Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ъпдейтнахте ли си сигмите Арт?
Автор: Mogila   
Дата:   26-03-18 13:21

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Ъпдейтнахте ли си сигмите Арт?
Дата:   26-03-18 13:21

В нета има много противоположни мнения за новия Firmware 2.0 на сигмите за Канон.
На най-новите модели тела става по-добре, но на по-стари модели много хора се оплакват.

Вие ъпдейтнахте ли? Имаше ли полза или по скоро вреда?

Автор: v100ev   
Дата:   26-03-18 13:32

Ъпдейтнах 18-35 и почна да кове всичко много точно на Eos M5 тялото. И преди фокусираше добре, но правеше често някакви бек-фокус грешки. Сега изглежда по-пъргав фокуса. + познат, на който не му работеше фокуса на 18-35 с M5(т.е. имаше ВИНАГИ бек-фокус), сега също е много щастлив и всичко му бачка.

Автор: bpn   
Дата:   27-03-18 10:42

Не съм тествал на по-старите тела (50D и 20D), но на 80D-то ми с новия фърмуер 18-35 вече кове перфектен фокус в Live View, докато преди беше ВИНАГИ бек фокус.
Бях изгубил надежда, че от сигма ще оправят този проблем и дори бях пуснал 80D-то за продажба.
Добре, че видях тази тема...[smilie8]

През визьора, с необходимата AF компенсация също е добре на 80-ката, което за мен е най-важно.
Ще тествам и на другите тела, но те не са приоритет за снимане с това стъкло. [smile]

Автор: hotsnail   
Дата:   27-03-18 10:47

Интересно е, как се отразява на работата с Метабоунс адаптер и Сигма МЦ-11 адаптер на Сони тяло.

А как става обновяването? С док ли е?

Автор: bpn   
Дата:   27-03-18 10:56

В идеален свят би трябвало да няма промяна на поведението на обектива с адаптери, но кой знае - трябва да се тества.
По принцип новата версия на фърмуера 2.0 е за Canon EF Mount версии на 18-35 и според бележките на производителя, адресира специфични проблеми с новите тела на Канон, като несъвместимост с корекцията на изкривявания в тялото.
Дори никъде не се споменава за проблемния Dual Pixel AF, но както се вижда и това е оправено...

А ъпдейта става с USB дока на сигма, да. Другия вариант е да се изпрати на Фотографски системи (представителя на сигма за БГ) и те да го обновят, но това става със заплащане мисля.

Публикацията е редактирана (27-03-18 10:59)

Дата:   27-03-18 14:43

Еее супер,че с темата съм помогнал на някой да разбере за ъпдейта :)

Аз имам 50 арт, който работи доста добре на 6дто и ме е страх да го ъпдейтна да не вземе да се влоши...

Автор: chrisnoch   
Дата:   27-03-18 15:22

Никъде не съм чел някой да се оплаква, че след ъпдейт със Сигма док станция е настъпило някакво влошаване. Напротив, хвалят се, че е настъпило значително подобрение.

Дата:   27-03-18 15:23

Аз пък четох и то от доста хора.

Автор: philip   
Дата:   27-03-18 18:01

Не съм, но благодаря за темата[smilie24]

Автор: Simbon4o   
Дата:   27-03-18 19:06

Аз ъпнах адаптера МС-11 и 35цата направо избухна :). Преди имаше ограничение в покритието на фазови точки в ляво и дясно (след третините минаваше на контрастен). Сега използва всички точки като сони обектив. И като цяло работи по-бързо и точно. Но това е от ъпдейт само на адаптера, обектива се ъпва само от докинг станция (каквато нямам). И съответно ще следя, ако някой вече го е направил и е в подобна на моята ситуация. Ползвам я на 7р2 и 7р3 и съм страшно доволен, никакви проблеми с фокуса още от началото.

Също така забравих да проверя, но ми се струва че го спънаха след ъпдейта на 3к/с следящ фокус както са и другите адаптирани обективи. Май не беше така, някой ако още не е ъпнал адаптера и има А7 3то поколение да каже има ли следящ на бързата серия.

Автор: chrisnoch   
Дата:   27-03-18 19:26

Автор: Mogila
Дата: 27-03-18 15:23
Аз пък четох и то от доста хора.

Дай линк, че ми стана интересно, а с Гугъла нищо не откривам.

Дата:   27-03-18 22:25

chrisnoch чета в www.dslr-forum.de Там има доста теми по този въпрос. На немски са.

http://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=1875212

Публикацията е редактирана (27-03-18 22:27)

Дата:   27-03-18 23:20

Дали може да се върне старата версия на обектива ако не му хареса нещо на човек?

Автор: hotsnail   
Дата:   27-03-18 23:41

Могила зънни и питай в сервиза им. Няма ка да знаем. Повечето фирми не дават.

Ама с метабоунс мапример май можеш да върнеш предходната версия. Доста хора ползват старата им версия, защото беше по-бърза макар и с по-малко функции и по-малко съвместимост...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »