Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет
Автор: bombastik83   
Дата:   27-03-18 22:53

Здравейте на всички.
Първо искам да се извиня,ако темата се повтаря.
Честно казано,хвърлих едно око на по-стари теми,но на бъзо.
Бих искал да се обърна към Всички фотографи,които с годините са имали възможност да се запознаят с предимствата и недостатъците на различните марки фототехника.
Та да карам по същество.
Занимавам се предимно с видеозаснемане на сватби,но в последно време някък фотографията ми става все по-голяма слабост.
Начинаещ съм и имам елементарни основни познания във фотографията.
В момента снимам с Canon 1200D с обектив SIGMA 17-50mm F2.8 EX DC OS.
Проблемът ми е,че при слабо осветление Canon 1200D неще да фокусира.Не винаги но понякога изобщо несе се справя и изпускам важни моменти.
Другият ми проблем е със светкавицата.Много често трябва да я размърдам цялата за да светне.Незнам това дали е от светкавицата или Канона.Светкавицата е DYNAPHOS с TTL не се сещам за модела.
Та,ако може някой да ми предложи тяло,което се справя добре на тъмно с добър автофокус ще съм много благодарен.
Тук няма да споменавам бюджет,защото ще го купувам през втората половина на годината и бих искал мнения за да си направя сметка какво да заделя.
В момента немога да ходя на курс защото съм много зает и ще го направя през зимата.
Благодаря на всички,които ще се отзоват на молбата ми за съвет.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет
Автор: victory13   
Дата:   27-03-18 23:52

Хубаво би било да се даде пример за "слабо осветление" според вас, иначе всеки ще си пише от собствената камбанария тотално различни изводи за една и съща камера. Принципно ентри моделите имат по-слаба фокусна система като функционалност и възможности, и е хубаво да си знаете лимитите в условията на ползване, и да не ги надвишавате.
За светкавицата проверете пружинните ѝ контакти дали работят, и ги почистете...

Автор: quazimodo   
Дата:   28-03-18 00:26

Няма тяло, което да фокусира при много ниска осветеност, но пък е измислена светкавицата с фокус асистент - обикновено червени светодиоди, които осветяват обекта и помагат за точно фокусиране.Лошото е, че асистента помага до 4-5 метра. Иначе ако държиш на марката и типа фотоапарат - Канон ЕОС 77-80Д е нещото.

Автор: lord_kik   
Дата:   28-03-18 04:49

За фокус на тъмно опитай със 750 но с едно D отпред.

Автор: Pavlov   
Дата:   28-03-18 07:09

Щом няма бюджет ...
Nikon D750 + Nikkor 24-70/2.8 + Nikkor 85/1.8G + Nikon SB-900 е достатъчно добре, като за начало [smile] .

Автор: victory13   
Дата:   28-03-18 08:57

Да го кажа така... тъй като и двете са ми в ръцете, някои хора могат да останат много изненадани от аф възможностите на 80д, и то особено на тъмно [smilie5]
Има едно голямо НО, и то е че ползвам само 10-18 и 18-135 юсм-и, щото ми е травъл кит това... И на мен би ми било интересно поведението на апарата с този тамрон, ако fantastic е в софията и има 3 бири време [beer] [shtrak]

Автор: bg2014   
Дата:   28-03-18 09:15

Никон Д7200, Д7500 са все добре на тъмно с по-добър бюджет.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »