Автор: hose
Дата: 03-06-18 18:04
Защо най-високо образовани преподаватели от хартиени ВУЗове прокламират най-лошото за съвременните студенти?
къде видя "прокламация" към студентите?!
че нивото на студентите е ниско - ниско е, но това е друга тема
иначе браво, започнахте да задавате правилните въпроси... но само частично
преподавателите са виновни - ами разбира се, кой друг да е виновен?! хайде сега да си отговорите сами и на следните прости въпросчета:
1. Кой остана в БГ?
2. Кой от останалите преподава?
3. Колко взимат преподавателите?
и най-същественият въпрос по темата - КОЙ промени цялата система в НАТФИЗ?! и коли и беси там... последните... десетина години
аз съм от хората, които все още се опитват да си подготвят часовете и въобще да се отнасят съвестно, до колкото въобще системата го позволява...
точно този петък, помагайки на колежка за една нейна практика, с курс който не познавам и не водя, към мен се приближи едно момиче и ми каза - ние се познаваме... и вие бяхте прав
оказа се, че сме се запознали преди три години около общи познати, тя тогава ми е казала, че ще кандидатства фотография в НБУ, и аз съм й казал - недей, няма смисъл, нищо няма да научиш... почувствах се неловко, защото го каза откровенно пред всички, но после добави - бяхте прав - две години нищо не съм научила, а изтеглих студентски кредит...
и знаете ли каква беше реакцията на колегите й? мълчание... моята също
много хора се възмущават, от "нивото" на образованието в момента, и с право, аз самия също се сащисах когато попаднах от другата страна на барикадата за първи път, но после осъзнах нещо много просто - не може цялата държава да тъне в л****, а академичната ни общност и академиите да държат високо ниво... просто няма как да се случи... старите преподаватели измряха или се пенсионираха, не че и те всички бяха невероятни, но смея да твърдя че имаше ниво, нови няма или са продукт на разпадащата се система, много са въздух под налягане, а тези които не са нямат никаква мотивация - нито финансова, нито като престиж или удовлетворение (за сведение мен ми плащат около 200лв на семестър, асистентите към актьорските класове до скоро взимаха 300лв на семестър, стипендията за докторат е около 500лв, но поне е на месец), и всичко това води до тези резултати - съвсем просто и логично
има още мого много неща, но не ми се занимава да пиша повече.................
Публикацията е редактирана (03-06-18 18:09)
|
|