Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на обектив
Автор: andrei_bp   
Дата:   29-05-18 00:13

Здравейте, снимам като любител от 2 години и напоследък като ме научиха приятели и ме викат да снимам, ходих да снимам едно кръщене, ходих и на един бал и взех, че се амбицирах да си купя обектив като ъпгрейд. 18-55 ми се счупи и останах с 50мм 1.8 стм (снимам с Канон 600д). Въпроса ми е дали можете да ме насочите за какви обективи да се оглеждам, видях един 17-85 usm който ми звучи като ъпгрейд пред 18-55, но по-добре вие да кажете. Мисля си също за 24мм 2.8 стм

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на обектив
Автор: Mytronix   
Дата:   29-05-18 01:37

Tamron 17-50 2.8 без стабилизация

Автор: Антивик   
Дата:   29-05-18 07:44

Ами направи си сметката, какво ще снимаш и какво ще ти трябва. Късо и широко или тясно и дълго, а и в зависимост от наличния бюджет. Аз кат канонир/върл[smilie3]/ съм се обзавел с канонски 18-55, китака 18-55 IS ІІ и като допълнение канонски 70-300 IS USM. Това ми покрива целия нужен диапазон. Като по-достъпен и бюджетен канонския 70-300 може да се замени и с такъв на тамрон, но тамронския е по-евтин, но и с повече кусури.
Другия вариант е да търсиш стари твърдаци с адаптери,но тук вече става дълга и широка.

Автор: nsirakov   
Дата:   29-05-18 09:16

tokina 11-16/2.8 за широко
канон 18-55/ис за всеки ден
канон 50/1.4 за портрети
канон 70-200/4 за дълго

Автор: kvakioh   
Дата:   29-05-18 09:23

17-85 е престар и чуплив отвътре.
18-55 stm или нещо като Токина 16-50/2.8 е добре.
24мм stm бива.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: