Автор: Beijing
Дата: 19-04-18 04:29
Здравей r0shaf!
Живея дълги години в Азия и съм я обрисал отвсякъде. Това е дестинация, която много хора организират веднъж в живота си. По тази причина, най-добрият вариант е, да си купиш само самолетни билети, а маршрута сам да си го начертаеш. Какво искаш да видиш и колко време и пари имаш, ти си знаеш.
Единствената ми организирана екскурзия беше "Пътят на Коприната", защото се посещават места, на които сам не можеш да ходиш. Пълен кошмар!!! Нямаше ден и обект, на който да не чакаме по час, два няколко кретена, които закъсняваха, и така проваляха програмата за целия ден. Никога повече организирана екскурзия:(((
PhotoBo,Боби,
За Пукет ти препоръчвам най-южната част на острова, близо до фара. Там ще снимаш залези до откат. Има страхотни малки хотели с басейнчета и ресторантчета, и невероятна кухня на мнооого прилични цени. Градът Пукет е интересен и в колониален стил, и там ще можеш да се нащракаш на воля. В Югозападната част на острова са красивите плажове, но са осрани като Слънчака, и е голяма лудница. Но по пътя, на високото, от южната част на курортите, има специално място за снимане. Кеф голям! Естествено, че ще отидеш и до Ко Пи Пи! Ко на Тай е остров. Никаква организирана екскурзия! Тръгват в 11.00ч. от Пукет таун, корабът е фрашкан с туристи със смартфони, които те ръчкат отвсякъде. Обикалят на ход другите островчета и в 13-14.00ч., в най-голямата жега те стоварват на Ко Пи Пи. Имаш два часа и обратно. Пълна загуба на време и пари! Транспортът е най-добре да си наемеш моторче. Наемът е 180-200 бата на ден, но за седмица, десет дена правят отстъпка. Има и по-евтино, но са таралясници. Задължително до 50 кубика, ако нямаш книжка за голям. Масово дават 150 кубика, но и полицията масово ги спира, чужденците, и глобата е 500 бата. Довечера, когато се прибера в къщи, ще пусна малко снимки да се ориентираш. А пък, ако ти харесва Ейжията, идваш при нас в Пекин. Има да снимаш до забрава. Има и еднодневни екскурзии до невероятни места, за около 150-200 юана. Хем ще ме научиш на нещо:))) Та това е в общи линии. Ако те интересуват още неща, питай. Поздрави!
Дано съм Ви бил полезен и на двамата!
|
|