Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon: film is dead
Автор: TPECHAT   
Дата:   31-05-18 21:32

http://thenewcamera.com/film-is-dead-canon-discontinued-eos-1v-the-last-film-camera-from-canon/

Нормално... [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon: film is dead
Автор: ZENTEX   
Дата:   31-05-18 23:52

Много,много,много добра камера.Може би едно от най добрите инженерни постижения на фирмата.НЕВЕРОЯТЕН 1V.EOS 1,EOS 1new,EOS 1RS,EOS 3.На тяхна база са изградени EOS 4000Д,EOS 6000Д предвестници на профи дигиталната фотография със съдействието на КОДАК, и бих казал най добрите флагмани EOS 1Ds and EOS 1Ds MkII ,всички изградени на една база-EOS1.Oт NIKON вечният F4 и супер модерният F5,прекрасните лещи на Зуйко и Пентакс и гадните им механики,големите кутии на Хаси и Мамиа,простите им устройства за много пари,но за сметка на това здрави и луксъри изпълнение и още много ,много други камери и устройства,през които са минали милиони километри филми....................................Нищо не се знае,някой ден филма вероятно отново ще се завърне като нова мода,като шалварите,потурите и нацепените дънки,само че като супер технология, филмова лента,състояща се от множество самостоятелни фреймове силициеви или био матрици със резолюция надхвърляща окото на човека и то вероятно като атракция.Тогава всички ще са свързани в глобалния сървър и е много вероятно данни като звук,картина,аромат,вкус и др да се получават заобикаляйки естествените ни биологични сетива.Само за колекционери!!!Както с музиката,съвременните телефони разполагат с 32 битови преубразователи,слушалките възпроизвеждат всичко от до със максимална динамика,обаче динозаврите си предпочитаме Пинк Флоид и Алън Парсън на винил ,издут от дърт КУАД с дървени фурнири.Както и да я мислим,все тая,всичко се променя..........Казано носталгично,не гледайте назад,нищо няма да се върне.................

Публикацията е редактирана (01-06-18 00:19)

Автор: hose   
Дата:   01-06-18 00:31

[smilie8]

Дата:   01-06-18 06:35

Вече се появи поколение, което не знае кои са Майкрософт... Нормално. Извън света на Андроидния боклук, с който си снима дъкфейса във фейсбук, за тях няма други IT продукти. Същото поколение гледа на винила като някакъв отпадък от скрина на прабаба си. Питаха ме като си взема филм... бе откъде съм го купил... в какво се пъха хаха. Същото поколение не кара и велосипед - опасно било [beer]

Автор: MrPhoto   
Дата:   01-06-18 07:34

Е как, нали сме Айти нация, Плевнелиев разправяше, че сме новата силикон вали, преди да започне да се излага с гаджета по телевизията.
Тъкмо се зарадвах, че няма да се налага да изхвърлям в боклука книгите си за Фортран, Лисп, Кобол, настанал е глад за айти творчество, а ти утрепа всичко в мен сега с дъкфейси и зелени роботчета.

Дата:   01-06-18 08:57

Дъкито не му треа жокер, то знае всичко [smilie5]

Но наистина жалко... наскоро се сдобих с чистак нов Елан 7... докато има филми ще се ползва.

Но 1Дс и 1Дх наистина трайно изместиха лентовите си братя. Нормално е като няма търсене да няма и предлагане [smilie5]

Автор: ЧЕПАТ   
Дата:   01-06-18 10:29

след няколко години смартфон с лента и готово [shtrak]

Автор: stukloplast   
Дата:   01-06-18 10:49

Добре, че още не съм одъртял толкова, че да искам да се върна в пещерата... И да ми стана едно мъчно за жигулката...

Автор: quazimodo   
Дата:   01-06-18 12:04

stukloplast написа:

> Добре, че още не съм одъртял
> толкова, че да искам да се върна в
> пещерата... И да ми стана едно мъчно
> за жигулката...

Стой си на клона! В пещерата е опасно[smilie18].

Автор: turntablism   
Дата:   01-06-18 12:14

:O А аз като идиот тепърва си търся доза за 16/8мм кинофилм. Май съм се объркал :)

Общо взето с развитието на технологията, се започна един стремеж да се пресъздаде заобикалящия ни свят по изкуствен начин. Най-силен пример за това е виртуалната реалност, графичните таблети заместващи добрият лист хартия и молив и т.н.. Целта е пестене на време, защото хората са заети да създават по горните технологии, и по добро управление...

Автор: quazimodo   
Дата:   01-06-18 12:25

turntablism написа:

> :O А аз като идиот тепърва си търся
> доза за 16/8мм кинофилм. Май съм се
> объркал :)
>
> .. Целта е
> пестене на време, защото хората са
> заети да създават по горните
> технологии, и по добро
> управление...

Май съвсем си се объркАл. Я погледни рекламите, с които ни заливат от телевизията - всички само се забавляват и споделят, никой не говори за работа[smilie18][beer].

Дата:   01-06-18 18:39

от една страна - да, малките повечето не знаят и не са работили никога със старите технологии - нормално

от друга обаче масово станаха хипстъри, които снимат на лента, носят старите обувки на дядо си и колелото на прадядо си... и ползват всички лентови симулации в инстаграм за да са "модерни"

също така и Кодак възстановява производството на ленти... диапозитива още го чакам, макар че проявяването стана сериозен проблем

та... не бързайте за пореден път да погребвате лентата... тя е доказан боец [smilie7]

жалко, че спират лентовото тяло Канон, аз между другото не знаех, че още произвеждат такова - мислех, че само Никон са оставила F6 и FM10, втория май също е спрян

Автор: stukloplast   
Дата:   01-06-18 19:02

Те и каруците още щъкат в София, ама AI колите чукат на вратата...

Автор: asahi   
Дата:   01-06-18 22:24

"Автор: MrPhoto
Дата: 01-06-18 07:34

Е как, нали сме Айти нация, Плевнелиев разправяше, че сме новата силикон вали..."

10% от износа на България е от IT. Няма как да го видиш, ако търсиш само жълтините в новините.

Дата:   02-06-18 08:13

Японцити не са глупави... и ... така. Чакаме новата безогледалка дигиталка [smilie5]

С новите измишльотини по самолетите вече пътувам с един Некс 3Н и 16/2.8 палачинката.

Преди 10 години си носех раница с 2 ЕОС-а и 5 стъкла.

[smilie18]

Дата:   02-06-18 11:35

новите измишльотини по самолетите?!

Автор: kjey   
Дата:   02-06-18 12:56

Това че не са чували за Майкрософт не пречи пазарната капитализация на тази компания да надмине тази на Алфабет(компанията майка на Гугъл)[cool]

Автор: kjey   
Дата:   02-06-18 13:02

М/у другото една немска компания произвежда това:

http://www.ballfinger.de/wp-content/uploads/2017/12/Tape_Recorder_M063_HE_Raw_P.jpg

Така че не всичко аналогово е загубено[cool]

На който му е интересно може да прочете...

http://www.ballfinger.de/tape-recorder-m-063

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »