Автор: ombre
Дата: 15-01-20 15:30
До автора на темата ,не съм чел всички мнения,но явно имате драма с мтел.Имах същия проблем,когато след 5 години си търсиха някакви 30 лв.По абсолютно същата причина и от Близи преди време търсиха едни 150 и с лихвите бяха към 200 и нещо.Какво направих аз,от тези събирателни фирми ми звъняха през ден да ми кажат,че ще ме съдят.Казах ок,аз ще заведа ответно дело ,те обаче настояваха,като искаха да им показвам бележка,че всичко е платено.Отговарям,че за 5 години няма как да пазя касова бележка,а и да я пазя тя се изтрива с времето.Отново заплахи за съд и отново най спокойно им казвам,че ще има регрес,демек и аз ще ги съдя.Отидох до виваком,и им обясних какво е положението,понеже твърдяха,че съм гледал тв 2 месеца,без да плащам,което няма как да стане ,понеже по договор,ако не платиш в 14 дневен срок ти я спират.И тук ги хванах в изнудване.Обадих се до комисията за защита на потребителите,интересното беше,че жената с която говорих,също беше обект на такива заплахи.Та отивам в виваком обясних и поисках да ме свържат с някой на когото да кажа,че възнамерявам да ги съдя.Моментално цъфна един с лъскави чепици,каза,че ще провери и не знайно как,ми обяви на другия ден,че е допусната грешка.Преди да спомена дело,от самия оператор се кълняха,че им дължа тия 150 лв с лихвите които споменах.След като казаха,че има грешка,поисках документ,че не им дължа нищо разписан от тях.За мтел,им казах,че ще се съдим,те казаха ок,но ставаше дума за 15 лв,които с времето са станали 30 с лихвите и те си мълчат докато не натрупаш лихви.Аз не съм техен абонат от години и даже не знаех,че им дължа тия 15 лв,които са станали 30,може и да си го измислят,може и д а не го правят.Не съм за 30 лв,но реших,че докато се занимавам с глупости,ще изгубя повече.Да,ако делото е в моя полза,ще поемат разходите,по дело и адвокат,но това няма да ми покрие другите загуби,които ще претърпя в личен план,затова им ги дадох.Поисках обаче да видя,че нямам вече задължения към тях,и разбрах че от главната им сграда на Кукуш,с/у 30 лв ти издават бележка,че нищо не им дължиш.Това беше преди години,не зная дали е така.Относно ония 200 лв няма да ме бутнат,но реших да не им ги давам,не че сумата е голяма но се ядосах,за наглото изнудване.И ако в мтел,може да има някаква логика,някакъв пропуск от моя страна да им дължа тия 15 лв,макар,че за да разтрогнеш договора по спомен,не трябваше да имаш задължения,то от близо ми казваха,че съм гледал 2 месеца тв,а то дефакто не можеш след 14-я ден,а аз до последно гледах,което значи,че чинно съм си плащал сметките,което и си беше така.На въпроса ми към служителката от събирателната фирма_Мислите ли,че някой ще ме търпи да гледам 2 месеца тв без да плащам?Тя каза не(то какво друго да каже)Еми казвам и,както виждаш на такова плоско изнудване,само балъците се връзват.
Дано съм ти бил полезен,понеже и аз съм го изпитал същото на гърба си.
|
|