Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бавна доставка на обектив от магазин
Автор: sakuraki   
Дата:   15-02-18 09:01

Здравейте! За пръв път ми се налага да чакам толкова много време за някаква стока. Поръчах си един обектив, които капарирах ноември месец 2017г и срока на доставката уж е 40 работни дни, но до момента не се знае още кога ще пристигне. Звънях в магазина да питам за информация, казаха ми, че скоро трябвало да дойде, но не се знае кога като дата. Това ми казаха и януари месец, това ми казаха и сега февруари месец. До колкото успях да разбера и капарото не мога да си взема, въпреки, че е минал периодът за доставка. В тази ситуаци не ми остава нищо друго освен да чакам, но е много тъпо така и не знам дали писмо до управителя би помогнало нещо? Как бихте процедирали в такава ситуация?

Отговори на това съобщение
 Re: Бавна доставка на обектив от магазин
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   15-02-18 09:07

Бих им поискал официално капарото си по мейл (дано да имаш някакъв документ, че си го дал) и ако не ти го върнат-жалба до КЗП с копие до тях. Практиката показва, че в този случай търговците стават много отзивчиви. Добре е жалбата да я напише някой юрист, който има опит с такива неща.

Автор: sibirska   
Дата:   15-02-18 09:16

И аз имах такъв проблем с един магазин близо до хотел Хемус (няма да казвам името на магазина че ще ме резнат). Взеха парите и се обадиха след няколко дни (15) че не могат да го доставят а на техния сайт продължаваше да седи че го продават.

Дата:   15-02-18 09:23

Имам документ за капарото разбира се, но много харесвах магазина и ми стана тъпо. Вчера ми казаха уж на 100%, че ще е този месец. Ще им дам време до събота и ако пак няма информация ще действам така.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   15-02-18 09:25

Ми крайно време е да спреш да го харесваш. Те, очевидно не те харесват теб, щом те мотаят 4 месеца, и то капарото не ти връщат.

Автор: nokoniko   
Дата:   15-02-18 09:28

Какъв е обектива, заслужава ли си чакането?[beer]

Дата:   15-02-18 09:48

Samyang 35 1.2 е обективът и надявам се да си заслужава. Еми крайна сметка към нехаресване вървят нещата.

Автор: aceontheriver   
Дата:   15-02-18 09:56

Пиши им да ти върнат парите и пусни една обява тук, че купуваш обектива все някой ще иска да го продаде. Аз така направих с обектива, който търсех. Предполагам фирмата е същата. Казаха ми че ще пристигне началото на януари, а после на 31.01 а още го нямат.

Публикацията е редактирана (15-02-18 10:00)

Автор: spotter84   
Дата:   15-02-18 09:58

Познавам лично PR-а на КЗП. Бих съдействал да се погледне подобна жалба навреме и обстойно.

Автор: marvesss   
Дата:   15-02-18 10:00

забавянето не е по вина на магазина и не вярвам да ти откажат връщане на капарото, ако заявиш, че това желаеш. според мен въобще не си питал дали ще ти върнат капарото, нали така? ако си звънял само за информация относно забавянето, магазина е останал с впечатлението, че намерението ти е да го чакаш, а не да се отказваш.
в случай че персонал на магазина ти е отказал връщане капаро, помоли ги да говориш с управителя на магазина незабавно. ще си спестиш излишни глупости с КЗП и щуротии.
ако си мислиш, че няма да ти върнат капарото и въобще не си помолил за това, значи в момента правиш лоша реклама на магазина, който и да е той.

самянг имат славата на лоша дистрибуция, особено за страни от друг свят като нашата.

Дата:   15-02-18 10:18

Аз знам, че не е по вина на магазина, но няколко пъти да ми кажат скоро в период от 2 месеца е некоректно. Капарото когато питах за него, не съм на 100% сигурен дали е минало тогава 40 работни дни, но не можеше. Наистина сега, след като е минал периода не съм, което е подвеждащо ама все пак. Мислих за вариант да пусна обява, че търся обектива, но аз не съм го тествал и искам да видя как е. Ако не ми хареса вероятно ще взема сигма 30 1.4, затова все още не се напъвам да отказвам заявката.

Публикацията е редактирана (15-02-18 10:24)

Автор: marvesss   
Дата:   15-02-18 10:23

попитай и сподели какво са отговорили.

Автор: lamerko   
Дата:   15-02-18 10:26

Самитата си ги поръчвам от Германия, най-вече заради лошата логистика. Последния го чаках 20-на дена (от немския сайт), като два пъти удължаваха срока за доставка, но всеки път ми пускаха информация защо и как, както и безусловна възможност за връщане на парите. С други думи не само тук има проблеми с тези доставки, но вероятността да има някаква приоритизация към по-големите магазини не е за подценяване :)

Дата:   15-02-18 10:32

Обяснение не ми дадоха никакво, когато го поръчах, тогава ми казаха, че вероятно до края на месец декември и така до днес. Помислих си, че е заради празниците, които бяха и не обръщах внимание. Ще изчакам до събота и ще позвъня пак и ще питам за капарото, за да мога да дам точна информация да не Ви заблуждавам.

Автор: imitev   
Дата:   15-02-18 10:39

Прибери си капарото, а като доставят обектива да ти се обадят...

Автор: pllb   
Дата:   15-02-18 19:52

Надявам се нещата да се оправят. Много неприятна ситуация. [smilie2] [smilie2] [smilie2]
агенции за недвижими имоти,златни монети,Когнитивни умения,аутизъм

Публикацията е редактирана (08-03-18 18:24)

Автор: nalexiev   
Дата:   15-02-18 20:02

Аз също бях си поръчал Samyang 14mm преди време. Бях капарирал и чаках 1 месец. В крайна сметка мина повече от месец и нещо и се обадих да попитам какво става. Проблемът е, че не се доставя марката от Европа, а от Корея и минава известно време да се доставят до Европейските складове и да ги разпределят по магазини.

В крайна сметка си поисках капарото и нямаше проблем :)
Този бранд крайно запада като пазар в Европа май, нищо че имат интересни и добри модели обективи ....

В крайна сметка магазина няма вина, те препредават това, което им казва вносителя (който е Динафос). Тия само обещават и нищо. В крайна сметка Динафос въртят магазина, а магазина препредава и се надява да не те забави :)

Не можеш ли да поръчаш обектива от ибей?

Дата:   16-02-18 08:57

Здравейте! Значи капарото мога да го взема вече, защото са минали дните за доставка дадено от тях и казаха, че е не е проблем. Извиниха се за неудобството и казаха, че не е в тях вината, което го знам и е разбираемо. Казаха ми, че чакат голяма доставка на обективи самянг на 100 % този месец и, че със сигурност ще го имам до края на месеца.

Иначе да мога да го поръчам и от ибей, но когато ми казаха, че за около 1месец ще дойде, помислих, че ще е по - добре от тук да го взема. И сега пак като поръчам от ибей си е едно 20+ дни. И както бях написал, че искам да го тествам обектива, защото може и да не ми хареса и да го върна, за да взема някои друг, а от ибей такава опция ще е доста по - трудно.

Дано поне си заслужава обектива и чакането, иначе до сега да съм ковнал една сигма 30 1.4 dn.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »