Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем със sigma 18-35
Автор: Saimonville   
Дата:   30-03-18 20:27

Здравейте имам проблем със sigma 18-35 1.8 на тяло Nikon d5200, взех обектива чисто нов и имаше проблем със back focus, два пъти го давах за калибрация и все още имам този проблем. Възможно ли е да е дефектен обектива или да сменя сервиза. Давах и тялото заедно със обектива.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем със sigma 18-35
Автор: sirkhann   
Дата:   30-03-18 21:28

На кого го дава за калибрация?

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   30-03-18 21:53

Напълно е възможно и тялото да бяга. За това се калибрират заедно.

Дата:   30-03-18 22:08

Давах го във Сигма, със сигурност си разбират от работата та не знам дали проблема не във обектива,

Дата:   30-03-18 22:08

Давах го заедно със камерата

Автор: marves   
Дата:   30-03-18 22:14

В кой сервиз?
Ако не се лъжа D5x00 може да се калибрира сервизно спрямо обектив на фиксирана стойност като за "твърд" обектив. Тази калибрация в тялото не върши работа при бягащ фокус на зуум обектив, тъй като на различни фокусни разстояния е различно отклонението.
Sigma USB Dock калибрира директно обектива и то на различни фокусни разстояния различни стойности могат да се зададат, с което да се получи перфектен фокус на всяка "зуум" позиция.

Мнението ми е само предположение относно калибрацията в тялото, но това ми идва като най-логичен отговор.

Дата:   30-03-18 22:18

Ако съм разбрал правилно трябва да калибриране и тялото не само обектива. И евентуално къде да ида.

Автор: victory13   
Дата:   30-03-18 22:32

марио, калибрацията на тялото е физическа, и ако след нея има отколонения във фокуса на различни дължини на зуум обектив, то проблема е в обектива с гаранция... нищо не се променя във фокусната система на тялото при зумване на обектива !!!

Дата:   30-03-18 22:35

Тоест да занеса тялото за калибрация ли. И къде най вече

Дата:   30-03-18 22:37

За АРТ-а има докинг станция и софтуер. Има няколко настройки на няколко дължини/разстояния.

Като цяло би трябвало да може да се нагласи до съвършенство

Дата:   30-03-18 22:44

моето предложение е да намерите сравнително нов 50/1.4 и да тествате тялото за проблеми с фокуса... виждам че имате 55-200, и ми е интересно дали сте забелязали проблеми с фокуса на макс дължина при него.
след като се установи къде е проблема, може да се мисли за сервиз.

Дата:   30-03-18 22:44

Калибриране е със sigma dock обаче....
Четох из нета че широките и светли обективи имат трудности със фокуса, но дори и на 35мм но f2.2 например при портрет от 2метра фокуса е зад модела.

Дата:   30-03-18 22:45

Със 55-200не съм имал проблеми изобщо по цялата дължина

Дата:   30-03-18 22:49

все пак тествайте със светъл обектив тялото... ако няма проблем, то остава обектива... опирате отново до сервиз сигма...

Автор: mugen   
Дата:   30-03-18 22:50

55-200 няма нищо общо с 18-35/1.8,
както са ти писали нагоре пробвай тялото с никонски 50/1.4 и ако е сравнително добре трябва да се калибрира Сигмата доколкото е възможно.

Дата:   31-03-18 06:38

Благодаря за отговорите ще пробвам днес пък да видим

Автор: Dragobat   
Дата:   31-03-18 07:10

Бягай далече от тази Сигма,и аз бях със същият проблем и оправия няма просто с определени тела не се разбират нито сервиза,нито докинг станцията оправят нещата.За съжаление е така.

Дата:   31-03-18 07:13

Аз имам 2 броя D7200 - на единия 18-35 разцепва от точност на всяка дължина, разстояние и бленда. При другия не. Единствената разлика за която се сещам е във Firmware на телата, по-точния е с по-стар FW, а другия е с по-нов.

Автор: Pero   
Дата:   31-03-18 10:05

Тоя бек фокус на максимално отворена бланда ли ти го прави? И коя фокус точка ползваш?

Автор: demiman   
Дата:   31-03-18 12:09

Аз едно не разбирам ... купуваш си обектив за една торба пари и се започва калибрация на това... на онова, станции, Наса ... това мисля, че се прави ако са ти го подарили този шибан обектив ... тото 2 3то теглене ... [smilie23]

Дата:   31-03-18 12:10

Ами прави го и на 18 и на 35мм, а бленда та на по отворените не съм пробвал на повече от 5-6 и на горе

Автор: sirkhann   
Дата:   31-03-18 18:16

demiman - без хейт. Това си го има и с оригинални обективи, особено при долния клас тела. А проблемът със Sigma е, че Nikon нарочно правят мизерии с всеки ъпдейт, за да накарат обективите на другите производители да не работят така, както техните, че да идеш и да си купиш Nikkor после. Та - точно тук не мисля, че проблемът е в Sigma-та ;) Между другото - те поне дават възможност на човек да си купи докинг станция и да се оправи сам както знае. В случая с Canon/Nikkor - отиваш при официалния сервиз и пак нищо. [smilie5]

Автор: Божидар58   
Дата:   31-03-18 19:14

Аз наскоро купих Сигма 50/1.4 Art. Сложен на D700 фината настройка на AF е на +11. При последното снимане от 400 снимки направени при лоши светлинни условия и почти всички на бленда 1.4, нямам нито една снимка, на която фокусът да не е там, където аз съм искал да бъде. Фокусира мигновено и фокусът е абсолютно точен до милиметър. Същото е положението и с D7200, само че там фината настройка на AF е на + 14. Имам никонски твърди 50/1.8G, 85/1.8G, 105/2.8VR. При всички съм донастройвал фината AF, като настройките варират от + 5 до + 12.

Автор: mugen   
Дата:   31-03-18 19:27

Проблемът е, че производителите отказват да слагат настройка на фокуса в ниският клас все едно това е някаква кой знае каква екстра.
Всъщност е единственият начин по, който потребителят сам може да оправи (или поне опита) бакиите им още от завода.
Това трябваше да първа функция при всеки DSLR, и направо да ти дават мишени за целене в кутията.

Автор: S.Nikolov   
Дата:   01-04-18 16:34

Saimonville , на 70д-то имам същият обектив.
2 или 3 пъти съм го носил за калибриране във фотографски системи... хората там са супер запознати с проблемният обектив. Лично аз се отказах повече да го нося и да го мъча. Скоро ще взема 80д и ще го калибрирам с док. станция.
Проблема не е само при теб. Калибриран ми е на няколко фокусни точки и е супер точен, но когато си поиска...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »