Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Батерии np-w126/ 126s за Fujifilm
Автор: Кр.Иванов   
Дата:   26-05-19 19:47

Колеги, дайте мнение за афтърмаркет батерии за Фуджи и от къде си ги взимате.

Отговори на това съобщение
 Re: Батерии np-w126/ 126s за Fujifilm
Автор: farushko   
Дата:   26-05-19 19:56

Аз си взех 2 от Амазон за около 40 лв. и се справят доста добре.

Автор: io_bs   
Дата:   26-05-19 20:01

И аз ползвам 2 Wasabi батерии от почти три години и съм много доволен, даже имат по-голям капацитет от оригиналната NP W126. Май също от Амазон ги купих, не съм сигурен вече.

Автор: enizvk   
Дата:   26-05-19 20:32

Само и единствено Patonа. Немски са.
Имайте в предвид, че при XT-3 boost mode няма да работи с aftermarket батерии.

Попздрави!

Автор: asahi   
Дата:   26-05-19 22:10

Дали германците са производител на Li-ion батерии за японски фотоапарати?

Автор: alext   
Дата:   27-05-19 11:35

За Европа Patona се водят най- добри, обаче си имат кусури. При Xh1 няма съобщения за грешка и си работи и boost, зареждат си се добре от преносима батерия, но под 20 процента не отчите правилно заряда и гасне, когато си иска. А това че някои имат по- голям капацитет от оригиналната, е маркетинг и според тестовете е по- малко дори.

Ето тук линкове с информация и тестове за патона и другите марки.

П.С немски друг път, на Patona батериите пише: Designed in Germany, assembled in China, тъй че пак маркетинг да не се подлъже някой от амазон [smilie5]

Публикацията е редактирана (27-05-19 12:02)

Автор: lamerko   
Дата:   27-05-19 11:53

Patona са китайчета, но контролът им е от Германия. Като цяло - доста добри заместители. Ползвам от години точно такива np-w126 (жълти и зелени) - нямам грижи. Сега гледам, че има и нови, точно "S"-ки (Platinum серия) - вероятно ще сработват на boost при X-T3. При Т2, старите така или иначе си бачкат :)

Автор: sirkhann   
Дата:   27-05-19 17:03

alext - това "ревю" във Fujirumors е пълен майтап, както и голяма част от "анализите" им. Тотално маркетингова помия, без грам методология...

Публикацията е редактирана (28-05-19 13:00)

Дата:   27-05-19 17:53

Информацията във фуджи руморс е резюме от този сайт, колко е надеждна технически не знам, но се припокрива с ревютата от амазон. И там е обяснено как не s батерия много лесно заблуждава камерата, че е S варианта. Общо взето китайчетата са винаги по- зле от оригиналната и си имат проблем с коректното показване на разреждането. wasabi/watson/patona вероятно едни е същи са като клетки, името според пазара е различно. Аз съм доволен от patona, колко ще издържат не знам. Ако знаеш за по- надежден източник, ще се радвам да прочета.

тук също измервaния някакви

Публикацията е редактирана (27-05-19 18:52)

Автор: io_bs   
Дата:   27-05-19 20:10

alext написа:
> А това че някои имат по- голям
> капацитет от оригиналната, е
> маркетинг и според тестовете е по-
> малко дори.

Е, аз ти казвам от личен опит - уасаби държат забележимо повече от оригиналната батерия. Последната беше ползвана за около 6000 кадъра, когато си купих уасаби - едва ли ще ѝ е намалял живота през това време.

Автор: sirkhann   
Дата:   27-05-19 21:47

alext - да, ревюто дава далеч повече информация от краткото резюме на fujirumors, което аз лично намирам за леко тенденциозно. Повечето евтини батерии най-вероятно наистина са боклуци и трябва да се избягват. Аз имах случай на hahnel да се взриви в зарядното при включване [smilie5] Имам друга такава батерия, която все още не е последвала този пример, но се чудя дали наистина не е с по-голям саморазряд от оригинала.

В момента взех за проба BAXXTAR от Амазон. С рейтинг от 5 звезди са там, но нямам от новите тела за проба дали има разлика в поведението или капацитета. Успях да направя доста снимки с един заряд. Стига да не гръмне, цената изглежда доста добра дори да сменя няколко спрямо оригинална батерия.

Дата:   27-05-19 21:50

Интересно, ще ги пробвам уасабитата[smilie24]

Публикацията е редактирана (27-05-19 21:54)

Автор: abozhilov   
Дата:   28-05-19 09:49

Аз също имам един кит на Patona и съм доволен. Две батерии и двуслотово зарядно, което е с micro usb портче и може да се зарежда с всичко. Особено ми е удобно зареждането с външна батерия :)

Автор: coolman_kk   
Дата:   28-05-19 10:21

Грешка!

Публикацията е редактирана (28-05-19 10:23)

Автор: Pac   
Дата:   28-05-19 16:05

Имал съм 3-4 вида китайчета. Любопитен факт е, че единствената която ми е правила проблем е жълта Patona, която се поду леко и вече трудно влиза/излиза от тялото, заради което я пенсионирах.
Иначе и аз все добри неща съм чувал за Патоните. Личният ми опит е, че практически всички вършат работа и разликите в капацитета не са толкова осезаеми. Нямам проблеми с boost mode на Х-Т2.

Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   29-05-19 09:35

Аз имам проблем с всички китайски различни от оригиналните. Проблемите се проявяват като отида на палатка за няколко дни при температура под 0, а зимата ми е много любим сезон за снимане. Оригиналните държат заряд и мога да разчитам на тях, докато китайските умират рязко когато си решат.

Автор: bokaco   
Дата:   29-05-19 10:19

Ex-Pro Ultra White Series също стават.

Автор: digitalpr   
Дата:   30-05-19 13:58

Имам Fuji X-E2s, ползвам 2 батерии Patona и не забелязвам разлика с оригиналната.

Автор: Невен   
Дата:   23-11-19 22:12

Здравейте, търся неработеща батерия NP-W126S. Ако някой има за изхвърляне такава нека да пише. По възможност за град Варна.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »