Автор: swqaz
Дата: 01-04-19 18:17
Привет! Първо ще кажа, че не съм погледнал нищо от линковете, които сте дали. Ще дам моето мнение, по нещата, които сте написали в темата. А то е, че за мен остротата на обективите флагмани на различните брандове(в моя случай ГМ на сони) премина необходимата ми граница. Нямам нужда от повече. В 90% от случаите редуцирам остротата на кадъра за крайния му вид. Тази хипер-детайност почна много да се отдалечава от човешкото ми зрение. Както и цялостната картинка от камерите. Няма нищо общо с това, което аз виждам на мястото и това което после виждам на кадрите отворени на монитора ми. Моето зрение е акцентирано, обръщам внимание само на интересните за мен неща, а повечето неща, които виждам в кадъра на монитора, дори не знам, че а били там. Камерата вижда много, ама много по-различно от мен. Тя няма акцент, за нея всичко е акцент, създава ми много работа докато оправя роботското й зрение до крайния резултат. Отплеснах се. Мисля, че трябва да е в друга посока. По- малко тегло и размер, а не повече острота, която да редуцираме. Бих се примирил с по-малко острота, но за мен е важно да е равномерна по целия кадър и размера ако е по-малък ще е дори по-важно за мен. Много смешно ми става, когато някой се изкаже, че тази нереалистично остра и детайла картинка било чистата и неопетнена фотография, а намесата на човека било омазване на чудесната роботизирана реалност, която създават тези машинки. Ако някой човек вижда така както вижда камерата, аз наистина го съжалявам, защото предполагам е доста хаотично и неестетично, всичко да ти се поднася с еднаква акцентираност, и да не можеш да отделиш това, което ти харесва от останалото. Въображението ти също да е блокирано. Поздрави на всички сайборг и киборг майстори на натиска върху копчето :))
|
|