Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Качество на видео
Автор: FilipStamenkov   
Дата:   13-01-19 17:13

Здравейте,
Студент съм и не се занимавам професионално с видео, но от време на време снимам сватби и любителски видеа с приятели. Обичам да правя по-тежички обработки с Premiere и After Effects. Знам техниките за експортване и режимите при снимане на видео и все пак не съм щастлив с резултатите(качеството на материала). Снимам с Canon 7D Mk II и обектив 17-55 f2.8 + Ronin M. Много ми допада точния и бърз фокус и надежността, която има това тяло, но ме дразни липсата на детайл на картината, особено когато е в общ план. Дилемата ми е дали си струва да сменя техниката с безогледална (в горе-долу същия ценови диапазон) или да инвестирам в L версията обективи? Дали смяната на обективите ще подобри качеството на материала достатъчно?

Отговори на това съобщение
 Re: Качество на видео
Автор: Gecata   
Дата:   13-01-19 17:19

Пусни да видим нещо, така трудно бихме преценили и дали съвет.

Дата:   13-01-19 17:23

https://www.youtube.com/watch?v=6iZOCROMF
Тук е само с цветова корекция.

Дата:   13-01-19 17:28

Видеоклипът не е налице
поне на мен това ми излиза ...

Дата:   13-01-19 17:32

https://www.youtube.com/watch?v=6iZOCROMF4Q
Пробвайте това :)

Дата:   13-01-19 19:23

Според мен изглежда добре. Може да си поиграете още с обработката на заснетия материал за да извадите максимума. Опитайте да заснемете подобни сцени в стандартен режим (без да използвате C-Log профили) и сравнете.

Автор: Simbon4o   
Дата:   13-01-19 19:25

Накратко - камерата толкова си може. Ако искаш качествено 1080 от канон си вземаш С100 поне. ДСЛРите и безогледалките им са малко меки. 4К свалено до 1080 е вариант, но те и там не са много напред с материала. Обектива няма да промени нищо предвид това, че самото видео е почти 720р вдигнато в камерата до 1080р. Но пък няма да сменяш обективи, ако не смениш марката...

Можеш ако си ентусиаст да го мъчиш с меджик лантерн, но там ще ти трябва много корав компютър и нерви. И рискуваш да си опечеш камерата.

За любителски цели техниката ти е малко неудобна. Има вече супер модерни и компактни гимбали, които с една безогледална мини системка с читав АФ ще ти дадат повече качество на образа и по-удобно снимане заради намаленото тегло и размери.

Въпроса е какви са ти възможностите финансово...

Maкар и не напълно подходящ метод за сравнение ето примери
7д2 с/у Х-Т2

Това е малко по-добре, но пак не е супер
М50 с/у 7д2

Принципно и 80д е по-добро
80д с/у 7д2

Ето как би трябвало да изглежда един отличник при 1080
А7с с/у ХС10

А вече ако искаш макс детайл и добра картинка на високо исо най-добре да снимаш 4К и да сваляш на компа до 1080. Там обаче канон не са много конкурентни, ако не са от синема камерите им.
А6300 с/у М50

Дата:   13-01-19 21:37

Благодаря за информацията :)
А дали Canon XC10 е добър вариант?

Автор: chrisnoch   
Дата:   14-01-19 02:45

Канон, та Канон! Защо???
В света на професионалното видео има само две компании - Сони и Панасоник. Всички останали ги догонват с променлив успех, но още никой не ги е настигнал.

Canon XC10 е странна видеокамера, която не е никак популярна. За този печален факт си има причини. Като оставим настрана необичайната форма (кубче с въртяща се "дръжка"), която май хич не се харесва, камерата има един куп недомислици:
- Нито една изнесена контрола (копче, врътка) за ръчни настройки. За всичко (ISO, скорост, цветна температура, ниво на звука ...) трябва да ръчкаш главното меню, което е ужасно бавно и неудобно.
- Два слота за карти - CFast и SD, но 4К видео можеш да записваш САМО на CFast карта, а HD видео - САМО на SD карта.
- Тъч скрийн, който се върти нагоре-надолу, но изпълнява и функцията на визьор чрез закачане на приставка с окуляр. Тъпото е, че ако използваш визьора, няма как да използваш тъч функциите на екрана (напр. тъч фокус, гореспоменатите настройки през менюто и т.н.).
- Обектив, който няма моторизирано варио (странно за видеокамера) и е доста "тъмен" в дългия си край (макс. бленда 5.6).
- Битрейт на 4К видеото между 205 и 305 Mbps - Канон използват нискоефективен кодек, който "яде" карти като ламя, но качеството на видеото не е по-добро (меко казано) от това, което други производители постигат при 80-100 Mbps.
- Качеството на звука от вградения микрофон (който така или иначе НЕ трябва да се използва) е ужасно, а предусилвателят за външнен микрофон е покътителен.
Мога да изтъкна само едно предимство на Canon XC10 пред други предложения в този ценови диапазон - 4К видеото е 4:2:2 / 8 битово, а не 4:2:0.
Не знам защо първите бройки се продаваха в комплект с 64 GB карта и CFast рийдър, които липсват от актуалния комплект. Вероятно Канон са оптимизирали цената по този нахално очеваден начин.

Ако наистина си се насочил към видеокамера от този ценови клас, по-добре погледни Sony FDR-AX100 или Panasonic AG-UX90 - без да се старая да бъда изчерпателен в списъка.

Дата:   14-01-19 10:59

Проблема е, че не разполагам с финансии сега, а очаквам от продажбата на моята техника.
Притеснява ме това, че скоро имам мероприятия за снимане и ако сменя техниката не знам колко мога да разчитам на нея. В момента с апарата имам 5 батерии и 4 бързи карти, за да съм сигурен, че при продължително снимане ще имам и батерии и място, но ако трябва да сменя системата, трябва да вземам нови батерии, които не са евтини. Чудя се дали да не минат всички събития, които имам да снимам, хем да събера още пари, хем да ми е мирна главата и после да взема нещо още по-добро и сигурно.

Автор: asahi   
Дата:   14-01-19 15:18

Избери си техника, която ще купуваш.
Наеми такава техника, свърши си работата и събери пари.
Купи си това, което си наумил.
Междувременно продавай старата техника.

Автор: chrisnoch   
Дата:   14-01-19 16:05

FilipStamenkov,
7D Mark II и XC10 работят с една и съща батерия (LP-E6), но това НЕ е критерий за избор на камера.
Бързите карти, с които разполагаш, най-вероятно НЕ са CFast, а са SDHC или SDXC. Както писах по-горе, XC10 записва 4К видео САМО на CFast карти, а FHD видео - само на SDHC/SDXC карти.
Наемането на техника е опция, но съм наясно, че в България това е трудна задача - особено ако работиш извън София. Същевременно много малко проекти разполагат с реалистичен бюджет за техника. Като няма бюджет - да купуваш ли, да наемаш ли, сложен въпрос. Ако изпаднеш в затруднение - пиши на л.с., имам идеи как мога да помогна.
Желая ти успешно оцеляване в джунглата!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »