Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преминаване от Canon към Fujifilm
Автор: todorovd   
Дата:   27-11-18 11:20

Здравейте,

В голяма дилема съм от няколко седмици дали от Канонска система да мина на Fujifilm x t3. Главно снимам видео и поразгледах доста ревюта за въпросното тяло, които меко казано ме впечатлиха, но ще се радвам и ако има някой който да сподели мнение от първа ръка за тялото. Друг проблем пред който съм изправен са обективите, дали да продам тези, които имам за Канон и да купя нови изцяло с байонет за Fuji или да си взема преходник(Kipon примерно), с който да ползвам Канонските обективи?

Предварителни Благодарности на всеки, който сподели инфо :)

Отговори на това съобщение
 Re: Преминаване от Canon към Fujifilm
Автор: lamerko   
Дата:   27-11-18 11:40

Не знам до каква степен ги развиха тия - в началото не бяха много добре... Виж при Сони нещата май са поизчистени...

Автор: nsirakov   
Дата:   27-11-18 11:43

Аз взех х-про2 и почти спрях да ползвам Канон-а... взех си хубв преходник, но въпреки всико се оказва, че обективите не могат да се ползват така свободно, както ми се иска... може и преходникът ми да е дефектен, но нямам безкрайност, а 14мм не може да фокусира изобщо... с М42 нямам чак такива проблеми (но и съм ползвал само 58/2 хелиос..)

Автор: kvakioh   
Дата:   27-11-18 11:53

С преходници-йок. За Фуджи обективите само добро. 18-55 е отличен като за начало.

Автор: farushko   
Дата:   27-11-18 13:19

За видео ще ти липсва стабилизация ако вземеш X-T3. Освен ако не ползваш някой гимбал. Иначе е страхотна камера.

Автор: compur   
Дата:   27-11-18 14:03

Обикновено, потребителите на Канон, минават на Сони. Казват, че по-лесно било усвояването на менюто.

Автор: kiten   
Дата:   27-11-18 22:27

Не само менют, матрицата е стабилизирана и ако е по ново тяло с тъч се работи леко като с телефон.
Какви канонски обективи имаш?

Автор: yarek   
Дата:   27-11-18 22:30

Преди година и мен ме мъчиха тези мисли, да си продам канона със всичките обективи и да си купя фуджи хт2. Мина време събоах пари, купих фуджи, сега го продавам. Не е лошо тяло, но не можах да свикна с една камара настройки и менюта на фуджи, просто не си паснахме и сега се разделяме. Ако имаш интерес пиши, тялото хт2 все още е налично.

Автор: valiante   
Дата:   03-12-18 10:22

Преди година направих тази крачка и не съжалявам , смених 5D MIII и дузина L -ки за Xpro2 с 3 обективчета. Няма такава лекота в прекия и преносния смисъл.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »