Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon eos 5d mark II VS 6D
Автор: andoniliev   
Дата:   15-09-19 22:47

Има много сравнения из интернет, но все пак реално опитът може да покаже друго. Какви са личните ви наблюдения?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon eos 5d mark II VS 6D
Автор: Tosho_ot_Selo   
Дата:   15-09-19 23:20

Преди време имаше подобна тема.

Тъй като и двете камери за "стар" модел, силно ти препоръчвам да вземеш камерата която е в по-добро състояние ( по-малко брой кадри, по-малко изгорели пиксели на матрицата и да няма следи от нараняване по корпуса). Следващия фактор е цената.
Вземи си хубави обективи!!!

Успех и много снимки ти пожелавам!!! [smile]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   16-09-19 06:39

6d определено ... по-добър на високо исо, по-добър авто фокус (макар и на 1 средна точка) , все пак и е по-нов модел ... Въпреки , че човек е по-добре да се напъне за 5d mark III!

Автор: quazimodo   
Дата:   16-09-19 08:17

andoniliev написа:

> Има много сравнения из интернет,
> но все пак реално опитът може да
> покаже друго. Какви са личните ви
> наблюдения?

Личните ми наблюдения са, че ако не знаеш какво искаш и как да го постигнеш, и 1ДХ няма да ти помогне. Тошо от Село ти е подсказал, че трябва да обърнеш повече внимание на обективите, защото те са по-скъпи от посочените тела. Иначе - два линка за разглеждане на много картинки[smilie5][beer]

https://club.foto.ru/forum/11/379861

https://club.foto.ru/forum/11/670956

Автор: smilen_k   
Дата:   16-09-19 14:52

6D

Автор: ss_sgp   
Дата:   16-09-19 17:20

5Дто е по-оперативно и и по-здрава машина.
6Дто има по-нов сензор. Няма синхрон 1/200 и 1/8000.
И за двата сигурно само на централна точка.

Ако се снима нормално и не се пушва +2ev разлика в сенките надали ще се отчете. Още повече в WEB при 2-3MP
На ISO 6400 6dто ще е по-добре дори и при ниски резолюции.

Например за мен при снимки със светкавица и синхрон на 1/125 е ограничаващо доста (с китайски не винаги е надеждно 1/160).
Това са лични впечатления, не препоръка.

Автор: Gecata   
Дата:   16-09-19 22:38

6D е на няколко светлинни години като технология пред 5д2. 6Д е с бърз и много по точен автофокус от 5д2, по хубав сензор и як процесор.Държи на високо Исо (10-12 800 използваемо), фокусира на тъмно по-добре и по-бързо 5Д3! С канонски светкавици с включен Hi-speed синхронизира практически на всяка скорост.Има сравнително по-висока динамика от 5Д2. 5Д2 е бавен и тромав в сравнение с шестицата и му отстъпва с много във всяко едно отношение. Пиша това на база 5 години паралелно използване и на двете тела и изснимани стотици хиляди кадри при всякакви условия.

Автор: krassik   
Дата:   17-09-19 03:31

Ако сравнението е между 6D и 5D Mark 3,тогава човек да има колебания,нo междy 6D и 5D Mark 2 няма какво да се мисли...Определeно 6D е по-добрия вариант!

Автор: kvakioh   
Дата:   17-09-19 19:08

6D

Автор: leo34   
Дата:   17-09-19 20:02

Снимам с 6D от половин година. Взех го използван на 270 000 кадъра. Много съм доволен и от високото исо и от точността на фокуса и от качеството на картината. Не чувствам никакви ограничения. Преди това бях със 7D, наистина фокуса му беше по-бърз (но не по-точен), все пак е спортно тяло. 5DII не съм и виждал, но съм с равнявал с 5DIII и сериозна разлика не можах да открия освен повечето автофокусни точки и някои други глезотии в 5DIII.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »