Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ! Микро SD карта с ценна информация в опасност.
Автор: div_ivak   
Дата:   31-08-18 16:12

Моля за помощ за приятел. Ценна етнографска информация е заложена на карта. И по точно микро SD. Копирам от чата.

"Падна батерията на телефонът, и от там след включване картата даде "error", поиска дефрагментация, която отказах логично, но така и не се отвори повече. Това е съобщението не, което дава на хипер дъртото ми лаптопче. Не е мокрен телефонът, не е давал на късо контакт.

H: is not accssesible
The file or directoty is corrupted or unreadable"

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ! Микро SD карта с ценна информация в опасност.
Автор: illuminations   
Дата:   31-08-18 16:20

от лаптопа пробвай :
https://www.ccleaner.com/recuva/download

(сложи картата в адаптор, и в лаптопа директно)

Публикацията е редактирана (31-08-18 16:21)

Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   31-08-18 16:20

Така е като няма втори слот за карта. Да не са го правили Никон този телефон?

Автор: www.Stefoto.EU   
Дата:   31-08-18 16:28

Опитай с DiskDigger Pro. Вади всичко.

Автор: div_ivak   
Дата:   01-09-18 15:05

Благодаря Ви много за съветите, ще бъдат изпълнени и ще пиша пак.

Автор: hotsnail   
Дата:   01-09-18 15:34

[smilie2] вероятно ти е изгоряла картата.

Има малка вероятност да се е прецакала файловата система и нещо да извадиш със софтуерите, но 99% нищо няма да се получи..... [smilie2]

За това са тия системи с двете карти....

Рядко се случва, но е хипер неприятно.

Автор: ombre   
Дата:   01-09-18 15:46

Много неприятно.Преди време един твърд диск ми гръмна изведнъж,ей така докато беше вкл.в компа.Занесох го в едно малко сервизче за компютри и ми възтановиха снимките на 100%,след което го изхвърлих.
Та има начини,стига човека да си разбира от работата.Колкото до едната карта,да скапва се,но се скпават и хардове,това значи ли ,че трябва да имаме по 5 за да сме сигурни в нещо?Не че и 5-те не могат да дадът фира...:)Истината,е че колкото и карти да имаш,винаги може да имаш някаква драма с тях,или пък да нямаш никаква.Единствено според мен си заслужава,ако снимаш като Бони,който обясни по време на снимки,какво се случва с едната карта.

Автор: hotsnail   
Дата:   01-09-18 16:55

за хард дисковете е още по-важно да са два. Аз съм вързал един външен на който при импорт се прави второ копие. ЛР и Кепчър 1 имат такава опция - РОУ файловете ги копира на двата диска. После редакциите ги правя на единия диск. Накрая имам бек-ъп на каталога в-ху външния диск (като излизаш от РОУ програмите и те си бекъпват каталозите).

Реално мога да си изгубя тифовете от фотошопа....самите jpeg файлове обикновено качвам някъде в мрежата и се надявам да са на безопасно място....

Твърдите дискове и двата - основния и бекъпа на две години горе долу ги сменям. Ползвам 2 диска със сходен размер, но различни марки, за да не уцеля дефектна серия или модел и с двата....

Такива ми ти неща. На няколко години - 4 или 6 копирам всички снимки до момента на един нов гигантски диск....първите ми няколко годинки снимане се побираха на ДВД т.е. 4ГБ. А сега 4 DVD-та ми е една сесия т.е. 400 кадъра....

Автор: ombre   
Дата:   01-09-18 17:00

Кире..[smilie24] Трябва и аз да взема още един.Този който се скапа беше на Вербатим,и почти не беше ползван.Сега съм с WD .

Автор: Seifi   
Дата:   01-09-18 22:31

Намери някой с линукс или го стартирай от CD има една програма disks която оправя такива грешки.

Успех

Автор: asahi   
Дата:   02-09-18 14:31

Напишщи в търсачката на форума възстановяване и ще си най-информираният по въпроса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »