Автор: marves
Дата: 15-06-18 19:11
Имах Canon G7X II, Panasonic LX15, Sony RX100 III
Сонито ми се стори най-адекватно откъм картина (гледам само RAW на компютъра, JPEG не ме интересува как го украсяват).
Сонито ми се стори с най-натурална картина, докато Canon/Panasonic цветовете са някакви акварелни. (в RAW формат, да повторя отново...)
Малкото визьорче на RX100 III всъщност е мноого полезно на слънце (съвсем адекватно за кадриране), както и застопорява апарата много по-добре от протегнати напред ръце и може да се снима на по-ниски скорости (игнорирайки стабилизацията, която не е сред най-ефективните и при трите апарата).
Да отблежежа, че аз тъч не използвам и не го зачитам за предимство при останалите (Сонито няма тъч). За да ползваш тъч трябва да държиш апарата с две ръце, иначе захвата на всичките е с по два-три пръста и не е удобно да местиш палеца, с който притискаш, за да се възползваш от тъч функциите при G7x/LX15. Но предполагам е субективно мнение и други му се кефят.
Автоматичните режими на всичките са на добро ниво, както и ръчните настройки.
И трите апаратчета не са много надеждни за свободно джунджуркане в чанта покрай други твърди предмети - могат да се огънат лесно ламелите през обектива, след което ще откаже да работи. Копчета, врътки, изкачащи панели (светкавица/визьор) - всичко е нежно. За дамска чанта според мен само с твърд калъф или поне в отделно джобче в чантата с твърдостенни страници, ама като знаем за хаоса в тях...
Panasonic LX100 - няма тъч скрийн, дори екрана не е подвижен. Няма вградена светкавица (дават в комплекта една мъничка, която светка колкото вградената при rx100/g7x/lx15, но трябва да си я носиш отделно и монтираш по време на употреба). Няма ламели пред обектива, трябва всеки път да се сваля и поставя капачка (или да се вземе "автоматична" капачка, която се разгъва и прибира сама от изкачащия обектив). По-голям е като размери. Визьора е по-приятен от този в RX100III, картината също в определни сцени може да бъде по-добра (държи малко повече на ISO и цветовете са една идея по-натурални). В ръцете се чувства като много по-солидна изработка от мъниците, но дали е реално така не мога да кажа.
Sony имат страхотен сервиз, ако стане нещо мистериозно с апарата в чантата. Другите апаратчета след сервиз могат да дойдат с нови болежки или да развият хронична болест от стари рани.
|
|