Автор: marves
Дата: 20-05-18 21:06
За парите си е добро апаратчето (няма аналог за 400лв при джобните апарати), ползвал съм го, както и RX100 III, Canon G7X, G7X II и Panasonic LX15.
RX100 I:
- на 28мм в ъглите не е рязък, защото има голяма рибешка деформация, която софтуерно се изправя и от там ниска резолюция в краищата на кадъра.
- в дългия край отива на f/4.9, което не е много готино за апарат, който след базово ISO започва много да издиша (в сравнение с APS-C сензори).
- не може да се ползва bracketing и timer едновременно, под едно меню са.
- има бройки, които проявяват фабричен дефект - апарата сам се включва/изключва, без натискане на бутона. Не знам колко струва ремонта, но поне Sony имат страхотен сервиз - Стемарк.
- няма въртящ се дисплей (фиксиран е, трябва да държиш апарата на нивото на очите винаги, за да виждаш какво кадрираш).
Представянето на сензора общо взето е същото като на новите модели. Подобренията при тях са нови процесори, които софтуерно чистят по-добре шума на високо ISO, както и по-бърз фокус, по-бързо стартиране, WiFi и т.н.
Ел.визьорът на RX100 III е много малък, но много полезен на слънчево време (дисплеите лъщят и нямат достатъчна осветеност, за да се вижда ясно), обективът е по-светъл и по-рязък, подвижен дисплей, софтуерни подобрения. Втора ръка е около 650лв и според мен си заслужава да отделиш тези пари.
Panasonic LX15 втора употреба е с малко повече, по-светъл е в широкия край (f/1.4) и има бърз и удобен тъчскрийн, но е без ел.визьор.
|
|