Автор: Стефан-Г
Дата: 26-07-18 23:56
Ще снимаш пейзажи основно, значи ти трябва широк хубав обектив. При sony обективите са скъпи, там е яко със стари ама е играчка, иначе пари. Не толко яко. С d3400 съм снимал доста. Най-лекия dslr в света, лек почти колкото едно а6000, но малко по-тумбест. Хубав фотоапарат, много високо качество на кадъра, само да му се вземе някой остър обектив. d5600 няма много предимства. Доколкото знам по-як екран, вадещ се, по-читам софтуер е инсталиран и някакви др неща сигурно ама май не си заслужава разликата в цената.
Бих ти препоръчал да не си даваш парите за тяло.
Ако ще е сони, едно nex-6 е идеално. (има едно за 360лв на 20к кадъра тука в базара иначе ebay е пълно) + 700-800лв за обектива който ти препоръчаха
Ако ще е никон - д3400 + обектива за пак 700-800лв който ти препоръчаха.
Ако ще е канон което не си споменал да искаш, но все пак. Нещо от сорта на 100d, 650d, 700d. За 650d колко е куцо не знам. Аз съм си играл с такъв ама тогава не разбирах нищо още . + canon ef-s 10-18mm се намират втора ръка за 400лв.
Квото и да вземеш няма да съжаваляш защото в крайна сметка всичко си отговаря на цената. В това съм се убедил много, но трябва да знаеш кое точно е за теб. Едни превъзхождат с екстри, други в батерия, трети в iso чистене на шум.
Не знам колко бях обективен, успех с покупката.
|
|