Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Открадната техника
Автор: smithee   
Дата:   26-02-18 11:40

Здравейте,
в събота (24.02) от паркинг на столичен хипермаркет от багажника на колата ми бе открадната фотораница с техника :
Nikon D750 със сериен № 8707665,
Sigma 50mm/1.4 Art със сериен № 50942181,
Nikkor 70-200mm/2.8 VRII със сериен №02380976,
Nikkor 28mm/1.8 - за съжаление не мога да намеря кутията в момента,
светкавица Meike MK910
Техниката беше в черна фотораница Vanguard, заедно с резервни батерии за апарата и светкавицата.
Ако някой попадне на тези модели и ме информира ще бъда много благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Открадната техника
Автор: lord_kik   
Дата:   26-02-18 13:38

Ужассс,дано се намери всичко!!!

Автор: радимир   
Дата:   26-02-18 13:45

Ако сте извикали полиция, ще ги хванат. Отпечатъци, охранителни камери пък и те си познават местния контингент! Иначе много яка техника, съжалявам!

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   26-02-18 14:07

Адаш, дано полицията ги открие.

Има едни снифъри с които записват кода от дистанционното заключване. След това отключват, крадат и заключват. На такива места е добре да се заключва с ключа

Автор: lamerko   
Дата:   26-02-18 14:20

Тия с автомобилите са едни и същи - май без публично линчуване няма да се оправят нещата :(

Автор: mitkom123   
Дата:   26-02-18 14:41

Като ми откраднаха лаптопа от багажника пред столичен хипермаркет полицията за първи път чуваше думите отпечатък и камера :)
Казха ми да си гледам сериалите по телевизията с чаша вода... студена.

Дата:   26-02-18 14:52

Отпечатъци не бяха взети. Пристигналите полицаи обясниха, че отпечатъци "от този плафон* няма да излезнат, ако много държиш ще ти нацапам колата, няма проблем ... но почти съм сигурен, че нищо няма да излезе ... "
Колкото до камерите, въпреки че бях спрял срещу входа на магазина, от охраната ми казаха, че на камерите може да се види само силует :(
Въпреки всичко, надявам се че полицаите ще си свършат работата.
Реших да пиша и тук - може пък ако на някой му предложат на добра цена хубава техника без документи да се свърже с мен.

*плафон бе наречен бутона за отваряне на багажника, бил със специфично покритие.

Автор: sowell   
Дата:   26-02-18 15:12

Предлагам всеки, който попадне на съмнителна обява (непълни комплекти, странни цени, невежи отговори на продавача) в сайтовете за обяви или където и да е, да се свърже с автора на темата. В крайна сметка се съмнявам крадците да са взели техниката за да снимат с нея. Дано в крайна смета техниката да се върне при собственика си.

Автор: mitpis   
Дата:   26-02-18 15:49

В Събота бях на битака в София не видях нищо съмнително освен един Олимпус ,май беше, в чантичка с два обектива, който продаваше един циганин за 250 лева.

Автор: bg2014   
Дата:   26-02-18 16:07

Въпреки, че на камерите от магазина се виждат само силуети поискай ги тези записи.
При подобна кражба откриха крадците по колата в която се качват.
По номера, който се виждаше ясно. Опитай.
Дано се намерят!

Публикацията е редактирана (26-02-18 16:07)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   26-02-18 16:10

Много гадна история, но докато народа не се научи, че скъпа техника не се оставя в багажника на колата, такива кражби няма да престанат. Хич не ме интересува в какъв маркет влизам и дали е позволено да се внася техника в него или не. Директно си влизам с раницата.

Автор: rossen76   
Дата:   26-02-18 18:41

Никога не оставяте раниците си в автомобил ,Многократно се пишат кражби в този форум от автомобили. Винаги дори и за минутка да мръдна от колата раницата е на гарба ми нищо че тежи

Автор: baron_barbaron   
Дата:   26-02-18 19:14

На мен ми разбиха колата преди три години. Аз видях хората, но от доста далече. Когато писахме в полицията, полицая направи по-добро описание на крадеца от мен. Т.Е. знаят отлично кои са. И в крайна сметка имам писмо от прокуратурата което гласи" бла бла бла прекратява се... бла бла неизвестен извършител.." Така че на полицията не може да се разчита, дори да ги хванат.

По скоро лично мое мнение е да потърсиш връзка с контингента. Тези хора са едни и същи и се знаят помежду си. И да си платиш някакво "възнаграждение за дето са ти намерили техниката" Тези хора не са вчеращни едва ли ще закарат техниката в заложна къща или битак, техниката се продава в съседните държави.

Автор: darkymir   
Дата:   26-02-18 19:31

Следете сайтовете за втора ръка стоки. Лятото ми откраднаха апарата заедно с други неща, и след 2 месеца и нещо го видях в ОЛХ. Полицаите хванаха крадеца и сега чакам да си получа вещите. Наистина, първоначално ме сапунисаха малко в районното, но по-нататък се оказаха много свестни полицаите. Има полза да хвърляте често по едно око на сайтовете. Собственика най-лесно може да си разпознае вещите. Дано си върнете техниката.

Автор: guciguci   
Дата:   26-02-18 19:52

Да,да,полицията ще ги хване [smilie18] [smilie21]

Иначе да, преди няколко месеца на един колега тука от Пловдив му намерих апарата в една обява в OLX. Така по-може. Носят ги в заложни къщи мангалите. Не им пука,че им записват данните. Какво ,ще отидеш в Шекера да ги издирваш ли?
И да не са ги откраднали мангали,тези които ги крадат им ги дават да ги залагат. Та така... Системата е дълга

Публикацията е редактирана (26-02-18 21:16)

Автор: BXMarkov   
Дата:   26-02-18 20:38

Жалко, дано има положително развитие! И все пак ми е чудно, как крадците решават точно тази или онази кола да разбият? Твърде рисковано е за хипотетично празен багажник.

Автор: ce_christov   
Дата:   26-02-18 21:24

BXMarkov - предполагам, че всякакви такива кражби са свързани със следната ситуация. паркирам някъде (пред някой хипермаркет или мол), отварям си багажника и нахвърлям вътре де що има в колата. Т.е. скрил съм го. Да, ама не. Точно това е сигнал за "постоянното присъствие", че в тази кола или багажник има нещо. Често след работа, като мина да взема жена ми от нейния офис, тя ми казва - хайде да идем еди къде си. Опссс - стоп. Ако има нещо в колата (дори и пазарски торби между седалките) се прехвърля в багажника ПРЕДИ да съм тръгнал към съответното място. Там слизам с ръце в джобовете и отивам където трябва. Тази тактика досега не ми е изневерила и да чукна на дърво (засега) съм нямал проблеми.

Публикацията е редактирана (26-02-18 21:27)

Автор: Kill-op   
Дата:   26-02-18 21:53

ce_christov, прилагам абсолютно същата практика! ;)

Автор: sirkhann   
Дата:   26-02-18 21:57

Скрий някой приятел в багажника и направи посещение на същия маркет след ден-два. Изсценирай, че пъхаш нещо в бахажника, влез в магазина и ги изчакай да дойде. Като ти отворят багажника и намерят в него изненадата, ще ги попитате приятелски къде са ти нещата.

Автор: BXMarkov   
Дата:   26-02-18 22:21

ce_christov, и аз така правя [smile] Често нашето невнимание ни носи беди. Извинявам се за спама.

Дата:   26-02-18 23:49

Раницата беше сложена в багажника преди да отида на въпросния паркинг. Специално изчаках да се освободи място около входа.
Колата не е със софийска регистрация, което според полицаите може да е повлияло при "избора" .

Публикацията е редактирана (27-02-18 00:59)

Автор: Kill-op   
Дата:   27-02-18 08:24

А дали не са те "прихванали" от момента на слагането на техниката в багажника и да са те последвали до магазинна? Където им се е отдал удобен момент да "барнат" багажника. Малко е странно да те гепнат наслуки с толкова неща в багажника. Според мен действат залагат на сигурно, а не с тото. Дали биха рискували в багажника ти да има две кила картофи?

Автор: ombre   
Дата:   27-02-18 08:34

Дано с енамери,въпреки,че се съмнявам.Кофти работа наистина,но смятам,че колегата си има вина.Крадците не спят,може да е инфо от някой,може да са те проследили,или да е чиста случайност.Е ако друго не е взето и само е разбита багажника,значи се е знаело какво има вътре.Аз моята раничка си я нося с мен.Да малко е некомфортно да съм в мола и да се разхождам,но е най-сигурно,че няма да изчезне от колата.В технополис например,въпреки,че им каси отказвам да оставям техниката и я нося с мен,просто я показвам на охраната и толкова.Винаги е на гърба ми.
Все пак желая успех с намирането.

Автор: bg2014   
Дата:   27-02-18 14:52

ombre написа:
Дано се намери,въпреки,че се съмнявам. Кофти работа наистина,но смятам,че колегата си има вина....

Всеки има вина. Дори и ти в момента с това твърдение също. И аз имам, не говоря против теб, а използвам твоите думи за начало на моите. (да не се засегнеш пак нещо? Извинявай!)
Всеки търси нещо по-евтино ....и това търсене някой го задоволява.
Всички търпим отговори на полицията -"няма смисъл да взимаме отпечатъци" и "на камерата се вижда само силует". Българска работа, нашенска.
И съвети "аз така не правя". Докато си носиш раницата и "така не правиш" някой може да е в апартамента ти.
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА пееха в една песен.
И отношенията тук го доказват категорично.
Разбъркана представа за правилно и вина.
Потърпевшият е виновен, а колегите му и полицията...действат правилно...няма такава държава!!!

Автор: Konstantinov   
Дата:   27-02-18 19:24

Аз бих говорил със собствениците на магазина че ако не ми възстановят сумата ще пиша по форумите кой е магазина и никой да не ходи там,ако бяхме нормална даржава полицията щеше да затвори този магазин.
Определено кражбата е организирана и извършена от охраната и собствениците на магазина, не бъдете наивни ,и директора участва 100 процента.
Все едно някой идва на гости и на излизане му няма парите от чантата е кой го е обрал ако не стопанина, и не дават видеото ама на него ще се видят охранителите как да ви го дадат, а може и полицаите да се познаят.

Публикацията е редактирана (27-02-18 19:40)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »