Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за видео камера Sony HXR MC-2000
Автор: Boshko-Mix   
Дата:   25-07-18 21:15

Камерата снима доста добре, но ми прави впечатление, че телесния цвят на кожата го прави леко в розово. Вижда се още на нейното дисплейче. Има го и при ръчна настройка на белия баланс. Този ефект го има само при снимане на хора и то само на кожата. Всички други цветове са Ок. Има ли начин да се пренастрои някак тая камера, защото не е добре с това оцветяване на кожата в леко розово? Ако няма в нейните настройки, то през USB свързване към компютър, дали има софтуер за калибриране на цветовете?
Камерата е купена от Амазон. Имам закупени Филмора и Пауър Дайректор 16, но е доста бавен монажа ако трябва всеки път да им ръчкам настройките, за да направя кожата на заснетите хора да си е естествен цвета. Не знам дали има такава програма с няколко опции за бял баланс както са ми в Lightroom-а. Ако има споделете коя е?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за видео камера Sony HXR MC-2000
Автор: AsahiPentax   
Дата:   26-07-18 21:32

Имам същата, но не съм забелязал това, което казваш!
Пробеай да не снимаш на пълно авто. Задай белия баланс на място с бял лист поставен на около 30см. пред обектива на камерата, и наклонен под 45 градуса (горе долу). Пълен зуум и сетваш да си изчсли белия баланс! След това кажи дали има розова кожа или не!?

Re: Въпрос за видео камера Sony HXR MC-2000
Автор: Boshko-Mix   
Дата:   28-07-18 10:52

Благодаря, това ми върши работа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: