Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Рафи Манукян в Байконур
Автор: asahi   
Дата:   12-04-19 12:00

Приятно четене https://impressio.dir.bg/photography/fotografat-rafi-marukyan-v-baykonur-snimahme-pod-palna-tsenzura

Отговори на това съобщение
 Re: Рафи Манукян в Байконур
Автор: silvesar   
Дата:   12-04-19 12:52

Като видях обявата първо не повярвах, но след като прочетох, че се разделя с това съкровище по-здравословни причини го разбрах.

Автор: asahi   
Дата:   12-04-19 16:47

Това съкровище в крайна сметка е за споделяне. Спомените са интересни, информацията - показателна за онова време. На Рафи желая още дълги години в добро здраве [beer]

Автор: SLR   
Дата:   12-04-19 17:37

[smilie24]

Автор: tahio   
Дата:   12-04-19 18:34

Благодаря за споделянето на статията

Автор: da.fo   
Дата:   12-04-19 20:36

А Рафи не е ли с фамилия МаРукян [smilie11], защото четейки заглавието си помислих , че има и друг Рафи снимал на Байконур !!!

Автор: b0bb0   
Дата:   12-04-19 21:59

Малко офтопик:

"Музеят на авиацията прояви интерес, и това напълно ме удовлетворява, защото моето желание беше архивът ми да остане в България...
Затова те да пазят този архив, за мен е най-добрият вариант. А не в Държавния архив, защото там всичко потъва".

За начина на съхранение не знам, но по лични наблюдения ползването на фондовете на архивите е много по-достъпно, лесно, регулирано и много по-евтино, отколкото ползването на музейни фондове. Да измъкнеш нещо от музей, ако си "никой", е почти ходене по мъките, дори без да броим липсата на достъпни описи на съхраняваните неща. Архивите имат онлайн каталози на фондовете, за музей с такива не съм чувал.

Но все пак, важното е снимките да се съхранят, за което поздравявам Рафи Марукян [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: mmjm   
Дата:   12-04-19 22:07

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: deerstalker   
Дата:   13-04-19 11:22

Много може да се спори за това как се съхраняват архивите в държавните учреждения и кое е по правилно да бъдат в частна сбирка или предоставени за безотговорно съхранение.
Ако предоставените материали за съхранение са на хартиен носител, плака, лента - нещата са.....
Сигурно някой ще опита да обори по горе написаното и явно става, че представа няма за реалността в тези учреждения или за по голямата част от тях.

Благодарност към asahi за споделения линк.

Публикацията е редактирана (13-04-19 11:25)

Автор: fotorafi   
Дата:   13-04-19 17:40

Успях да реша проблема най-рационално. Мястото на негативния и диапозитивния архив е в Музея на авиацията. Когато един фотограф стане на 73 г. се замисля, един ден след кончината, наследниците да не изхвърлят филмите на боклука.
Понеделник, 15 април от 8-8,10 часа ТВ Европа ще отдели време за разказа, как фотографски е било отразено това събитие от Байконур.
Благодаря на всички колеги, които ми предложиха материална помощ за здравето ми.
Благодаря, справям се с хапчетата редовно, три пъти дневно
Рафи Марукян

Публикацията е редактирана (13-04-19 17:42)

Автор: pabadjiev   
Дата:   13-04-19 18:49

Пожелавам ти от сърце възможно за годините най- добро здраве!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »