Автор: PhotoBo
Дата: 28-03-18 17:04
Такааа, понеже обичам да се вслушвам в мненията на останалите мисля, че и този път няма да сгреша. ако ви послушам за повечето неща! До сега опита и доверието ми към съветите на demiman (преки или косвени) също винаги са ме водили до взимането на правилните решения, за които не съм съжалявал после. И в този ред на мисли в момента мисля да не бързам да разпродавам що имам Никон-ско (и други го споменаха!) и да изчакам докато през май месец ми донесат Сони-то от САЩ. До тогава все ще съм събрал тия 2000$ за него и няма да има нужда от продажби на каквото и да е. След това стъпка по стъпка мисля да действам като проверя настоящите АФ адаптери за Никон FX обективи към Сони ФФ. За такъв вариант бях чул малко след анонса на А6000, но никога не се поинтересувах в детайли как вървят нещата (за мен това би бил и най-благоприятния вариант и колкото и да струва, ако успея да си завинтя и ползвам качествено 6-те обектива които имам - не знам какво по-сладко от това).
Марио, ако имаш впечатления, дори на база прочетено в нета моля те сподели какво не му работи читаво на въпросния адаптер и колко струва? Аз единствено се сещам за това, че бях чел някъде, че АФ сработва много бавно, но ставаше въпрос за Сигма обектив с Ф-байонет. Може и линк нещо да ми пратиш, ако не те мързи
След това на второ мислене и като имам наличното а7мк3, ако варианта с преходника не се получи смятам да продам най-неизползваемото от мен като стъкла, сирече 20/1.8, 50/1.8, 85/1.8 и тука вече ще го мисля дали 24-70/2.8 да не иде в базара или пък 70-200/2.8 (с последния най-трудно ще се разделя, признавам!) и съответно с парите ще си помогна за закупуването на негов заместител при другата марка, с което ще си закупя първия обектив вече за Сони-то :)
Така след време се виждам с да кажем:
вариант 1:
D750 + 35/1.4 art + 70-200/2.8
и а7мк3 + 24-70/4 или 24-105/4 (или този Тамрон 28-75/2.8, като се разчуе и за него повече)
или пък вариант 2:
D750 + 24-70/2.8
и а7мк3 + Самянг-а 35/1.4(2.8) + 85/1.8
и всичко се нарежда като за първо време....
След време ако видя, че не мога да уплътня двете тела със заетост, то може пак да подходя към варианта за продажба на останалото и да гледам да взема възможно това, дето ме влече най-много, светло варио за работа и за кеф.
Горе долу така ги избистрям нещата на тоя етап, вие какво мислите? Няма проблем и да ме нахраните, ако нещо не ви се струва вариант, Mogila
Публикацията е редактирана (28-03-18 17:11)
|
|