Автор: PhotoBo
Дата: 08-02-18 02:16
Като избирах широк на фф се колебаех между 18-35 и новата (тогава) 20/1.8G. Въртях, сучех, ревюта четох (включае това на Бони) и накрая се дигнах и отидох сам в Синтезиса. Седях до затваряне, ама тествах и двата, снимки правех навън после с човека от магазина ги проверявахме на служебния монитор. Хем по-остър, хем с по-добри цветове, а черното ... истинско черно. Това при 20-ката. И накрая по живо по здраво се прибрах с нея. Чуден обектив за парите си (един от малкото стъкла - от над 20, което съм си купил ново от магазина с гаранция) и мога смело да го препоръчам. Е вярно, не съм с 36мп, ама и на 24 си се справя добре. Най-странното е, че тоя обектив ми стана любим в комбинация с кроп (Д7200), което пак си е субективно мое мнение де
След това излезе Тамрон-а дето го споменаваш в поста си 15-30 и лично аз сега ако се колебаех отново сигурно бих избирал из между него и 20-ката, като приоритет сигурно би било единствено това - нуждата от варио или не Каквото и да вземеш - все добро си мисля аз, зависи ти колко си добър и какво е за теб фотографията! Другото е само техно....ъм!
|
|