Автор: nyamago
Дата: 10-07-18 19:10
lamerko написа:
> "флопи-дискетите" никога не са били оперативна памет.
Сериозно ли?!
Май не четеш. Не съм казвал подобно нещо и няма как да го кажа. Посочих два (2) различни (!) примера за ограничени възможности в някогашните системи.
> За размера - също е малко странно числото. Масовките
> 5.25" бяха по 180/360КБ (едностранни/двустранни).
Не съм достатъчно изкуфял да не помня обемите на всички (!) поколения флопи дискове, преди и след 5-инчовите. Странно ти се струва, по горната причина - цифрата не се отнася до дискетите, а до паметта. Тя беше кратна на степните на 2 (128, 256, 512 к) - и досега е кратна, но нещата наедряха та се закръгля по разни начини.
> Замислял ли си се как се поддържа огромен подсигурен масив от
> медийни файлове? Как се хоства и на
> каква цена?
Замислял съм се, защо питаш?
Правил съм го лично, а и сега имам във фирмата си сътрудници, които го правят. Думата 'огромен' не е централна в такова замисляне и рядко е меродавна.
> Нека да подскажа, че евтините решения не вършат работа.
> Скъпите... ами скъпи са.
За всеки пътник си има влакове. Не говорим за личен сайт или квартален/любителски клуб. Професионалните и комерсиални* платформи имат бюджети, подобаващи на намеренията им.
(*И не само комерсиални, а също благотворителни и 'с идеална цел' начинания имат бюджети, подобаващи на намеренията им - с приходна страна от дарители, спонсори или от държавата).
НЯМА оправдание, свързано с обем данни. Има други фактори, но не за тях е темата.
|
|