Автор: Beijing
Дата: 31-05-18 15:19
Желязко,
прочетох всички мнения и препоръки на Колегите. Проблемът е, че всички са прави, което би те объркало доста!
Най-добре е, сам да прецениш себе си, и тогава да вземеш решение! Вярно е, че от желание, понякога се надценяваме или недооценяваме правилно начинанието! Няма страшно, дори и да не се кефиш след известно на фотографията, няма да е фатално и да се разориш! Бюджетът ти е добър като за начало и варианти много.
Аз съвет няма да ти давам, а ще ти дам пример със себе си.
Преди година бях на пангара точно като теб! Имах желание да си купя нещо ново и съвременно, за да правя нещо повече от снимки за семейния албум. Бях си определил бюджет около 2.000 лв. и се бях спрял на два модела ДСЛР-и- Сони А77 II или Канон 80Д. Естествено, много Колеги си дадоха мнението, което ми помогна много за решението ми. И в крайна сметка си купих едно ново Сони А68 с китака 18-55 за 998 лв. от Фотосинтезиса. Реших, че ново тяло с гаранция, ще е по-добре за мен, а в същото време на половин цена от началния бюджет. Доволен съм за сега, а и не съм някой спец, че да ми трябва друго.
Но имай предвид, че ДСЛР-те не са да ги сложиш в джоба и да излезеш на разходка! Носене си е, па макар и с китака...
От огледалки не разбирам, но новото Сони А9 е само 33 грама (едно малко уиски) по-леко от моята кошница! А джамовете, те всички си тежат:)))
Roburt48 e много прав! Отиди в някоя специализирана фотографска верига, и пробвай де що ти дадат! Ергономията не е за пренебрегване, а там съвет никой не може да ти даде, защото никой не ти знае ръцете и т.н.
Друг вариант е да вземеш просто някакъв ДСЛР под наем за ден, два! Да го пробваш и потътриш, и да си дадеш сметка, дали те кефи! Това понякога е начин да ти излезе по-евтино начинанието!
Малко в резюме:))), но не ми се пише повече!
Дано съм ти бил полезен и ти пожелавам успех!
Поздрави!
|
|