Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на обектив 100-400 SigmaС или Tamron
Автор: tisho6699   
Дата:   15-11-19 11:14

Привет,
Моля да препоръчате кой от двата обектива да бъде избран.
Sigma F5-6.3 100-400mm Contemporary или Tamron 100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD
Обектива ще се използва на Canon70D.
Гледах доста ревюта/преимуществата между двата са малко/, затова да попитам хора с повече практика с двата обектива, как реолно се представят двата обектива на "бойното поле".
Мерси предварително за отеделеното време!

Пп. обектива няма да се използва за професионални нужди, затова и съм се насочил към тези модели([ценово/възможно най-компактен и лек.
Или пък старият Canon 100-400 mk1 е за предпочитане пред тях.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на обектив 100-400 SigmaС или Tamron
Автор: victory13   
Дата:   15-11-19 11:31

Сигми и тамрони, само на f/8 в дългия край. При каноните не е така, имам предвид и II.
Тъй като взех канон, ми остана един тамрон 150-600, дето се чудя все още да държа, или не... Може да го пробвате в София, и да прецените... Ако размера е от голямо значение, 100-400 са по малки определено...

Автор: kvakioh   
Дата:   15-11-19 12:02

В случая-Сигмата. Ако са 150-600-Тамрон G2 или G1.

Автор: vgramatikov   
Дата:   15-11-19 12:57

Ако искаш евтино и наистина добро стъкло за Канон 70д си взелми Канон 400 5.6L.

Все пак ако държиш на вариото и стабилизацията мисля че Тамрон Г2 е най-доброто от всичките тия възможни.

За Никон има чудесен доказан 200-500 но за съжаление Канон нямат такъв.

Стария Канон 100-400 е много добро стъкло но не се справя добре на тия новите сензори с по 20мп. Просто няма тази модерна оптика.

Основния минус на всички тия варио бангии и че са бавни, тежки и тъмни което е в ущърб ма малкия сензор. 400 5.6Л е най-доброто и най-светлото на 400мм. Да няма стабилизация и не е варио но ще имаш един лек бърз и консистентен обектив с който ще свикнеш да работиш. Освен това е много по-устийчив и дълговечен.

Тия малките 100-400 дето си ги написал са 6.3 още на 400мм и реално за парите си не са никак лоши но 150-600 ще ти даде повече обхват които винаги е важен.

Не знам какво ще снимаш но като гледам така говорим за птици и диви животни.

Ако ти е само за кеф може и тези малките 100-400. Според мен Тамрон правят по-добри обективи от Сигма в момента. [beer]

Автор: hansto   
Дата:   15-11-19 13:25

Чета мнения по-горе за много (двойно) по-тежки обективи. Но Сигмата може да снимаш от ръка и да не се измориш. Едно кило е. Ако снимаш през деня нямаш грижи с Ф-а. Бърз фокус. По-добър на 400, отколкото на 100мм. Даже и "замазва" хубаво. Китайците имат 3рд парти яка,защото Сигма са го мислели да се ползва без статив. Стабилизацията е супер. Тамрона е по-зле от ревюта и сравнения, които съм чел. Не съм го хващал

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »