Автор: mirrorless
Дата: 11-06-18 23:50
Много благодаря за коментарите до момента!
Парите са проблем, в смисъл работя и си събирам, за да мога да си позволя нещо повече, не е като да съм някой разглезен хлапак разполагащ с неограничени възможности разчитащ на мама и тате
Та в тая връзка не мога да си позволя всичко дето ми се иска и избирам да инвестирам само в едно стъкло, което да ме покрие в голяма част от нуждите ми!
Повече твърди няма да взимам, макар и с компромис искам един варио обектив, който да е през по-голямата част закачен на тялото и да не се занимавам много със смяна на обективи и т.н.
@hotsnail, не си мисли, че не оценявам труда и опита, които си вложил, както и насоките които си ми дал! Благодаря ти сърдечно!
Погледнах го този новия Тамрон 28-75/2.8 - хубав изглежда и (ще) е на добра цена, особено за светлосилата, която са му избичили, компактен и лек е също, но защо по дяволите са го направили в широкия край само 28мм. Дори да беше по-скъп, тежък и обемист, да беше стандартните 24мм - не бих се замислил (в съчетание с по-ниската цена, която обикновенно марката предлага).
Тия 28мм за никъде няма да ми стигнат
За това окончателно избирам между 16-35/4 и 24-105/4!!!
Повече клоня към 16-35/4 защото имам опит с 20мм на една екскурзия снимах с 20-ката на един приятел (говоря пак за фул фрейм - Никон) и 80% от кадрите ми са на тази дължина. Сега имаше места където ми трябваше и повече, някакво препядствие - да кажем вода, не ми позволяваше да се приближа достатъчно, та тогава вариото свърши чудесна работа. Мисълта ми е, че не винаги крачния зуум може да влезе в действие.
Друг е въпроса, че с 24-105 ще имам бая голямо покритие за всякакви пътувания и екскурзии, защото те дестинациите една с една не си приличат и това, че един път съм снимал най-вече около 20-те мм, не значи, че следващия път няма да са ми нужни предимно 50мм или 100мм например, дължини, които няма да мога да имам ако избера 16-35
Налейте още малко акъл в празното ми канче, един обектив взимам - вовеки веков
|
|