Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за сапунерка?
Автор: ScaryFairy   
Дата:   26-05-18 18:39

Здравейте,

за първи път пиша във форума и се надявам, че няма да предизвикам негативни емоции с темата си.
Решихме да си вземем едно компактно фотоапаратче, което да можем да носим винаги с нас и сега сме в търсене на нещо втора ръка.
Търся съвет за компактен фотоапрат, който да прави добри снимки и видео и да е с голям зуум.
Гледахме Nikon S9700, но единственото мнение, което открих за него не беше никак ласкаво.
Ако е възможно и да е бюджетно - чудесно. Да, и на нас ни харесва Leica Q, но ще трябва да продадем колата за него.

Очаквам вашите съвети!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за сапунерка?
Автор: Hsathv   
Дата:   26-05-18 19:49

Можеш ли кажеш за какво ти е голям зум?

Автор: t.marev   
Дата:   26-05-18 21:06

Hsathv написа:

> Можеш ли кажеш за какво ти е голям
> зум?

Ми за каквото трябва голям зум! Иска човекът и толкова! Ако знаеш такъв модел - кажи му.

Аз пък да попитам автора на темата - заедно ли ще го избирате и освен хубави снимки, компактен и с голям зум, имате ли други изисквания? Ще бъде по-лесно за съветващите. Давай бързо преди да се ти предложили Сони RX еди колко си.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   26-05-18 21:12

ScaryFairy, виж този . Моделът не е нов, така че е доста вероятно да успееш да го намериш втора ръка.

Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   26-05-18 21:13

Бюджетът какъв е?

Автор: roburt48   
Дата:   27-05-18 01:55

Имам един Panasonic DMC - LX5... Че и е с Leica [smilie5] . Виж му ревютата, и ако те устройва пиши на ЛС. Бих го продал на наистина бюджетна цена :) ...

Автор: chrisnoch   
Дата:   27-05-18 02:43

Panasonic LX5 ??? [smilie11]
Странно разбиране имаш за "голям зум"!

Автор: Soncho   
Дата:   27-05-18 03:28

Много лесен въпрос. Има САМО ЕДИН модел който отговаря на тези критерии и това е Panasonic TZ100!

http://www.panasonic.com/bg/consumer/cameras-camcorder/lumix-digital-cameras/superzoom-cameras/dmc-tz100.html

Ако някой знае друг КОМПАКТЕН модел с поне 1" сензор, 10x zoom и 4K видео нека се обади! Даже и ел. визьор си има!

П.С.По една случайност имам такъв и тъкмо се чудех дали да не го продавам :-)

Публикацията е редактирана (27-05-18 04:08)

Дата:   27-05-18 18:05

Много, много ви благодаря за отговорите!
Знаех си, че ако не открия отговор тук, просто няма къде [smilie5]

Бюджета ни е около 400-450 лв

Гледах сега една обява за TZ100 тук, но беше около 600 и няма да ни се получи.
Иначе TZ100 както и TZ70EG определено май ни покриват изискванията.

Някой може ли да ми даде мнение за Canon Sx620HS?

Дата:   27-05-18 18:15

ScaryFairy написа:

> Бюджета ни е около 400-450 лв
>
> Гледах сега една обява за TZ100 тук,
> но беше около 600 и няма да ни се
> получи.
> Иначе TZ100 както и TZ70EG определено
> май ни покриват изискванията.
>
> Някой може ли да ми даде мнение за
> Canon Sx620HS?

Нормално е ТZ100 втора ръка да е 600 лв, след като нов е около хилядарка.
В сравнение с Canon SX620HS, Панасоникът, който предложих по-горе е по-добър избор. Ето тук е на по-ниска цена, отколкото в Павилиона, и се включва в бюджета ви. Панасоникът има по-голям зуум, на който държите, има визьор със сносна резолюция, което си е благинка, освен това може да снима и в RAW. Канонът е с по-малък зуум, няма визьор и снима само в JPG.

Публикацията е редактирана (27-05-18 18:23)

Автор: Hsathv   
Дата:   27-05-18 18:25

Автор: Soncho
Дата: 27-05-18 03:28

Много лесен въпрос. Има САМО ЕДИН модел който отговаря на тези критерии и това е Panasonic TZ100!

Тука си прав. Ама защо има само един модел? Да не би другите да не могат да направят? Отговора е пределно ясен. Просто никой не търси такъв апарат. Затова и попитах автора на темата, за къв чеп му е този голям зум? Никога няма да го ползва, ама за сметка на това ще разполага с обектив с посредствено качество на всички дължини. Пък tz70 с тоя малък сензор хептен не го поглеждай.

Дата:   27-05-18 18:46

Hsathv написа:

> Затова и
> попитах автора на темата, за къв
> чеп му е този голям зум? Никога
> няма да го ползва, ама за сметка на
> това ще разполага с обектив с
> посредствено качество на всички
> дължини. Пък tz70 с тоя малък сензор
> хептен не го поглеждай.

Човекът го е казал ясно, че иска голям зуум, и това си е негова работа. За да може да си купи апарат с голям зуум, но с ограничени средства, ясно е, че сензорът трябва да е малък, независимо дали на нас това ни харесва или не.
Ето тук семпли от TZ70, могат да се смъкнат в пълен размер. Авторът да погледне и да си прецени.

За толкова пари - толкова.

Публикацията е редактирана (27-05-18 18:51)

Дата:   27-05-18 19:14

Посочените снимки с TZ70 изглеждат доста добре,наистина!

Аз малко като посредник го давам тук на мъжа ми, понеже той няма регистрация.
За големия зуум настоява, тъй като на предишния ни фотоапарат имаше 42 зуум(P510), който му липсва в момента [smilie5]

Ще ме извинявате за поредния въпрос относно Canon, помоли ме да попитам и за Canon PowerShot SX710HS, тъй като гледа в момента и Semples от него?

Дата:   27-05-18 20:41

За зума на TZ100 не е така. Вярно е че има само 10х оптически зум, но заедно с цифровия става 40х! При положение че сензора е 4 пъти по-голям и с 2 пъти повече МП качеството все едно е по-добро от TZ70 освен в дългия край, където са горе-долу равни.

За мен TZ70 са пари на вятъра. С "телефонния" си сензор има само един зум повече. Видеото е само 1080.

TZ100 е "истински", качествен апарат, който на всички дължини е в пъти по-добър от телефона.
Ето ги нагледно размерите на сензорите

Да не говорим че има 4К видео, което все повече ще се налага в бъдеще, за разлика от TZ70. Не забравяйте че видеото което снимате сега ще го гледате след много, много години. Все едно сега VHS!

П.С. Не си правя реклама, моя апарат за 600лв не си го давам!

Автор: lamerko   
Дата:   27-05-18 21:11

[smilie11]

"Само" 10 оптичен? 40 цифров? Защо не си вземете едно истинско сапунерче с максимум три пъти зуум?

Дата:   27-05-18 21:29

Ами защото за всеки влак си има пътници. В случая е жертвана светосилата за да има зум. В някои случаи като FZ1000 е жертван размера за още зум или сензора FZ70...Нищо лошо не виждам в разнообразието.

Аз пък да питам, след като пазара е пълен със светосилни компакти защо ви е още един модел?

Аз например имам RX100 и TZ100, на екскурзии ги вземам и двете. Едното през деня, другото вечер.

Публикацията е редактирана (27-05-18 21:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »