Автор: metodiev_martin
Дата: 26-02-18 12:26
Ползва ли някой Li-Ion АА батерии за ръчните си светкавици?
След като второ зарядно Maha MH-C9000 ми даде фира, реших да си взема Opus BT-C3100 v2.2, който зарежда и Li-Ion АА .
Разтърсих се в ибей и открих 4 Li-Ion АА с капацитет от 2300mAh за около 6 долара, което си е доста добра цена на фона на 36-те лв за Ni-MH Панасоник Енелоп с капацитет 2450mAh.
Чудя се обаче, дали Li-Ion за ръчна светкавица ще са ок, защото не познавам никой, който да ги ползва. Ще има ли разлика във времето за зареждане на кондензаторите, броят импулси (въпреки че капацитета и на двата вида батерии е почти еднакъв).
Ако няма да стане с Li-Ion , мисля да си купя TechnoLine/LaCrosse RS-720 и да си реша проблемите. Maha MH-C9000 за мен се оказа доста прехвалено зарядно за не малка сума - 115 лв. На първото, което имах, спря да работи първия слот за зареждане (проблем, който разбрах че и други потребители са имали), на второто му се прецака "софтуера" - включено в контакта, без поставени в него батерии, почва да си изкарва някакви индикации, да си разрежда, зарежда (без поставени батерии), да си сменява само стойностите на зареждане и режимите (които се задават ръчно), когато поставя вътре батерии, вместо да ми позволи да избера режим на зареждане/разреждане/опресняване зарядното "изпада в ДЕМО режим" и почва да включва и изключва всичките си функции. С две думи - въобще не съм доволен от него и търся алтернатива...
|
|