Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon d800 vs Fuji xt2 за мода
Автор: zazoman   
Дата:   13-01-20 18:57

Не ме интересуват мегапиксели и фулфрейм/кроп сравнения, интересува ме само кое е по удобно за портрети и главно автофокуса как е и на двете тела.Кое бихте избрали и защо и ако има някой снимащ с фуджи да каже как е тъй като ползвам хпро1 за стриит и ме кефи много!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon d800 vs Fuji xt2 за мода
Автор: hansto   
Дата:   13-01-20 19:01

С какви обективи ще се снима? За фуджи добри са 90мм и 56 1.2 (+35 1.4)

Дата:   13-01-20 19:05

Ами 56 1.2 определено ми хареса и също мисля нещо по широко от сорта на 23 1.4 или ф2 версията

Автор: alext   
Дата:   13-01-20 19:12

XT3 си струва да се вземе минимум заради по- добрия АФ, фейс детекшън, фокус по- очи и т.н. Февруари излиза ХТ4 и ще му падне цената на 3ката. Цветовете при всички фуджита са добри или дават доста добра начална точка при обработка. Обективи всичко що е на 1.4, 1.2 също. Погледни работата на Benjamin Kanarek за мода, снима за най- известните списания и има доста теми в dpreview. Негови думи

Hi all of you Fujifilm enthusiasts. I just left a meeting with a major Ad Agency here in Paris. The Art director was looking at some of my Hi-Rez images and asked if they were shot with an MF digital back Phase One and Blad. When I told him it was a Fujifilm cropped sensor camera he almost choked on his saliva. He kept looking at the images on his 27" iMac 5K screen and commenting on how much he loved the output. To say he was impressed is an understatement

Има и доста други фотографи специално за портрети и мода с фуджи.
И разбира се най- ценно е да се пробва.[shtrak]

Сега следва лавина от фул фрейм фенщина, ама както и да е.

Публикацията е редактирана (13-01-20 19:23)

Дата:   13-01-20 19:17

@alext Benjamin Kanarek e жесток той е един от хората заради които почнах да мисля за фуджи :)
Има подкаст с него и разправя много интересни неща :) Иначе аз определено ще купувам през февруари но въпроса е кога ще ги намалят че ми се снима хаха.

Автор: farushko   
Дата:   13-01-20 19:23

Ако имаш Фуджи обективи, по-логично е да вземеш X-T2. Със сигурност 3-ката е по-добра, при нея има още възможност за развитие откъм софтуер, но и с Т2 мисля, че ще ти е добре.

Автор: alext   
Дата:   13-01-20 19:28

@zazoman така е, много добри неща има [smilie24] От форума Marioo и george todoroff , имат доста хубава работа с xt2 може да ги разпиташ. Иначе аз съм с xh1(същото като xt2 вътре) и АФ ми е достатъчен, но ако снимаш 100% хора аф по- око и лице не може да се мери с новите и си струва по- новият модел. XT30 е евтиният вариант като ергономия, но хардуера е от xt3

П.С още един уникален моден фотограф в уестърн тематиката Cam Mackey [beer]

Публикацията е редактирана (13-01-20 22:23)

Автор: iasen2   
Дата:   13-01-20 19:59

В заглавието питаш за мода, после за портрети - това са различни жанрове, независимо че някои щракачи искат да ги приравнят. За кое питаш? За професионална работа забрави електронен визьор - измаря очите и губиш редстава за света около теб.

С това смятам, че ти отговорих.

Публикацията е редактирана (13-01-20 20:06)

Автор: sirkhann   
Дата:   13-01-20 20:17

Ако работиш в тъмно студио със сиви стени и пуснати пердета, Фуджитата започват да се затормозяват. Също - на тъмно ел. визьор е малко шумен, особено ако се пусне увеличението. Там успехът с ръчен фокус пада стремително.

За цветовете - много хора ги харесват, но истината е, че са хубави от JPG. За да извадиш най-доброто от RAW, си трябва Capture One, обаче там настройките по подразбиране нямат нищо общо с картинката от JPG, а автоматичните настройки на кадъра в C1P са просто отвратителни - преекспонирани кадри с ужасен контраст и неточен бял баланс.

Плюсовете са лесната за обработка кожа и редуцираното моаре за дрехи. Няма драми с фронт/бек фокус, но понякога AF не уцелва с някои обективи.

Колкото до обективите, цената определено им е сбъркана на повечето, вкл на любимите на всички 56/1.2 и 23/1.4. Много хора си ги харесват, ама халал да са им. Поне са леки и можеш да ги разнасяш.

За същите пари можеш да си вземеш Nikon Z система, която ще ти даде по-добро качество на изображението, но кефът от снимането с Fujifilm май е по-голям, поне лично за мен. Плюс това, ако има някъде, където XTrans е добър, това си е точно за портрет и текстил. Но дори Sony, Canon, Lumix ще ти свършат подобна работа, само дето имаш доста по-богат избор от обективи.

Ако ще снимаш с Fujifilm сериозно, гледай X-H1 - по-хубав визьор, стабилизиран сензор, удобен хват.

Автор: TPECHAT   
Дата:   13-01-20 20:55

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: kvakioh   
Дата:   13-01-20 22:11

И двете са ок, като при D800 има повече стабилност и 2 обектива ще са достатъчни. За Т2-3броя стъкла и по-скъпи.

Автор: lamerko   
Дата:   13-01-20 23:50

Чака се нов буркан за Фуджи - 50/1.0. Нямам идея колко бъбреци ще бъде, но... може би ще е нещо интересно [smilie18]

Отделно - за първи път от Фуджи си нарушават традициите с анонсите и след месец (малко неочаквано) ще анонсират X-T4, за който има слухове, че ще обедини X-T и X-H сериите.

Автор: Yog   
Дата:   14-01-20 04:23

За какво ти е да си купуваш апарат, нали имаш? Дай парите за добър портретен обектив и си щракай с наличния.

Дата:   14-01-20 09:35

Каквото и да излезе, 50/1.0 ще струва повече от Sigma Art 85/1.4, а ще има еквивалентна визия на кроп. Дали ще е по-добър, е друга тема, аз лично съм скептичен...

Автор: farushko   
Дата:   14-01-20 09:43

И аз не съм особенно екзалтиран от 50/1.0. Мисля, че далеч по-нужно е да се изкара нова версия на 56 1.2, и 35 1.4 с подобрени мотори и каквото още е нужно.

Дата:   14-01-20 09:49

Абсолютно!!! 23, 35, 56 си плачат за ъпдейт :) Може да добавят WR и на 14 и 18-55.

Дата:   14-01-20 20:38

В темата има доста мощно четящи(dpreview, разни уж спец мнения, сайтове и преразказвания на чужди мнения), но не и практически насочени...
Фуджи е развиващата се система, Никон са леко поспряли, но имат стабилно стъкла за тях все още.

Дата:   14-01-20 21:06

Никон поспрял?

Никой не е пускал толкова много обективи за толкова кратко време, колкото Nikon пусна със Z системата! Има ли нещо, което липсва на F винт?

За Z има и roadmap за следващите 2 години. Пускат по 6-7 обектива на година и няма един, дето да е претупан!

Онзи ден ми дадоха да пощракам с една Z-ка - ами не е рафинирана като Fujifilm, ама работи сууууууупер мазно и гладко. Даже на изкуствено и слабо осветление.

За огледално-хлопащите не мога да се произнеса, за мен само безогледалки вече. Един път като се научиш на хубавото... [smilie24]

Дата:   14-01-20 21:16

Не го четеш в дълбочина, Никон с огледалните заедно с Канон поспират. ЗА известно време...
Аз лично съм за Д810, като каквото се каже за Фуджи, все ще е хвалба някаква.

Публикацията е редактирана (14-01-20 21:47)

Дата:   14-01-20 21:46

След анонса на 120-300 от преди два дни [smilie5]

Ама така и не разбрах какво липсва на F, че да има нужда да пускат ново? Специално там има страхотни портретни обективи - кеф ти Nikkor, кеф ти Sigma, кеф ти Tamron, кеф ти Цайсове, кеф ти Зенит, Laowa, Samyang... Кеф ти бокета, кеф ти острилки.

С Canon е същотото положение. Като ти писне, слагаш адаптера и безогледалката, и продължаваш да си ползваш старите джамове.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »