Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: ani_im   
Дата:   13-08-19 12:54

Привет на всички,
Обръщам се към вас с голяма молба за съвет. Дилемата ми е следната:
В момента ползвам Канонска система, имам 2 тела 5Д марк 4 и 6Д също и 4-5 обектива и купчина аксесоари. В последно време много ме блазни Сонито, но не съм имала възможност да си поиграя достатъчно със въпросното Сони и много се колебая, дали да заменя марк 4-ката с Сони А7 мк3. Притеснявнат ме няколко неща. Първо ергономията, сонито е адски неудобно, освен това Сонито ми изглежда някак "крехко", докато Канона си е бойна машина. Другото е фокуса, дали при сонито ще бъде толкова точен и бърз, както при канона, и последното нещо е че канона има много изнесени бързи бутони и е адски удобно да се работи с тях, докато при Сонито не е така. Освен това незнам как ще е цветопредаването, аз снимам предимно портрети и за тази цел, Канона много ми допада.
Очаквам вашите адекватни мнения, благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: kvakioh   
Дата:   13-08-19 13:25

Отговорът е: Да. Но само при достатъчно $ и евентуално да се ползват някои от наличните Канонски обективи с адаптор (компромисно за фокусирането).

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 0 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: menigiki   
Дата:   13-08-19 13:38

Здравей,
Мисля, че си отговаряш сама на въпроса - Канона!
Защо:
1. Позната ти е системата;
2. Имаш обективи;
3. ергономията те притеснява и казваш, че Сонито ти е неудобно, което е много важно;
4. свикнала си на изнесените бързи бутони;
5. цветопредаването на Канона ти харесва - в случая кое е по-добро няма значение щом това, което имаш към момента ти харесва (мисля Иван Славов пробва със Сони и се върна обратно на Канон - не съм на 100% сигурен за това и каква точно е била причината ). Не съм видял ревю на Сони, в което да кажат, че цветопредаването е по-добро от това на Канон - казват, че е субективно(и то си е така), казват че се доближава до това на Канон и че става по-добро при а7м3 от предишните модели;
6. Ако досега си нямала проблеми с фокуса, защо ти е фокуса на Сони?!

Това е рационалния и практичния отговор.
Има я и чисто емоционалната страна на нещата - да пробваш нещо ново и различно - там не мога да давам мнение.
Уточнение - ползвам Сони и не съм ползвал Канон.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: Mogila   
Дата:   13-08-19 15:02

След като тези неща не ти харесват в сонито, а от канона си доволна, защо изобщо да сменяш? Какви са причините? Модата ли☺

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: J.T.Todorov   
Дата:   13-08-19 15:14

Здравейте! До скоро снимах със Сони а7III и бях много доволен. Смених го обаче за Canon 5D mark IV. Направих промяната поради следните причини: скорост на автофокуса и цялостно държание на устройство, както и заради здравината на самото тяло. Безогледалните апарати според мен все още не са изпипани до краен предел устройства, което е нормално предвид, че са едва на няколко години. Огледлано-рефлексните тела на Канон и Никон са доказани във времето шедьоври на фотографската техника и аз просто реших, че не искам да се занимавам и тормозя с малки, но досадни бъгове. Пример: Сонито ми забиваше при по-интензивна работа (спорт); автофокуса практически не съществува при понижени светлинни условия; екрана ми порозовя и от Стемарк ми казаха, че Сонито регистрирало някаква грешка - как и защо, така и не се разбра. Колкото до картинката, мога смело да кажа, че кадрите от Сонито са по-остри, все пак няма АА филтър. Аз заложих на Канона и не съжалявам, макар в някои отношения пък сонито да го превъзхожда. С безогледалната система се снима по-лесно. Възможността да се преминава от визьор към екран само с отместване на окото от визьора е много удобно, а и електронният визьор е безкрайно удобно нещо. В крайна сметка няма пълно щастие. Поздрави! [shtrak]Публикацията е редактирана (13-08-19 15:56)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: youstolemyheart   
Дата:   13-08-19 16:02

6d2 и a7R3 имам. Сонито е машина, имам 90% кадри в супер фокус, канонът е по-забавен, по-фотографски се чувства, по-лесно се грейдва, поне от мен. По-малко кадри на фокус, по-бавно пукам.

И двете са с предимства и недостатъци.

Погледни Panasonic S1 ако искаш mirrorless и ергономия на DSLR. Много глезотийки има тази система, но... скъпо ще е.

Ако бях на твое място - оставям си 5d-тата и си начесвам крастата с едно a6400 и sigma 16 .14 и до там.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: alext   
Дата:   13-08-19 17:29

J.T a7iii има AA филтър макар и по- слаб, друга ще да е причината за по- острите кадри[smilie25]

Към автора: Добре, а защо гледаш към сони като канон си имат много читава безогледалка за снимки с перфектна ергономия. Хем и обективите ще си ползваш и цветовете ще си запазиш. 3 те най- важни неща за теб. А7III на хартия е много хубаво, но като тръгнеш да го ползваш се вижда, че има доста компромиси от визьора през ергономия, менюта, а отделно колко хора проплакаха, че им се скапват на няколко хиляди кадъра я затвор, я нещо друго. Канон и те добавиха фокуса по очи, така че за портрет нищо не губиш, ако си останеш там. Ако ти трябва динамика при пейзаж или добро исо по- скоро сонито.

За кропка системата с хубави като ергономия тела е само една отдавна фуджи- xt3 и 56 1.2 примерно и канон дслр няма да погледнеш[beer]Публикацията е редактирана (13-08-19 17:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: Simbon4o   
Дата:   13-08-19 23:50

Според мен в такава ситуация има два хода:

1. Можеш да смениш 6дто със EOS R или EOS RP. Хубавите страни са, че ще имаш канон и на теория всичко ще работи както си трябва. Дефакто аф ще е малко по-зле от със стандартен обектив за RF байонета. Не толкова зле, колкото със А7м3(ако изобщо това е зле...). RPто е 6д2ка без огледало, а R си е чист 5д4 без огледало с някои подобрения за видео и някои минуси за снимки.
2. Можеш да смениш 6дто със А7м3 - забележи пак говоря за 6дто. 5д4 си е добра машинка и щом ти върши работа си го остави и вземи нещо различно за експерименти и разнообразие.

Относно сонито, няма такова нещо като няма изнесени бутони. То цялото е в бутони и врътки. Освен това толкова много можеш да го променяш като функции на бутоните, че ако го хване някой дето е свикнал на стандартните им функции няма да може да го ползва. Можеш да го направиш така, че да няма ситуация в която да се налага да влизаш в менюта. От както имам 7r2 дори, което е старата генерация в менюта нямам работа веднъж след като си настроя нещата. Ако идеш в магазина не очаквай продавача да знае как се работи с камерите и да ти покаже всички пинизи. Намери някой ползвател на такава камера с време и желание да обясни и покаже. Едно е по заводски как се ползва, като си го нагласиш по твой вкус нииищо общо няма.

Ако ти малее в ръцете (странно за жена) има всякакви решения на проблема. Има батерийни грипове, метални по-малки само за удължаване на мястото за захват, има дори дървени дето не тежат нищо.

Относно крехко и бойни машини някой като каже винаги ме избива на смях. Ако ще се забиват пирони и дялкат камъни всички камери са еднакви. Може да е дребно сонито, но си е от магнезий също като каноните. Сглобката на всички е сходна, защото всеки гони печалби.

Цвето-предаването зависи само от постпроцеса, освен ако не снимаш директно само на JPEG и не обработваш.

Аф и адаптирането на обективи не са проблем с правилния адаптер. Има евтини китайски, които работят добре, но не с всички обективи. Има сигма МС11 и метабонес марк5, които са добри адаптери и работят както трябва с почти всеки канонски обектив. Дори с такива, които канонските тела вече не могат да работят. Имам една сигма 400 5.6 АРО дето е старичка и на канонско тяло блендата не може да се контролира, а на сонито е ок... примерно. Другото е самия принцип на работа на фокуса на ДСЛР и безогледалка. Различно е и за портрети ДСЛР-а отдавна ми е неудобен и дразнещ. Всеки е различен обаче и трябва да си тества.


Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: metodiev_martin   
Дата:   14-08-19 14:48

Отвори кутията на Пандора. : D
Само ще добавя, че "фокуса по очи" при Сони и този при Канон не могат да се сравняват.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: Джъмбо   
Дата:   14-08-19 14:56

едно време като нямаше дори автофокус, как ли е съществувала фотографията [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: smilen_k   
Дата:   14-08-19 14:59

Според мен, по добре за момента си остани с комплекта който си. Това е цяла изградена система. Ако смениш само тялото, няма да си доволна от резултата с канонски обективи и преходник, не че не става но си е компромис. Ако разпродадеш цялата система, ще си много кинти вътре и няма да ти стигнат да изградиш същата система само че на Сони, ако имаш бол пари сменяй. Изчакай малко, все си мисля че Канон достатъчно спаха и е време да се събудят и да изкарат читаво конкурентно тяло. Тогава вече ще смениш само тялото(телата) и хем ще си актуална, хем ще имаш всички важни за теб неща. Моя съвет е изчакай,мисли, действай. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: kvakioh   
Дата:   14-08-19 15:48

Само достатъчно известни и добре подплатени като техника снимащи може да си позволят да сменят толкова техника с някоя друга марка. И пак достатъчно не сменят напълно.
Престанете с тия фокуси по очи, това е недотам важно.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: metodiev_martin   
Дата:   14-08-19 17:14

Е кое не е важно? Никога не е било по-лесно да снимаш. Очаквам скоро фабрично да вкарат модерните кафяво-лайняни тонирания (+ "винтич зърно") директно в апарата. Тогава вече, ще избият потребителската риба и всеки втори ще стане сватбен фотограф.
Амин, амин, по-скоро да го бъде

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: svetozar_stefanov   
Дата:   14-08-19 17:19

Такааа,ебахте и майката и на тая тема.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: dragoart   
Дата:   14-08-19 20:26

Имам и двете системи. Колкото повече снимам със Сони, толкова повече ми харесва.Преди Канонът ми беше основно тяло, Сонито-бекъп. Сега е обратното.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: radikyokushin   
Дата:   14-08-19 22:33

Джъмбо написа:

> едно време като нямаше дори
> автофокус, как ли е съществувала
> фотографията [smilie18] [smilie18] [smilie18]
> [smilie18]

А вие сега автофокус ползвате ли?

П.П. За фокуса по очи няма да ви питам, мисля че ни стана ясно.Публикацията е редактирана (14-08-19 22:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: svetozar_stefanov   
Дата:   14-08-19 22:53

radikyokushin написа:

> Джъмбо написа:

> А вие сега автофокус ползвате ли?

Не им трябва автофокус.Те са толкова добри,че 5 кадъра правят на сватбата и всички са "шидьоври".
Да му мислят бунаците дето си сменят затворите всеки сезон.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: ani_im   
Дата:   15-08-19 11:12

Благодаря на всички, които са коментирали до момента. Отговорите на alext и smilen_k ме накараха да премисля хубаво нещата и да взема правилно (според мен) решение, а то е да си остана с изградената Канонска система още известно време, докато Канон пуснат по адекватно и конкурентно тяло.
Благодаря на всички, които се включиха в дискусията.[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: TPECHAT   
Дата:   15-08-19 14:46

здравейте, карам бентли. но ми се ще да пробвам ролс. какво мислите? имам две бентлита.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: kvakioh   
Дата:   15-08-19 15:00

Сравненията с друг вид техника са доста рядко интересни, почти винаги неуместни.
Сони напреднаха неимоверно много. Но и оставиха малко от историята си като недораслячета. Изчистването на проблемите и недостатъците на телата дойде едва с А9, А7 III, A7R III и на съответната по-висока цена. Факт е и дългосрочната липса на чакания от много А7S III, който може и да не дойде.
Обективите валят, особено ръчните, нови, заради екстрите, които дигиталното дава. Но от друга страна малко и поразглезиха и затулиха истинското снимане с разни екстри- фокуси по очи, чупещи екрани, визьори електронни (то няма как друояче), връзки с компютри и т.н. Може би единствената и най-мечтана екстра беше изпълнена с батериите- да може да се зареждат на локация от външни източници, макар че първите модели батериите са зле.
Кропките на Сони стигнаха и те до някакъв предел, сега освен някакви повече кадри в секунда просто не може да се измисли. Или да вдигнат до 30Мпикс, което може да доведе до проблем с някои обективи.
Като цяло, все още и по-масово е да се ползват като втори и трети апарат. За мен лично са си консуматив телата, удобни са, защото ходя с 2 тела- Канон и Сони с адаптор и съм закачил 2 топ обектива и само при нужда сменям. Евентуално ръчни. Но си е бавно.Публикацията е редактирана (15-08-19 15:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: studio-canko   
Дата:   15-08-19 15:48

Колега аз имах същата дилема, съответно с течение на времето взех и марк 4 и Сонито, истината за мен обаче е Panasonic Lumix DC-S1R. Няма такава машина, няма друго тяло със толкова много екстри и удобства, който надминават всички останали остаряли системи.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: Photographa   
Дата:   20-08-19 08:39

вече има.... A7R IV [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: linken   
Дата:   20-08-19 09:08

Зависи какво ще снимаш. Нещата са на кантар, но 5дмк4 не държи на много високо исо. Ако това не ти пречи, вече е въпрос на вкус.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: nsirakov   
Дата:   20-08-19 18:23

Джъмбо написа:

> едно време като нямаше дори
> автофокус, как ли е съществувала
> фотографията [smilie18] [smilie18] [smilie18]
> [smilie18]


тогава са снимали, не са мислили за пиксели и 2 слота на картата :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7 III VS Canon 5D mark IV
Автор: kireto_a   
Дата:   20-08-19 23:14

как решихте, че сонито няма бутони. на мен ми е трудно да измисля нещо да закача на всичките бутони. а7м3 има точно 13 врътки и бутони дето може да се препрограмират. 13! не знам това какво про требе да си та да не ти стигнат. пиянист некакъв с 13 пръста.

верно малко е, ама има тамън 2 вида грипове дето го правят по-голямо и още по голямо. не знам каква яка кака трябва да си, та да не стигнат. в един момент това става всъщност хубаво искаш малка камера - готово, искаш голема камера - пак готово. имам ги и двата, работят чудесно.

автофокуса е чук. има само една камера дето има по-добър автофокус. безкрайно бърз и точен. това префокусиране, стискане на зъби дали е точно на место са неща от миналото или за ора дето си немат работа, като джъмбо. единствено зор видях, като исках да снимам... лястовици. лекинко лагва тогава, територия на а9(за 2х цена). малко се дъни и на фокуса по очи на животни, ама малко. все пак е първата версия.

в камерата няма огледало, няма призма. затовора е единственото нещо дето може да се строши. затова може и да не е танк като канона, ама няма и за какво да е. вземи си 5 години гаранция и си свиркай. има и кой да го смени тоя пуст затвор като що требе. има и надежда, че до година две и затвора ще иде в историята. валям ме е дъжд и сняг, работи.

това с цветовето е пълна глупост. не е сериозно при толкова видове роу редактори, некой да снима в джепег. и в крайна сметка, там всичко е мода - колкото повече се снима със сони, толкова повече хората свикват с със сонешките цветове...

има огромна купчина модерни обективи - кеф ти евтини, кеф ти скъпи. 10мм до 1200мм. даже има зум пинхол и едно дето може да правиш колоноскопия. и има адаптери за де що се сетиш ръчки и пръчки, но това все повече минава: има брутално яки аф обективи. 135/1.8 е произведение на изкуството.

та бой докато работят 5д-тата и леко по леко сменяй. канон докато не се предатат с тоя дуал пиксел, нито ще го докарат на високо исо, нито ще го докарат на скорост. може да е хубаво за видео, ама цената дето се плаща за снимки е твърде висока.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »