Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Имена на снимки(файлове)
Автор: IRON_MAN   
Дата:   31-10-19 12:05

До сега не променях имената на файловете(снимките),оставях си ги както ги е наименувала камерата.Но с времето,натрупаните файлове,сменените камери и някой недостатъци на операционните системи се оказва,че е много не удачно това.
И търся нов начин за преименуване на файловете.(не програмата)
За момента се спрях на година/месец/ден/час/минута/секунда.jpg ,но и това не е оптималният вариант.
Запазването на името на оригиналният файл имали някакъв смисъл?Какво се крие зад него?Какво печелим или губим?
Вкарването на дума,нещо за подсещане удачно ли е?
Ако да, на кирилица или на латиница,така че която ида е ОС да няма проблем?Днес съм осХ утре може да съм с win или Linux,прехвърлям нещо на Андройд и така.
Искам да отбележа,че не се занимавам професионално и нямам някакви проекти или събития по които да се ръководя.
Кажете вие как организирате вашите снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: Имена на снимки(файлове)
Автор: quazimodo   
Дата:   31-10-19 12:17

Лично мен ме устройва добавянето на няколко подсещащи думи на маймуница (задължително) към датата - 2019-09-22-exkurziq s Moni [smilie5]

Просто, моите снимки рядко се задържат повече от месец-два, преди да отидат в кошчето[smilie18].

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »