти е приятно, дали е Канон, Никон, Сони или нещо друго - от доста години всичките стават. Важното е да има ищах. А ако се насочиш в някоя определна сфера на фотографията, която те кефи повече от останалите, сама ще разбереш каква техника ти трябва. [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: quazimodo   
Дата:   11-05-20 12:26

Мдаа, накрая всичко пак опира до "голям и черен професионален фотоапарат"[smilie18][smilie18][smilie18]

П.П. Честито и на фокус[beer]!


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   11-05-20 14:25

Crocodile, напълно възможен вариант [smilie5]
Но ще е нужно време да усетя апарата, за да я започна [smilie8]


Yog, благодаря! Вярвам, че е така, съгласна съм с теб. И въпреки това реших, че ще е по-добре да взема нещо, което и да ме предразположи с възможностите, които има. Желание не липсва, така че остава само да започна [shtrak] Пък времето ще покаже.


quazimodo, и Мечо Пух е казал "Колкото повече, толкова повече" [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: СамуилАрнаудов   
Дата:   11-05-20 21:23

Честито, перфектен избор!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: TonitaJ   
Дата:   17-05-20 21:24

Самуил Арнаудов, благодаря! [smilie7]


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »