Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цена за снимане в заведение
Автор: farushko   
Дата:   13-01-20 18:10

Имам нужда от малко помощ в определянето на цена за следното - снимане в заведение с жива музика, 2-3 часа е като времетраене, не е нещо особенно сложно, въпреки че осветлението определено е кофти. Общо взето веднъж седмично е като наситеност. Моля, за кратки отговори без да се разводнява темата.

Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Цена за снимане в заведение
Автор: k7   
Дата:   13-01-20 18:31

150 лева първият час, по 50 всеки следващ

Автор: Stef1   
Дата:   13-01-20 18:31

Колега, ти сам я разводняваш с това, че омаловажаваш nightlife фотографията, която никак не е лесна, if you are doing it right. Щом питаш за цена, не ми се вярва да правиш горното. Сам си я определи, според качеството, което предлагаш.

Дата:   13-01-20 18:42

Stef1 написа:

> Колега, ти сам я разводняваш с
> това, че омаловажаваш nightlife
> фотографията, която никак не е
> лесна, if you are doing it right. Щом питаш за
> цена, не ми се вярва да правиш
> горното. Сам си я определи, според
> качеството, което предлагаш.

Не знам как го прецени това, но точно това имах предвид под "разводняване на темата". Искам просто някакви ориентировъчни цени за такава услуга. Нищо повече.

Публикацията е редактирана (13-01-20 18:42)

Автор: quazimodo   
Дата:   13-01-20 19:14

Айде още малко водичка - ако бях на твое място, щях да пусна тема във фейсбука, че търся фотограф за наскоро открито заведение. Желаещите да метнат по някоя снимка и да си назоват цената[smilie18][smilie18][smilie18]

Дата:   13-01-20 19:20

Май подходих малко подвеждащо с описанието - аз съм човекът, който снима, не съм собственик на заведение.

Автор: Stefan.S   
Дата:   13-01-20 19:24

Един приятел до скоро снимаше в някакво заведение в Сф. 50-70 му даваха на вечер.

Автор: iasen2   
Дата:   13-01-20 20:00

k7 [smilie24] - слушай го и няма да загубиш

Дата:   13-01-20 20:04

Благодаря на всички.

Автор: deerstalker   
Дата:   13-01-20 20:17

Цената зависи от това, което се предлага като качество в крайния резултат и броя на снимките, имаш ли фирма, храниш ли счетоводителка и още един куп търтей в нап.
Има щракачи който ползват техника от по 7/8000 лева и вземат колкото ядрен физик на месец в БАН, а крайния им резултат е рядка боза.
А има и други които ползват техника от 2/3000 лева, а предлагат в пъти по добро качество на ниска цена.
Всичко зависи от самия вас и това, което може да платят клиентите.

Автор: GenaDP   
Дата:   13-01-20 22:23

Зависи и от живата музика - ако е чалга, трябва да се плащат и вредни.

Автор: freestyler   
Дата:   13-01-20 22:40

Ако има балет в програмата намаляваш цената с -30% -40% (може да удариш нещо) [smilie24]

Автор: GenaDP   
Дата:   13-01-20 22:53

А ако балетът е мъжки?

Автор: kiten   
Дата:   13-01-20 23:06

Музиката ако е чалгаджийска си взимаш тапи за ушите или памук в голямо количество също помага! И специална маса с напитки и блюда да ти приготвят а не да се оправдават с кетъринг и други икономии!!!
Взимаш парите предварително и после клиента да те гони и да ти се моли за поне една снимчица [smilie5]

Автор: linken   
Дата:   14-01-20 01:55

Масово във Варна колегите взимат между 50-60лв за два часа. Доста зависи и от колко часа ти е заведението. Примерно едно е от 10-01, друго е от 01-04ч. Реално както колегите казаха,, цената зависи изцяло от теб [shtrak]

Автор: CDman   
Дата:   14-01-20 08:29

Въпросът много общ.
Цената на подобна услуга зависи от заведението в смисъл дали е луксозно или не е. Ако клиента може да си позволи 15 лева за питие 50 лв за снимки няма да му се видят много. Ако усикито е 5 лв никой няма да ти даде 20 за снимки.

Успех ![smilie24]

Дата:   14-01-20 09:00

Благодаря още веднъж на всички за коментарите. Няма чалга, няма балет. Само хубава музика и готини хора.

Автор: Imaginarium   
Дата:   14-01-20 09:37

Първото и най-важно нещо - определете със собственика колко точно време ще снимаш. Защото често 3 часа се превръщат в 4 или 5, а това си е труд. Второ - прецени си горе долу "класата" на заведението. Ако е тузарско, съвсем спокойно можеш да им кажеш цената цитирана във втория пост.
Но ако е по бохемска работата , то тогава се разберете за твърда цена.Ако ще са 3 часа снимките , то на повече от 200лв надали ще ти се съгласят.
Аз в Пловдив снимах за един бар веднъж седмично за 100лв за 1 час. Оставал съм и допълнително, когато ми е било кеф, но със собствениците се бяхме разбрали изрично за 1 часн , ни повече , ни по-малко.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   20-01-20 21:55

Питай оркестъра, ще те ориентират по-добре от пишещите тук. Класически проблем - сменил си фамилията на "photography" и не знае колко пари да иска за снимки в петък по кръчмите...

Автор: asahi   
Дата:   20-01-20 22:11

Изостанал съм от кръчмарската фотография, та да попитам - кой кого снима, кой на кого плаща и кой от кого получава снимки?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »