Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Nikon -Something Amazing Is Coming
Автор: pumabg   
Дата:   25-07-18 08:50

Something Amazing Is Coming

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon -Something Amazing Is Coming
Автор: lord_kik   
Дата:   25-07-18 12:08

Ще видим таз работа!

Автор: chukov   
Дата:   25-07-18 12:20

Winter is comming ако питате мен

Автор: tokki   
Дата:   26-07-18 09:14

И преди съм гледал подобни филмчета от същата марка и нищо не се е случвало, сега се надявам да се случи :)

Дата:   26-07-18 13:53

Токи, кое точно не се е случвало в последните години ?

Никон Д500 - най добрата камера ап-с ever !

Никон Д800/810 бяха топ в своят клас !

Никон Д 850 - най добрия в момента ФФ или един от най добрите...

Последните никонски обективи, които съм пробвал къртят ! Говоря за относително бюджетни...

50/1.8 G - най добрият обектив цена качество с тих мотор !
200-500 най добрият зуум, който съм държал на супер цена !
300 PF без аналог !
24/1.8 - супер !

Всичките им нови телеобекиви са топ !

Светкавици, високоскоростни синхронизатори в телата, ъглови визьори и много други...

Аз наистина не мога да разбера, хората какво очакват ? Тамагочита по 15гр. и лещи 5-1000мм на Ф1 ?

Какви са тия свръх очаквания не мога да разбера ? Всъщност мога ! Една фирма се опитва агресивно да размърда пазара...
В краткосрочен план може и да успее в дългосрочен съм сигурен, че няма да ги бъде !

При най големите Никон и Канон, системите са напълно завършени от А-Я !

Другите трябва да догонват !

На всякъде ми гърмят някакви техномастурбатори дето хал хабер си нямат от снимане, че всичко трябвало да бъде без огледало...

Как го решихте ? Кой я реши тая глупост ?

Аз снимам сред природата и нямам никакво желание да се вглеждам часове наред през някакъв цифров визьор !
А ъглов визьор ? За нашият тип снимане е ключов !
А конвертори ?
А влагозащити и тн... ?

Въобще тук всеки си ръси мозъка дето и без това му липсва, точно като семкаджиите на бг мачовете от първенството..

Айде спрете се малко ! Аз нямам никакви претенции към нито един производител ! Напротив смятам, че в момента предлагането е огромно и за всеки има по нещо !

Няма най добра система ! Има най подходяща за типа снимане и възможности !

Ако си щракач по софийските калдъръми, ок ! Взимаш си една безогледалка и си свиркаш.

Но ако искаш нещо повече започваш освен за тялото да мислиш и за други неща...

Сони песента скоро ще приключи, така както приключи и Литекс и....

Автор: tokki   
Дата:   26-07-18 14:00

Преди година или две пак пуснаха слух и филмчета за очаквана безогледалка и всичко заглъхна. Това имах предвид. Надявам се този път наистина да се случи. Ако се случи не се съмнявам, че ще е топ.

Автор: imartin   
Дата:   26-07-18 14:23

pumabg [smilie24]

Автор: marrio31   
Дата:   26-07-18 14:40

Никон едва ли ще зарежат дслр,имат напълно изградена система,поне 95% от професионалните фотографи са с дслр.Решават да пуснат и безогледалка..няма лошо,а дали ще имат успех ще видим до няколко години.

Автор: iasen2   
Дата:   26-07-18 14:42

pumabg [smilie24]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   26-07-18 14:55

pumabg [smilie24] [beer]

Автор: ZENON   
Дата:   26-07-18 16:52

Има едно нещо, което се казва "съпротива срещу промяната".
То се дължи на много фактори, които няма да изброявам тук (има Гугъл за по-любознателните).
Та, това нещо се наблюдава с перфектна яснота точно в обсъжданията за огледални и безогледални неща.
Класика.

Автор: apollo   
Дата:   26-07-18 17:24

Абе в този форум още ли се спори кой е по по най... който има излишни пари да налита на новото и това е... таман изпитаните стари неща постепенно да излизат на сносни цени [smilie5]

Публикацията е редактирана (26-07-18 17:24)

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   26-07-18 19:06

pumabg[smilie24]

Автор: TPECHAT   
Дата:   26-07-18 19:15

Ше извиняваш, но Сони направиха това, което всички чакаха години наред - 35мм дигитален апарат, на който можеш да закачиш 100% от произведената оптика за 1000$. СоРи.

Автор: msld   
Дата:   26-07-18 19:24

pumabg [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: sauron69   
Дата:   26-07-18 20:21

А да видим година , две след като канон/никон пуснат безогледалките си системи , каква песен ще пеят по-голямата част от сегашните фенове на огледалките. На бас, че ще е друга.
[smilie18]

Автор: Julius   
Дата:   26-07-18 21:15

Тук има нещо, което явно не разбирам?

Авторът на темата първо дава линк към прес-съобщението на Никон, в което те самите заявяват, че "с разработването на безогледална камера Nikon се ангажират да предоставят на фотографите възможност за заснемане на изображения, по-богати и ярки от всякога"... след което пита, "Кой я реши тая глупост - че всичко трябвало да бъде без огледало".

Само на мен ли ми прави впечатление това явно противоречие или хората съвсем са загубили критичното си мислене?

Т.е. събраните по-долу одобрения за кое от двете са по-скоро:

[smilie24] - за "Никон ще предоставят на фотографите възможност за заснемане на изображения невиждани досега" дрън-дрън, доколкото може да се вярва на рекламни слогани?
или
[smilie24] - за "системите са напълно завършени от А-Я. В краткосрочен план една фирма /Сони/ може и да успее, в дългосрочен съм сигурен, че няма да ги бъде"!

Дслр-ите определено са завършени и в близкото десетилетие спокойно ще може още да се снима с тях. Може би дори и повече!? Аз все още имам познати, които продължават да експериментират дори с черно-бяла фотография. Така че е твърде рано за погребване на Дслр-ите. Това е ясно! p.s. Погледнах профила ти - страхотни снимки - поздравления! [smilie24]

Ясни са обаче и преимуществата на по-късата раб. отсечка! Затова навремето предпочитах телеметричните камери пред Слр-ите - или поне в конкурентните им дължини/28-135мм/. Това (+ широкия байонет) е на което акцентират в момента производителите - защото им отваря нови хоризонти.

От др. страна винаги съм се чудел доколко Канон и Никон са свободни в избора си да предлагат нови технологии и не са спънати от собствените си клиенти!? Представям си агенции като Ройтерс и Асошиейтед прес, с хиляди акредитирани журналисти по цял свят и вложили милиони долари в тела и обективи, основни клиенти/спонсори, доколко самите те не са спънка пред прогреса. Историята нерядко е показвала, че основният мотор за дадена промяна се оказва и пречка пред последваща такава! Защото това за тях ще означава нови и нови вложения. Т.е. доколко изобщо Канон и Никон имат свободата в избора си при предлагането на нови технологии? От друга страна пазарът започва да ги притиска - Сони, които явно не са чак такъв играч трупа пазарен дял и те вече нямат особено голям избор. Трябва да се оцелява!

Зенон е прав, че повечето хора обикновено оказват съпротива с/у новото. Даже нерядко се забелязва привързване и симпатия към по-рано недолюбваните недостатъци на старото /защото е познато; новото е плашещо/!
Прав е и Треснатия за това, което Сони сътвориха.

Даже се сещам една забавно сравнение, макар и не особено коректно, но... знаеш ли каква е разликата м/у бика и вола? Хората с по-дълъг трудов стаж ще ти го потвърдят, макар и да няма нищо общо между двете животни. Волът е "скопен" бик - мъж с жена, дете и ипотека, който не смее да надигне глас срещу шефа си, колкото и да го тъпче. Докато бикът няма тези угризения. Така ще го, че... [smile] Та, ако допуснем, че Канон и Никон са приклещени от основните си клиенти /хванати за топките, така да се каже/ - естествено, че ще отлагат някои процеси, доколкото им е възможно. Докато не стане въпрос на оцеляване! А Сони в момента играят ролята на бика. В един момент обаче, ако завземат твърде голям пазарен дял и станат прекалено зависими от малко на брой, но големи клиенти - може самите те да се окажат в ролята на пазители на статуквото. Това обикновено се е оказвал един от най-често повторяемите цикли в историята.

p.s.
Като послеслов, че стана твърде дълго, не смятам, че Сони-песента скоро ще приключи, по-скоро Никон и Канон щат не щат съвсем скоро ще почнат да им пригласят, ако не искат да се превърнат в аутсайдери и хорът да ги изключи. Защото обикновено ако не успееш да се адаптираш - пазарът те изхвърля /и това се случва първо с най-инертните елементи/. Па ако ще и да са големи като динозаври. Даже най-вече с тях. [smilie3]

Автор: stoikovv666   
Дата:   26-07-18 22:23

Никон, идва!
Ще дойде, да! Ще е най-добрия фотоапарат както винаги , да! Ще стане хит, да! Ще има адаптер за Никон-обективи и адаптер за всяка друга марка, да!Ще има и обективи за новата система, да! Никон, ще инвестират всичко в тази система, да! Ще я развият към друго измерение и ще ударят Сони, да! Паралелно ще развиват и старата система, с нея ще задминат Канон, да! Да, да, да...!

Никон, възкреси! [thankyou] [beer]

Автор: ZENON   
Дата:   27-07-18 00:11

Julius
Един от малкото разумни постове напоследък
[smilie24]

Автор: swqaz   
Дата:   27-07-18 07:23

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: Julius   
Дата:   27-07-18 09:18

pumabg,

Преди 15-на год. когато се появи сайта /понеже го знам още от клубовете в ДИР-а/ най-ожесточените спорове бяха "филмово / цифрово", "лента с/у матрица"... Да не ти описвам какви чутовни разправии е имало тук между двата лагера! То не бяха, че цифровите предаваха по-добре само късите дължини на вълната /синьото/, докато за изгреви, залези и дори портрети - и за чеп за зеле не ставаха и прочее. Сегашните спорове са по-бледи и от буря в чаша вода /да ме прощавате/. [smile] И в крайна сметка какво се оказа - колко останаха да снимат все още на филм?

Както тогава споровете "Аналогово / Дигитално", така и сегашния "Огледално / Безогледално" по-скоро ми наподобяват спора между пътници в самолет, на който горивото изтича, а те умуват дали да продължат да летят или не. [smilie3] Така че както минахме от филм на матрица и този преход най-вероятно ще се осъществи. Кой знае след още 20-на години каква технология ще измислят!? Да не се окажем всички защитници на електронния визьор? [smilie7]

Публикацията е редактирана (27-07-18 09:22)

Автор: iasen2   
Дата:   27-07-18 09:39

Колеги - всяка технология се сменя по няколко причини - една от тях е ЕМОЦИЯТА или казано по амарикански - удовлетвореността:
- парни автомобили - бензинови
- лента - цифрова матрица
- бензинови - електрически автомобили
- голям формат - лайка формат.

Да помислим по иначе - къде е емоцията при огледалните - безогледалните апарати.

За мен емоцията е точно в огледалото и когато то се замени с нещо по емоционално - тогава технологията ще се смени.

При електричките е ускорението - хората си купуват електрички точно заради това, заради ускорение на супер кар на цени за обикновен автомобил.

Публикацията е редактирана (27-07-18 09:41)

Автор: krstef   
Дата:   27-07-18 09:49

Емоцията беше в онези гърмящи ламБи използвани като светкавици навремето, но независимо това ги смениха с дразнещи светкания без никакви емоции.

Автор: marves   
Дата:   27-07-18 10:03

Емоцията е при пресъздаване на сцената/видяното на платно с четка и боички.

Т'ва щракането с фотоапарат е мързелива, безчуствена работа.

Дата:   27-07-18 11:41

Автор: ZENON
Дата: 26-07-18 16:52

Има едно нещо, което се казва "съпротива срещу промяната".
То се дължи на много фактори, които няма да изброявам тук (има Гугъл за по-любознателните).
Та, това нещо се наблюдава с перфектна яснота точно в обсъжданията за огледални и безогледални неща.
Класика.

Аз нямам проблем с „новите“ неща! Имам проблем с хора, които киснат тук от години без да са казали никога нищо съществено без да са показали един читав кадър, нито пък са се възхитили под някой чужд но във всяка тема ги срещам и на всеки дават акъл…
От позицията на кой питам аз ?

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »