Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Samyang или Nikon а може би и Tamron
Автор: Dragobat   
Дата:   26-02-18 17:23

Здравейте,след като закених старата техника(APS-C) с по-голям сензор осъзнавам че ми липсва широко обективче и така се стигна до дилемата.Ще изброя няколко обектива и какво евентуално снимам и моля за отговори.
Samyang 14 f2.8-широк,евтин и ръчнофокусен(никак не харесвам ръчнофокусни)
Samyang 24 f1.4 светлосилен и пак ръчка
Nikon 20 f1.8 достатъчно светлосилен и широк,но и тесен
Nikon 24 f1.8 пак светлосилен нито широк нито тесен
Nikon 28 f1.8 пак добра светлосила и сякаш ще замести 35цата,но за звезди малко тесничък
Tamron 15-30 f2.8 скъп,но сякаш всичко в едно даже и стабилизация,незнам колко е - това че немогат да му се навиват филтри,и дали мога да го използвам в църкви.И ходя на фитнес за да мога да го нося дълго време.
Предимно снимам семейни снимки,но залитвам и по звездички и някой друг пейзаж,чат пат някое кръщене или детски сесийки.Имам 85 1.8 G и Nikon 70-200 f2.8 и един Никон 35 1.8 ДХ(който ще заменя с някой от тези които изброих)

Отговори на това съобщение
 Re: Samyang или Nikon а може би и Tamron
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   26-02-18 17:51

20 и си пази 35-цата

Автор: eewf   
Дата:   26-02-18 18:02

Nikkor AF-S 20 f1.8G е един от най-острите обективи на никон. Прекрасен обектив. Пътите, в които ми е идвал тесен се броят на пръстите на едната ми ръка (то си е до нужди и виждане[smile] )
С Нормален CPL филтър (не slim имам предвид) винетира. Рамката на филтъра влиза в кадър...

Автор: Dragobat   
Дата:   26-02-18 19:16

Сякаш и аз мисля за 20ката най-доброто,защото съм имал вземане даване с тамрони и сигми,много главоболия(фокус,мокус и т.н.)

Автор: deandim   
Дата:   26-02-18 20:46

Имал съм 20-ка..страхотен е!И с Тамрон 15-30 съм снимал.За такива събития не ти трябва, аз го позвах за някой кадър от сватбените сесии.

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   26-02-18 20:54

Аз ще вкарам лек смут и с още 4 ръчки:
Irix 11/4
Irix 15/2.4
Laowa 12/2.8 Zero-D
Laowa 15/4 Macro

Два абсурдно широки (11-12мм) и два по-нормали, носещи на огромен кръгъл филтър (15/2.4) или 77мм (15/4), който има и 1:1 макро ... ако обекта е почти залепен за челната леща.

Автор: dinko8708   
Дата:   26-02-18 21:44

Преди 10тина дни и аз бях пред подобна дилема и в крайна сметка купих Тамрон 15-30 ф2.8 успех да направя някой друг тест , от това което видях съм много доволен от него няма никакви проблеми със фокуса супер прецизен е по цялата дължина дори и на най-отворена бленда. Относно филтрите там е малко скъп въпроса но пък и предполагам качеството ще е различно, все още не съм тествал понеже купих само системата за филтрите която в комплект има CPL филтър . Системата е NiSi S5. Отделно пробвах обектива на 25-30мм да снимам портрет с него стават не лоши снимки , бокето е приятно .

Автор: kvakioh   
Дата:   27-02-18 08:01

Сигма 20-40/2.8 за събития, звезди-достатъчно широко и почти идеален като общ и за 500-600лв.
Иначе 15-30 тамрон е доста добър, само като филтри е леко по-сложно.

Автор: krist   
Дата:   27-02-18 11:40

Сигма 24/1.4 - може би най-правата 24-ка за Никон, чудесна и за пейзажи и за събития. За звезди обаче не е баш удачна заради комата, и въпреки това си я ползвам и за такива цели.

Автор: SEURET   
Дата:   27-02-18 15:54

Една от "острите" 14-ки за Nikon с които съм снимал.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »