Автор: valentinvelkov
Дата: 25-04-20 20:56
Здравейте,
Благодаря на всички за отговорите. Изчетох ги внимателно и понеже в една част от тях се предлагат алтернативни решения, първоначално ме разколебаха повече. В последствие обаче, с прочитане на още информация, обогатих общите си фотографски познания и стесних кръга на вариантите.
До този момент не бях обръщал внимание на безогледалните апарати със сменяем обектив. Поне засега обаче не бих си взел такъв. Не ми допадат някои техни слабости, като забавеното и недотам ясно предаване на образ от ел. визьора, слабият заряд на батерията, но не те ме отказаха, а по-скоро ограничението откъм обективи и сравнително високата цена на последните.
Успях да отстраня и друго по-голямо свое колебание, а именно дали да не се насоча към пълноформатен апарат. И за такива, като мен, които тепърва смятат да си закупят огледално-рефлексна камера и се двоумят между кроп и фулфрейм, публикувам този линк: http://macropic.eu/digital/142-full.html
Тъй като на този етап устойчиво се ориентирам към кроп-камера, имам нужда от допълнителна помощ. От вашите коментари и това, което открих като сравнителни данни за двата модела, от които се интересувам, си направих следните изводи: Nikon-а е по-лек, с по-голям сензор и с по-издръжлива батерията (не толкова важно за мен), за сметка на това Canon-а е с по-добър фокус, снима с кадър по-бързо в секунда и има цифрова стабилизация на видеото (последните две не толкова важни за мен). Ето тук се нуждая от вашата помощ. Интересува ме най-вече дали разликите при фокуса и размера на сензора ще имат забележим израз?
Какво ви е мнението за Nikon D7100 / D7200 втора употреба. Тук в базара откривам, че се предлагат няколко бройки, които в комплект с обектив, се включват в бюджета ми?
Предварително благодаря на всички за съветите!
П. С.: Информацията за посочените от мен характеристики, касаещи двете камери, съм открил в интернет. Възможно е да не отговаря на действителността.
|
|