Автор: Тед
Дата: 28-09-18 17:29
Преди няколко дена си поръчах Делла, но ще дойде след 10-ина дена. Причината бе финансова - на супер цена ми изпадна и ще е 2-ри работен монитор.
Иначе сравненията от линка са точни:
"The Dell wins in terms of viewing angles, uniformity, response times and gamma. BenQ outperforms when it comes to contrast, colour temperature, colour fidelity, grayscale deviation and power consumption.
When looking at functionality, the Dell clearly offers more connectivity and the option to connect two computers using the two USB hubs, the DisplayPort out and more USB 3.0 ports. However BenQ offers the ‘hood,’ a more diverse range of inputs (including DVI), a card reader and a remote. In the end we prefer the possibilities that the BenQ has. Both monitors offer hardware calibration; we see this as a draw."
Девиацията в цветовете е малка и няма да установиш видими разлики. Не мога да кажа нещо за черното или сивата скала - тука си личат най-вече разликите в про мониторите.
За делла - щом си чел, сигурно си гледал и японеца в youtube, който прави review.
Иначе от писанията делла жълтее повече и пресатурира на фабричните настройки -Srgb, Adobe и др., но от един специализиран немски сайт му намерих стойностите на Custom Color, които пишат, че са добри - мога да ти ги дам. Освен това има и Lut1 и Lut2, правиш си калибрации и т.н.
Като цяло тези монитори са за тези, които и най-вече печатат.
Има един руснак в тубата - той показва, че на Дела е слаба рамката и се пукала от тежестта му ... иначе за друго няма възражения.
Това, което ми харесва повече от Бенка е bezel-a - на Дела е тънка рамка за разлика от Бенка.
За Бенка не мога да кажа нищо. По-добри вземи него. Сенник, цветове, кард рийдър.
Забравих да пиша - Дела няма ШИМ на никоя стойност на brightness , за Бенка не знам много.
Публикацията е редактирана (28-09-18 17:35)
|
|