Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon F и преходник m42
Автор: Grimjaur   
Дата:   10-05-19 10:24

Такаа... Да направим сефтето.
Първо, добър ден на всички.
Малко предистория - с фотография се занимавам от години, но крайно аматьорски. Приблизително от година реших да започна малко по-сериозно - ъпдейтнах си фирмуера на сапунерката с цел увеличаване на възможностите, изрових един стар Зенит ТТЛ(с цел да се науча да работя с по-"сериозна" техника) и си накупих малко обективи към него.Логично, последва и стъпката към DSLR. Спрямо мераците си се спрях на Nikon D3500, но ми се ще да не захвърлям още старите ръчнофокусни обективи. От няколко дни се ровя по различни форуми, чета ревюта и си блъскам главата над плюсовете и минусите за преходника. Тук и тук намерих доста подробна информация за старите съветски обективи, човекът се е постарал да изложи всичко обективно, с тестове и описания за преходниците с/без оптичен елемент, както и за преходник с чип(Глухарчето на Лушников), но ми се ще някой с опит да даде съвет относно употребата на адаптер с оптичен елемент(тези без леща, както и тези с чип не смятам да ги ползвам) - относно влошаване на качество на изображението, проблеми при работа и прочие. Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: Synthy   
Дата:   10-05-19 10:28

Много по-продуктивно и смислено от твоята гелдна точка ще бъде да си закупиш един безогледален апарат. Ако решиш все пак, че ще изхвърлиш всичките М42 - тогава каквото си харесаш. Но за да ги ползваш нормално - безогледалка с преходник.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Харизанство в българската обител на Света гора" от Stoqn Blagoev - 1 коментара
"До Поповото езеро и обратно" от Александър Йорданов - 0 коментара
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: MikeDimit   
Дата:   10-05-19 10:42

Имах колекция съветски/немски на м42. Така де, Зенитчето за няколко години си домъкна компания. Изпадна ми Никон фм3. И се наложи да купя преходник на НАМА с оптичен елемент. Падало качеството...Ми на филм то пада или се качва по ред причини, освен оптичния елемент. Силно преувеличено е предубеждението. По ред причини ми се въргаля преходника. Ако проявявате интерес пишете на лични- според мен личния собствен опит е най-добрия критерий.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: Grimjaur   
Дата:   10-05-19 10:46

Добре, дали ще е dslr с преходник или безогледалка с преходник - къде е разликата?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: Synthy   
Дата:   10-05-19 10:53

Въпросът е дали ще е 3500, 7200 (и от сорта, за да имаш мерене) или безогледалка. С безогледалният ще имаш мерене, фокус пийкинг (много хубава екстра за ръчен фокус). С другият ще се измъчиш. С Д3500 забрави за ръчно фокусни обективи. Трябва ти нещо, което работи с такива (7ххх серията, без 7500). Или някое дърто Д300. Абе не си заслужава според мен. безогледалният е мъч бетър за тази цел.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: quazimodo   
Дата:   10-05-19 11:08

Ако не си купил Д3500, не го купувай изобщо. Най-безсмисления ход в момента е ДСЛР от най-ниския клас. Ако наистина се натискаш за ДСЛР на Никон, послушай Synty. В базара има интересни преложения втора ръка. Минимално - Д300с или Д7000, оптимално Д7100. Адаптер с леща - забрави. Никой китаец не е снабден с качествена такава. Само тя би струвала, колкото половината тяло. Единственото смислено ползване е на адаптер без елемент, заедно с макропръстени за М42, както и ако си с много добро зрение - портрети с нещо като Хелиос 44-2, защото е с пресет на блендата и позволява плавното ѝ затваряне.Публикацията е редактирана (10-05-19 11:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: quazimodo   
Дата:   10-05-19 11:28

Понеже, нали иде реч, все пак за личен опит[smilie7]


http://prikachi.com/images/31/9565031M.jpgИ по-добрата марка за мазохисти[smilie5]


http://prikachi.com/images/34/9565034f.jpg


П.П. На Канона е закачен 200 милиметров Пентакон[cool] undefinedПубликацията е редактирана (10-05-19 11:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon F и преходник m42
Автор: Grimjaur   
Дата:   10-05-19 12:12

Ясно, разбрах :) Благодаря на всички за информацията.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »