Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 питане за ремонт на ръчни светкавици
Автор: vrobler   
Дата:   28-01-20 15:26

Здравейте,имам питане за ремонт на ръчни светкавици за система сони.
Едната е хенел модус RT 600 и е счупено крачето. Светкавицата е купувана от Великобритания преди повече от две години а и гаранцята е изтекала а и мисля за счупено няма гаранция. Перфектно ми върши работа до сега и съм много доволен в сравнение на други марки които съм имал.
Другата е мец с минолтенскатото закрепване, но проблема и е че и двете и лампи изгоряха, първо малката после и голямата.Тази по-рядко я ползвам и ми е нещо като втора.
Въобще има ли в България сервиз за хенел и ако има няма да е проблем да я изпратя по-куриер за ремонт. Ще съм Ви благодарен за всяка помощ и насока за проблема ми!

Отговори на това съобщение
 Re: питане за ремонт на ръчни светкавици
Автор: Джъмбо   
Дата:   28-01-20 15:56

паволиьона внасят някои неща на хахнел... батерии и зарядни... обади се и питай дали имат уговорки за сервизиране

Автор: Fifata   
Дата:   28-01-20 15:56

Така... Аз ремонтирам светкавици и каквото мога оправям.
Тази първата това с крачето ти е най малкия проблем, да потърсиш при китайците/ebay/aliexpress и т.н. и да си го смениш сам. 4 болта са и 1 букса.. Не виждам смисъл да я пращаш към сервиз за толкова елементарно нещо.

Колкото до Метц... светкавица с 2 лампи? Аз за първи път чувам за такава светкавица, а съм разглобил поне 200 и не съм виждал до сега такова чудо.

Дата:   28-01-20 16:00

брейййй

брей брей

ей бреееей

Дата:   28-01-20 16:01

да вадя ли още модели?

Автор: Fifata   
Дата:   28-01-20 16:22

Те са 2 отделни лампи за 2 различни цели. А аз мислех, че говори за 2 лампи вътре в основната част за по голяма мощност примерно. А не че едната е основна, а другата като пилотна лампа или нещо такова примерно.

Автор: Raffito   
Дата:   28-01-20 16:22

Аз имам 2 броя МЕЦ с 2 лампи...
И двете са модел 45 ..едната CT4 другата е CT5/с светещи диоди/[shtrak]

Дата:   28-01-20 16:29

и как ние го разбрахме а майстора не?!?! [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-01-20 18:01

модела на меца е megabliz 58AF-2digital.
Но с литийонна батерия хенела работи много бързо издържа много и също много бързо и лестно се зарежда. А и батерията вече трета година държи като нова. В момента все още я ползвами и командвам с viper ttl ,но крачето на светката е много разбито и не може въобще да се закрепи на тяло закрепил съм я на статив с тиксо.
В Зентекс не вършат ли подобен род услуги?

Автор: quazimodo   
Дата:   28-01-20 19:23

Джъмбо написа:

> и как ние го разбрахме а майстора
> не?!?! [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Аре сега[smilie5], явно майстора не е снимал сватби през 90-те години на миналия век[smilie18][beer]

Дата:   29-01-20 09:33

то и в момента актуалният флагман на мец е двулампов [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   29-01-20 09:35

мец се внася от динафос, питай там за сервиз, този модел са го внасяли преди актуалният 64

Дата:   29-01-20 17:49

Оказва се че няма сервиз за извънгаранционните хенели,гаранционните ги пращали в Ирландия. От павилиона ми предложиха пансервиз 'но като чета отзивите за този сервиз...
За меца също не ми се занимава със техния сервиз за България. На този мец докато бе в гаранция се счупиха закопчалките на капачето на батериите. И гаранционно ми струва новото някъде под петдесет лева с куриерските. Пластмасата е калпава закопчалките са пластмасови и новото копаче издържа два месеца. Имам и мец 44аф мода със лед ламп и гаранционно се запретна едното пинче и я пратих за ремонт и ми звънят от сервиза за някаква сума мисля бе над 170 лв. И им отказах нова съща светкавица струваше около 300 лв. Седнах и го залепих и го фиксираха с лепило за пластмаса и до този момент си работи нормално.
Повече никога мец направо не ми се вярва да са правени в германия. Имат много конструктивни недомислици . Вижда се че ще търся в чужбина да ги пращам за ремонт.
Благодаря за съветите.

Автор: Konstantinov   
Дата:   01-02-20 12:33

Това са механични повреди,в стремежа да се намалят екстремно цените се влагат евтини пластмаси.На по-новите светкавици гледам че крачетата са от стомана където позволява.
Много неща, ако ги няма като резервни части, могат или с малко изпилване да се ползва готово краче от друга светкавица със същите контакти , което да се купи като резервна част , или крачето или капачето да се направят на фреза от полиамид или черен полиамид -диурин който е по як.
Зависи от фрезиста какви пари ще иска,аз за подобни неща им давам 10-20-30 лева зависи от сложността.Хората си имат серийна работа с договори и такива единични неща може да ги бавят.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: