Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Впечатления от магазин?
Автор: capos   
Дата:   07-01-20 13:43

Някой дали е пазарувал или има някакви впечатления от този магазин:

https://www.bgfotoobektiv.com/

Отговори на това съобщение
 Re: Впечатления от магазин?
Автор: GenaDP   
Дата:   07-01-20 14:17

Нескопосан опит за реклама, или наистина се интересуваш? Доколкото мога да съдя по сайта - частпромаджийско изпълнение (т.е. някой влачи обективи от чужбинско и продава в БГ).

Публикацията е редактирана (07-01-20 14:23)

Дата:   07-01-20 14:59

Никакъв опит за реклама не е. Как да попитам иначе? Интересувам се за обектив за 1500 лв. и не ми се рискува с непроверени продавачи. Ако имат наличности и са коректни ще е странно никой да не е вземал нищо от тях.

Публикацията е редактирана (07-01-20 15:00)

Автор: Leica   
Дата:   07-01-20 15:05

Ако познаваш техниката нищо не рискуваш.
Цените им са добри за Бг -на 50% от новото тук.
Поръчваш си, получаваш, гледаш , тестваш и приемаш /отказваш.

държавпром отдавна умре.[smilie7]

Автор: lamerko   
Дата:   07-01-20 15:22

Сайта е непрофесионално сделан... не бих си взел нищо от подобен.

Дата:   07-01-20 15:27

"Сайта е непрофесионално сделан... не бих си взел нищо от подобен."

Сайта ли ще купуваш, или обектива? Същото е, като от базара или от някой продавалник - гледаш, прабваш и отказваш или отнасяш.

"не ми се рискува с непроверени продавачи"
Кво ще му проверяваш на продавача - дали има глисти?

Автор: Fifata   
Дата:   07-01-20 15:33

Сайта изглежда зле, ама и цените на обективите са доста по високи от колкото трябва.

Дата:   07-01-20 15:35

Действително гледах един 400 ф/5.6 за 1200 лв. в базара, но го пропуснах... Сега тук го гледам за почти 1500 лв. и му се чудя

"Кво ще му проверяваш на продавача - дали има глисти?"
Глисти не ме интересува дали има. Виж бих се заинтересувал дали някой се е почуствал прецакан след сделка с него. Аз снимам, нямам никаква представа от устройство и ремонт на обективи. Не искам да взема нещо купено на безценица и ремонтирано с двата леви крака ;)

Изобщо знам, как някой ще ми обясни колко съм тъп и мога да тествам обектива, но за съжаление за 10 минути в офиса на куриера, не мисля че може да се извърши надеждна проверка... и да знам че с техника на старо винаги има риск, но надали някой би се навил съзнателно да купува от продавач с лош рейтинг в онлайн магазин, така че каквото и да си говорим, впечатлениятана купувачите имат значение.

Публикацията е редактирана (07-01-20 15:47)

Автор: Myth   
Дата:   07-01-20 20:39

За мен отношението на собственика, към сайта е показателно за това, как се отнася и към бизнеса си, продава се не евтина стока, за 500-800лв би получил доста по-добре изглеждащ сайт. Подозирам, че сам си го е правил в което няма нищо лошо, освен липсата на старание и желание да го направи малко по-добре изглеждащ, не се иска кой знае колко напъване.

Дата:   07-01-20 21:32

"впечатлениятана купувачите имат значение"

Нямат никакво значение. Впечатления (ако има такива) са за конкретна покупка на конкретен екземпляр. Въпросният екземпляр може да работи дълго и безотказно след покупката (щастлив купувач), или да се скапе на следващия ден (недоволен купувач). И в двата случая това не зависи от продавача, нито има нещо общо с бъдещето на обектива, който ти ще купиш...

Автор: wlad   
Дата:   07-01-20 21:47

А видя ли данните за контакт?
А общите условия?
Това е поредния мошеник!

Автор: yakumo   
Дата:   07-01-20 22:01

Как наритахте човека само. Пита, несигурен е, нормално е. Ако пет човека бяха казали "купувал съм, не съм имал проблеми", ще купи - и съответно обратното.
Сайтът е скапан, доста неща не са в ред. Техниката на старо така или иначе винаги е риск, както е казал GenaDP, дори и при най-добросъвестен продавач. Затова новата има гаранционно обслужване и съответната цена. Който не иска да я плати, рискува. Но пък защо да не попита за впечатления?

Дата:   07-01-20 22:23

Мдааааа +44 7851 190705

Дата:   07-01-20 22:26

Автор: GenaDP
Дата: 07-01-20 21:32

"впечатлениятана купувачите имат значение"

Нямат никакво значение.

Дата: 07-01-20 15:27

"Сайта е непрофесионално сделан... не бих си взел нищо от подобен."

Сайта ли ще купуваш, или обектива? Същото е, като от базара или от някой продавалник - гледаш, прабваш и отказваш или отнасяш.

Много рядко се случва да не се съглася с теб и в тази тема просто не си прав, впечатленията на купувачите, като цяло имат значение и то не малко. За сайта също не си прав, той създава впечатление още преди покупката, може да не купувам сайта, но по отношението към сайта, мога да съдя за отношението към бизнеса, към клиентие и т.н.

Както се оказа, в случая мошенническа е работата

П.П. Може и да не е много мошенническа, защото се плаща при доставката, не виждам как може да те излъжат де...

Публикацията е редактирана (07-01-20 22:36)

Дата:   07-01-20 23:01

"в случая мошенническа е работата"

И какво точно мошенничество съзря тъдява? Най-вероятно нашенче, живеещо на острова, е решило да припечели нещо допълнително, продавайки употребявани канонски обективи. Дали ще купиш от бай Пешо от обява в базара или ще поръчаш през този сайт - все тая. Въпрос на късмет какво ще ти се падне...

Дата:   07-01-20 23:08

Дата: 07-01-20 23:01

"в случая мошенническа е работата"

И какво точно мошенничество съзря тъдява? Най-вероятно нашенче, живеещо на острова, е решило да припечели нещо допълнително, продавайки употребявани канонски обективи. Дали ще купиш от бай Пешо от обява в базара или ще поръчаш през този сайт - все тая. Въпрос на късмет какво ще ти се падне...

Добавил съм послепис :) да може и да не е мошенническа, защото плащането е при доставка с опция преглед и тест :)

Дата:   08-01-20 03:08

Отвсякъде е поредния скапан мошеник!
Пише: В наличност на склад в България
В този случай доставката започва и завършва в България и следва да се прилага българското законодателство, не е изобщо дистанционна продажба. Къде са му общите условия??? Къде е политиката за поверителност? Къде пише кой е продавача? Къде е текста, които се изисква от КЗП, къде му е публичната регистрация в НАП? Защо домейна му е REDACTED FOR PRIVACY?
Ей такива копеленца докато съществуват, никога няма да има онлайн бизнес в България.
Не съветвам никой да купува от подобни измамници!
Като иска човек втора ръка, има си ибей, има си mpb.com, вторите са solid as rock! Какво ли не съм купувал от тях, винаги всичко е било топ! За разлика от подобни продавалчовци, които дори името си ги е срам да сложат, от такива колкото пъти съм купил нещо, всеки път съм по пързалката. Ганчо - продавач! НАП ше го оправи хубаво, свърши то ганкиното.

Автор: kvakioh   
Дата:   08-01-20 07:57

mpb.com не проверявят сериозно някои от обективите си и след това ги продават, има достатъчно случаи...Но това е за по-стари и редки стъкла.
Иначе не бих взел от това магазинче...

Автор: Leica   
Дата:   08-01-20 10:07

Безмислено и безкрайно тъпо.
Разни ни купили , ни продали веднага се изживяват като нападжии и като висша съдебна истанция, постановила присъди.[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Не се занимаваите с това, което не ви е работа и не ви питат!
Има си доставчик, който има тези права и задължения да легитимира подателя.

Дата:   08-01-20 12:51

Кое ти е тъпо, бе, гоподин "куха" лейка?
Какъв ти е проблемът?
Ако имаш да кажеш нещо стойностно по темата - кажи!
В което силно, ама много силно се съмнявам!

Дата:   08-01-20 14:05

Брей, Владко чак пяна пуснал от възмущение... Този от сайта очевидно е един от безбройните нелегални търговци, които мъкнат всевъзможна стока от Западна Европа (продавалниците са пълни с техни обяви за обувки, дрехи и всякакви техники). Това не го прави автоматично измамник и мошеник от гледна точка на крайния клиент. Че не плаща данъци - то е ясно, но това надали вълнува особено потенциалния купувач на обективи.

Публикацията е редактирана (08-01-20 15:35)

Дата:   08-01-20 15:49

При така оформилата се тема реших да пропусна въпросния магазин, но също така запълних съществена празнина относно вероятно известен магазин, за който не бях чувал, а именно www.mpb.com [beer]

Автор: Fifata   
Дата:   08-01-20 16:55

MPB имат и доста добра система за изкупуване на техника. Лично аз не веднъж съм им изпращал техника, правят и тест и преглед и казват колко пари ще дадат. Одобряваш сумата и ти я превеждат до 3 дни по сметката или можеш да си вземеш нещо на бартер от техния магазин.

Автор: kokotoo   
Дата:   08-01-20 18:37

GenaDP [cool]

Дата:   08-01-20 18:44

Значи като не плаща данъци и е тотална нелегалка - не е измамник и мошеник, така ли, Генчо? Всичко е наред за теб?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »