Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да разбера серийния номер на обектива?
Автор: dorascal18   
Дата:   22-08-18 23:07

Може ли някой да ми каже програма с която мога да видя серийния номер на обектива,защото ми го върнаха от сервиз но ми се струва че това не е моят. А и серийния номер е изтрит и на негово място са сложили лепенка.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да разбера серийния номер на обектива?
Автор: BXMarkov   
Дата:   22-08-18 23:35

Най-лесно е ако си пазиш оригиналната кутия на обектива, на нея е написан серийния номер. Няма програма с която да се види номера на обектив, освен в официален сериз на марката. В EXIF на снимките може да се извади сериен номер на камерата само. Оплачи се в сервиза, където смяташ че са изтрили номера и са ти сложили лепенка.
И накрая един съвет, запиши някъде номерата на всичките си обективи и камери.

Публикацията е редактирана (22-08-18 23:36)

Автор: lamerko   
Дата:   23-08-18 00:42

Повечето камери записват серийните номера на обективите, но не винаги. Например Canon записва номерата на канонските обективи, но от трети производители не е сигурно. Например при Canon 6D в комбинация с Тамрон 24-70/2.8 - няма записан серион номер, но с "оригинални" има. При другите марки е аналогично. Може да пробваш някой онлайн вювър на екзифа - например този.

Автор: quazimodo   
Дата:   25-08-18 18:06

Току що случайно видях, че в екзифа, който се отваря под снимките във Фликр, е записан и сериен номер на обектива. Ставаше дума за комбинация от тяло и обектив на Олимпус ДСЛР (старата система).

Автор: Джъмбо   
Дата:   25-08-18 18:15

че какъв е тоя обектив дето ще го сменят?!?!!?

това ми звучи като легендите едно време, че ако си дадей сейкото на поправка в бг и сменяли механизма с менте... [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »