Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Закупуване на техника втора употреба - съвети
Автор: RalchevBG   
Дата:   21-04-19 17:57

Здравейте,

Предстои ми закупуване на ново тяло и обектив.

Целта ми е да направя нещо средно за да мога да снимам портрети и пейзажи.

Фен съм на Prime обективите и обичам остротата. Търся съвет какво тяло да закупя, за което да мога да открия след това, prime обективи втора употреба или пък някакви китайски заменки съвместими с това тяло.

Бях с Nikon d5300 и това което най-харесвах беше 50мм обектив, страхотна острота и хубави цветове.

Реших, че след като инвестирам такава сума(поне за мен е голяма) мога да мина към full frame, но ми казаха, че full frame с 50мм няма да е толкова остър както crop-ката.

Също така не съм толкова напреднал в фотографията и не мога да взема решения:

1.Дали да се насоча отново към кроп или фулл фрейм и защо?
2.Коя марка да предпочета, досега не съм работил с безогледален (имал съм само 2 огледалки), дали ще се справя ако мина към а6 или a7 серията на Сони?
3.Дали да е Сони , дали да е Никон/Канон? Или нещо друго ? Защо ?
4.Дали да е нещо по-нисък клас и ново или по-висок клас втора употреба ?

Моля споделете опит и какво бихте направили вие при пазара в момента.

Надявам се да успея да вляза в 1200-1300 за тяло и може би 250-350 за обектив (50мм,85мм) - говорим за втора употреба.

Бюджет до около 1800-2000 за тяло с обектив.

Насочил съм се към Sony a7 m2 + 50мм prime засега.

Благодаря !

Отговори на това съобщение
 Re: Закупуване на техника втора употреба - съвети
Автор: yakumo   
Дата:   21-04-19 20:28

За тези пари аз лично бих взел тези 35-50-85 на 1.8 и тоя д5300 по-надолу с китака за да има нещо по-широчко и да си свиркам доволно текст

Автор: solar_sea   
Дата:   21-04-19 22:58

Нито за потрети, нито за пейзажи ти трябва автофокус. Първата A7, адаптер, един широк 24/28мм и един нормален обектив 50/55мм. Или дори някой по-стар зуум тип 35-70мм. Останалите пари в хубав статив и хубава глава [cool]

Дата:   22-04-19 11:08

Ами статив имам, но искам автофокусче.

Към първата а7-ца се бях насочил твърдо, но след като изчетох сумати и коментари за нея .. Наистина ужасно много оплаквания.

Не бих взел варио обектив засега.

Плана за д5300 ми беше такъв, но ми откраднаха цялата техника и не смятам да си купувам същия. Искам да взема нещо по хубаво, втора употреба.

Автор: io_bs   
Дата:   22-04-19 11:41

Сумата не е достатъчна за фулфрейм, който да бива. Щом търсиш твърди обективи, подходящите системи за теб са Fuji X и m4/3.

Автор: Eye_Contact   
Дата:   22-04-19 12:13

Е ти си ясен Canon 5d mk2 + 50 1,8 +85 1,8 с ФФ е и си в бюджета .Лично за мен безогледалките дръпнаха много ,но полседните модели които са ти доста над бюджета .Ако държиш да е Никон визмаш един D700 със същите обективи това за портрети е най добротот решение .Ако имаш повече бюджет можеш да вземеш Сони А7III но там говорим вече за 3-4К .

Автор: sirkhann   
Дата:   22-04-19 15:13

Olympus двойния кит нов от магазина.

Или Sony a6300 употребяван със Zeiss 12mm докато е на промоция. За портрети - ръчнофокусни или Sigma DN.

Дата:   23-04-19 02:06

А мнение за D610 vs споменатия от вас D700 ? За а7 m3, не смятам да го споменаваме , там говорим за друг ценови клас.

А може ли някаква информация , кога Никон пускат тази да я нарека "промоция" за кешбек и мога ли да се възползвам едновременно и от промоция в дадения магазин и от Cashback от сайта на Никон?

Автор: io_bs   
Дата:   23-04-19 11:08

За какво са ти тия китюци? Отделно най-близкият обектив до 50-ка на кроп е 85 за фулфрейм, който идва двойно по-скъп. И това пак е бюджетен обектив като за фулфрейм, повечето от другите са още по-скъпи.

Автор: Konstantinov   
Дата:   23-04-19 14:20

Ползвам никон д750 с 24-120 ,50,85 и 70-300 и с него правя по -добри снимки отколкото със Сони и го препоръчвам ,както и светкавицата сб5000,ако теглото не е проблем.На никон са по-добри обективите и управлението на светкавицата ,фф има по -високо исо, но това важи и за сони а7 който съм го пробвал и с китовия ,евтин обектив прави остри снимки без шум.
Специално тоя обектив 50мм на за сони фф е евтин и зле.Не пробвай с него ще те откаже от марката.По добре китовия който също е евтин.
Качеството на фф с добър обектив е такова че всяка цена която платиш е ниска сравнена с някоя кропка.Кропката не може да снима на тъмно и на бленда 8 и скорост една двеста като фф без светкавица.Теглото си е тегло ,аз имам нексф3 и а6500 на сони за екскурзии.
Със сони и никон за да имаш жепег като на фужи и олимпус трябва да се компресира динавиката -слага се д-лайт на никон на хай, а на сони LV на 4 или 5 ,а не да се пише че жепега им е лош, същия е.

Публикацията е редактирана (23-04-19 14:21)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: